keskiviikko 19. syyskuuta 2012

TESTISSÄ CANON EOS 60DSain Canonilta testiin EOS 60D -kamerarungon, tilaisuus, josta olen enemmän kuin iloinen. Olenhan täälläkin manannut vanhan kamerarungon temppuilua ja pohtinut uuden hankkimista. Juuri tämä kyseinen runko on ollut harkinnassa, joten voitte uskoa, että koekäyttö ennen hankintaa on enemmän kuin mieleeni. Skippasin tänään zumban, ihan vain siksi, että pääsin testailemaan kameraa ulkosalla. Varoituksen sana hifistelijöille: luvassa mutu-tietoa, joka perustuu nimensä mukaisesti just siihen. Faktat voi halutessaan kurkata täältä.

Kamera on tukevampi ja suurempi kuin aiemmin käyttämäni EOS 450D. Koko on omiin käsiini kuitenkin sopiva, ei liian iso. Hankalalta sen sijaan tuntuu se, että joutuu säädöissä käyttämään kahta kättä, vanhassa kamerassa kaikki namiskat ovat oikealla kädellä hoideltavissa. Säädöt ovat huomattavasti monipuolisemmat tässä kymppisarjan mallissa, en todellakaan ole ehtinyt perehtyä kaikkiin... hyvä kun sain perusasiat selvitettyä. Kääntyvä näyttö on varmaan ihan näppärä, kunhan siihen tottuu. Vähän varovainen saa tosin olla, ettei ole liian kovakourainen, ainakin itsestäni tuntuu, että saattaisin saada saranan helposti sijoiltaan. Kuvien laatu ( joka on siis täysin riippuvainen kamerasta, heheh ) on minulle oikein passeli, riittävän hyvä siis. Kuvasin tarkoituksella osan kuvista automaattiasetuksilla ja automaattitarkennuksella. Osaan kuvista tein pientä hienosäätöä, mutta muutokset eivät ole tallentuneet, vaan kuvat näkyvät täällä sellaisina, kuin ne ovat kamerasta tulleet. Jotain ongelmaa on joko iPhotossa, koneessani tai Bloggerissa, mutta tällaista on harmia on esiintynyt jo pidempään. Hmm.  No, kamerastahan tuo ei johdu, missä lienee vika. 

Aion testailla kameraa vielä parilla eri objektiivilla. Nämä kuvat on otettu Sigman DC 17-50 mm 1:2.8 EX HSM:lla ( jestas, voisiko asian sanoa hieman selvemmin ! ), jota itse asiassa käytän perusteellisesti mietityn hankinnan jälkeen aika vähän. Täytyy myöntää, että jo olemassa olevat objektiivit vaikuttavat siihen, että millaisen rungon hankin, aika iso investointi olisi laittaa koko setti uusiksi. Ja myönnän lisäksi, että tätä testattuani kamerakuumeeni on noussut uusiin sfääreihin. Raportoin lisää myöhemmin !

* Perusteellinen testi täällä.

10 kommenttia:

 1. Kyllä sillä Canonillakin kai jotain tekee... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman verran kuin jollain Nikonin rouskulla... ;)

   Poista
 2. Hyvältä kuvanlaatu näyttää ainakin näin netissä. Eikös se korostu sitten, kun ruvetaan printtaamaan ja tekemään suurennoksia. minäkin olen ruvennut vaivihkaa miettimään, mikä runko olisi seuraava... Mielenkiinnolla odotan käyttökokemuksia 60D:stä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korostuu toki. Pitää nyt tähän sanoa, että voisin tuoda kuvat parempilaatuisina tänne Bloggeriin, mutta olen laiska ja käytän Bloggerin kuvaeditoria, joka pienentää kuvan suoraan. Joten jos näitä suurentaa näytöllä, laatu kärsii huomattavasti. Yleensä sillä ei ole väliä, mutta jos nyt haluaa oikein tutkia kuvia, niin ihan tiedoksi vaan ! :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia. Ja voi että, 60D. Olen kade. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja on tuo kieltämättä paljon monipuolisempi kamera kuin oma vanha ja hyvin palvellut 450D.

   Poista
 4. Canoni on hyvä;)
  Sinulle on pieni-suuri haaste blogini puolella...
  Hyvää päivän jatkoa, torstai toivoa täynnä;)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Noissa on upeat värit. (Vitsit, haaveilen ihan hirveästi uudesta kamerasta...)

  Tosi kiva, että löysin tänne! Tulin mutkien kautta ensimmäistä kertaa ja jään kyllä heti seuraamaan menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ja Canonin kameroilla saa värit kyllä kohdilleen, ehkä siksi tykkään niistä niin paljon ! :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !