torstai 27. syyskuuta 2012

MUUTAMA TESTIKUVA JA KAMERAPOHDINTAA


Mitä tehdä sellaisena päivänä, kun pilvet ovat roikkuneet suurinpiirtein polvissa asti koko päivän, lapset ovat nahistelleet aamusta lähtien, töissä on ollut mälsää ja molemmat jumppavuorot menevät ohi ? No, silloin ollaan naama nutturalla, juostaan vesisateessa sadatellen, siivotaan raivotautisena ja syödään suklaata.  Ja napsitaan muutamia koeotoksia sisätiloissa, edelleen lainakameralla. Jos tuosta harmaudesta ja pimeydestä on jokin hyöty, niin se on lainakameran ISO-arvojen testaus olosuhteissa, jotka ovat vallitsevat tästä eteenpäin noin puolen vuoden ajan. EOS 60D selvitti omat erittäin alkeelliset testini oikein hyvin tuottamalla varsin kelvollista jälkeä ( = minulle kelpaavaa, prot älkää vaivautuko kommentoimaan ! ;)  ) niissä olosuhteissa, joissa kuvaaminen on yleensä sangen haastavaa. Kuvat on otettu vaihtelevassa hämärässä ja kohteeksi valikoitui kaikenlaista pöydällä pyörivää sälää ja ötökkäfarmi, josta en omalla kamerallani onnistunut saamaan kovinkaan edustavia kuvia  hyvästä valaistuksesta huolimatta. Näille kuville en ole tehnyt mitään jälkikäteen, kuten en yleensäkään rajausta lukuunottamatta. Pitäisi varmaan opetella jokin kuvankäsittelyohjelma kunnolla... Värit näyttäisivät olevan varsin mehevät ja automaattinen valkotasapainokin näyttäisi osuvan hyvin kohdilleen. Alan kallistua siihen, että hankin tällaisen vastaavan kameran ja yhden uuden objektiivin, joka lienee Canonin 60 mm f2.8 Macro USM. . Jos on kokemuksia tuosta linssistä tai haluat suositella jotain muuta makro-objektiivia, niin antaa tulla vain ! 

Tarjottimet ja ötökkäfarmi ovat kirppislöytöjä, kurpitsa on torilöytö ja kaipaa pikaista pataan laittoa.8 kommenttia:

 1. Mä katselin tänään Gigantissa uutta kameraa enkä tullut hullua hurskaammaksi. Myyjä oli vähän sitä mieltä että järkkäri vain ammattilaiselle!? Ehkä mä näytin ihan uunolta kun tarjosi mulle vain peruspokkaria. No, sellainen mulla jo on mutta kaipaisin uutta, hyvä pokkarikin kyllä kelpaa. Niin että en osaa sanoa kamera-asiaan mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii ! Ei tainnut myyjä olla yhtään kartalla ? Canonin PowerShot-pokkarit ovat ainakin menestyneet testeissä hyvin. Mulla on itsellä yksi vanhempi malli, joka on ainakin ollut ok. Esim. Lontoon ( 5/2010 ) kuvat on kaikki otettu sillä, jos haluat käydä katsomassa :)

   Poista
 2. Jaa Jaa, minä en tiedä mitään kameroista - ihan oikeesti, mies meillä on nämä valinnut ja minä kuvaan. :D

  Salamaa kaipaisin. Objektiivit on aika hyvät nyt mitä meillä on. :) Niin ja meillä siis kuvataan Nikoneilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas mies ymmärtää kameroista yhtä paljon kuin sika satelliitista. Ei yhtään siis. Tai no, sen verran, että sillä otetaan valokuvia, mutta muuten...

   Mulla on ulkoinen salama, mutta en käytä sitä oikeastaan yhtään. Se tekee kamerasta jotenkin tosi kömpelön.

   Nikonia huvittaisi kokeilla, mutta en viitsi vaihtaa merkkiä, kun tuota kaikkea muuta sälää on kertynyt ihan hirveästi. Ja olen ollut tyytyväinen Canoniin.

   Poista
 3. Iiiiik!!! Haluan nuo pienet tarjottimet -eli jos koskaan ajattelit niistä luopua, niin...:-) Myös perhoskokoelma on ihq, itselläni alkaa keräilyproggis ensi kesänä. Voi sitä riemua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiik vaan sinnekin ! :D En ajatellut luopua, mutta pidetään mielessä ;) Vai keräilyproggis, muista kertoa sitten edistymisestä !

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !