lauantai 1. syyskuuta 2012

SYKSYN ENSIMMÄINEN


Jos eilen oli kesän viimeinen päivä, tarkoittaa se sitten sitä, että tänään on ollut syksyn ensimmäinen. Sellaiselta se on tosiaan tuntunutkin, harmaata ja sateista ja synkkää. Tulimme kotiin Kallismaalta parisen tuntia sitten, edes minä en rutissut lyhyttä keikkaa. Pussipimeässä ulkohuussissa käyminen ja sateessa ulkona tiskaaminen eivät kuulu lempipuuhiini. Sen lisäksi, että sain pelätä pimeää ja vampyyreita koko rahan edestä, kumautin kupolini iltapimeällä hiippaillessa. Saaliina mojova sarvi ja hienoinen, vuorokauden kestänyt pääkipu. Kaunistahan syksyllä(kin) onneksi on, ihania pehmeitä värejä ja tunnelmia. Tosin kamera on alkanut kesän aikana reistailla, harmillista. Kuvaaminen ei siksi oikein olekaan huvittanut, epäonnistuneita otoksia on tullut ihan liikaa. Vika taitaa olla tarkennuksessa. Luulin ensin, että uusin objektiivini ( Sigman 30 mm 1:1.4 ) on syyllinen, mutta vika taitaakin olla kamerarungossa. Kuvaan pääsääntöisesti yli kolme vuotta vanhalla Canon EOS 450D:llä, joten toki kameran päivittäminen saattaakin olla ihan paikallaan. Mietinkin parhaillaan, että vaihdanko peilittömään järkkäriin vai hankinko vain uuden Canonin rungon. Ehdotuksia, mielipiteitä asiasta ?

12 kommenttia:

 1. Hih, vaikuttaa aika synkältä syksyn alulta ;-) Vinkki: hanki Nikon, unohda Canon. Rentouttavaa sunnuntaita ja tervetuloa blogiarpajaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Nikon jotenkin merkittävästi parempi mielestäsi ? Olen ollut tyytväinen tuohon kameraan, sillä on kuvattu PALJON. Jos vaihdan merkkiä, menee koko kalusto vaihtoon...

   Kiitos, tulen kyllä ! :)

   Poista
  2. Sun tapauksessa ei varmaan kannata vaihtaa merkkiä, kun on sitä kalustoa... Vuosien varrella Nikon on vaan ollut niin luotettava ja sellaiset ihmiset jotka oikeasti tietävät puhuvat aina Nikonin puolesta.

   Poista
  3. Mä taas tiedän montakin ammattilaista ja vakavaa harrastajaa, jotka liputtavat Canonin puolesta. Itse en ole mitenkään vannoutunut Canonin käyttäjä ja voin kyllä vaihtaa merkkiä, jos siihen on oikeasti syytä. Tosin, aika kalliiksihan se tulee ja olen itse ollut hyvinkin tyytyväinen tuohon vanhaan kameraani, joten ehkä pysyn Canonin leirissä kuitenkin. Tutkailin vähän vaihtoehtoja ja saatan päätyä Canonin uuteen peilittömään kameraan... katsotaan. :)

   Poista
 2. Mulla on kans eos 450d runko ja vielä on pelittänyt... Käytä kameraa tarkistuttamassa, niin saat varmuuden, missä on vika. Hyvää syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan viedä, vaan toisaalta, korjaaminen varmasti maksaa ihan älyttömästi :/

   Kiitos sinne myös ! :)

   Poista
 3. Heips, mulla sama vika mutta Canon eos 30D ( en tiedä onko vielä vanhempi ku sinun kamerasi;) ei tarkenna enää automaatilla jos läheltä ottaa kuvia ja haasteellisesti laukasimella.
  vaihdoin objektit ja vika säilyy joten ilmeisesti rungossa sitten, eniten tympii että yleinsä , huom.yleinsä korjaus maksaa satoja euroja joten uusi hankinnassa ...
  jahka jostain saisin ylimäärästä niin ostan uuden rungon ja yhden hyvän objektin lisää..merkistä en vielä tiedä päädynkö Canoniin vai mihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en koskaan kuvaa automaattiasetuksilla, mutta sama vika siis muuten, varsinkin läheltä kuvattaessa. Ja kaukolaukaisinkin toimi huonosti, oletan, että sekin vika on rungossa. Johan tuo alkaakin olla vanha, kolme ja puoli vuotta ja mooonta kuvaa takana, mutta silti...

   Poista
 4. Minä noista rungoista mittään ymmärrä mutta hienoja syyskuvia sinulla täällä :)

  VastaaPoista
 5. On kauniita kuvia kameran ränkkäämisestä huolimatta. Minä vaihtaisin runkoa sellaiseen joka pelittää vanhojen objektiiviesi kanssa. Tuo Sigma kuulostaa hyvältä suuren valovoimansa kanssa. Uusi runko ja vanhat objektiivit voivat joskus aiheuttaa odottamattomia yhteensopivuusongelmia, joista kameran myyjäkään ei ole aina tietoinen. Jos käyt uutta runkoa ostamaan, niin ota kaikki vanhat objektiivit mukaan ja tarkista kameraa ostaessa paikan päällä että kaikki pelittävät rungon kanssa! Niin automaattitarkennus kuin muutkin toiminnot. Minä käytän vallan automaattitarkennusta kun en näe tarkentaa silmällä kun käytän silmälaseja enkä osaa niitä kuvatessa käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan järkevintä olisi, vaihtaa johonkin sellaiseen, joka pelittää noiden jo hankittujen objektiivien kanssa. Tuo Sigman objektiivi on mulla melkein aina rungossa kiinni, olen aika kiintynyt siihen. Joo, on varmasti hyvä idea ottaa vanhat objektiivit mukaan... en kaipaa yhtään yllätystä, runko on niin kallis hankita, että sen on parasta olla just eikä melkein.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !