sunnuntai 2. syyskuuta 2012

PIENI REMPPAPÄIVITYS


" Mies raatoi, minä valokuvasin ja join kahvia. " Lyhykäisyydessään kuulemma nämä päivitykset voisivat olla jotain tuontapaisia, muutamalla kuvalla höystettynä. Laitan nyt muutaman sanan kuvien saatteeksi kuitenkin.

Tuvan paneelikatto sai uuden valkoisen maalin pintaansa, mies maalasi suurimman osan ja notkea seiskavee avusti sitten tuossa melkoisen ahtaan uunipankon kohdalla. Maaliksi valikoitui Uula-tuotteen Into-kalustemaali valkoisena. Maalin hinta oli aika suolainen ( 70 € / 2,7 l ) mutta sen kanssa oli kuulemma kiva maalata ja maali myös kuivui nopeasti. Katto maalattiin kertaalleen, toinen kerros tulee pintaan sitten myöhemmin. Vähän kieltämättä mietityttää tuo pellavaöljypohjaisten maalien kellastuminen valon puutteessa, talviaikaan nimittäin tuskin tulee Kallismaalla käytyä kovinkaan paljon. 

Muutakin mies maalasi,  leivinuuni sai pohjamaalin pintaansa. Tähän asiaan oli vaikea saada neuvoja, tiilipinta kun on joskus aiemmin maalattu sellaisella maalilla, joka tuntuu kestävän vaikka mitä ja jonka poistaminen pinnasta tiiltä vahingoittamatta osoittautui ihan mahdottomaksi tehtäväksi. Vaihtoehdoksi jäi oikeastaan vain vanhan maalipinnan ( ja myöhemmin peltipinnan ) maalaminen tartuntapohjamaalilla ja sitten varsinaisella maalilla. Pahiten likaantuneet pinnat pestiin ensin kidesoodaliuoksella, sen jälkeen uuni sai Otexin pintaansa. Varsinaista maalia ei ole valikoitu vielä, siihen etsitään vielä vaihtoehtoja. Väri tulee todennäköisesti olemaan valkoinen ja täytyy myöntää, että tuota sinapinkeltaista ei tule ikävä.

Pieni pala lattiaa sai niskaansa koe-erän valkoista pellavaöljymaalia. Yksikin lattialauta olisi mielestäni riittänyt, valkoista lattiaa kun ei tuonne tule, vaan hakusessa on sopiva vaaleanharmaa sävy Uulan puulattiamaaleista. Oma suosikkini on näistä sävyistä on 1006 Kaste,  1011 Sade on liian tumma ja 6318 Utu liian sininen. Vanha väri on muistuttaa väriä nro 7018 ( Meri ) ja on liian tumma ja vihreä. Tuo ihan vaaleanharmaa on taas on neutraali ja sopii moneen tapettiin, jonka valinnanvaikeus sen kuin kasvaa. Mies tyrmäsi täysin minun ehdotukseni ja sopivaa kompromissia ei tunnu löytyvän. Pitänee jatkaa pehmittelyä.8 kommenttia:

 1. Näitä on kiva lukea! Toki sun blogia on kiva lukea aina, mutta remppajutut, näinkin perinpohjaisesti, kiinnostavat aina. :) Eri materiaaleista on mukava saada tietoa riippumattomalta taholta :D
  Uulan maalit on kauniita ja sävyt niin luonnollisia. Nehän tehdään tässä meillä, eli sopivat Kallismaalle oikein hyvin :) Hinnat on todella suolaisia, mutta joskus nämä sisustuksen pohjatyöt on syytäkin tehdä nuukailematta. Kyllä ne sitten ajan kanssa maksavat itsensä takaisin.
  Tunnelmallista syyskuun alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla !

   Ja olen samaa mieltä, hyvästä kannattaa maksaa. Tosi kaunis pinta tuli tuolla maalilla ja mikä tärkeintä, maalari pitä sitä mukavana käsitellä. Eikä haissut yhtään tämä Uulan maali. Otex sitten senkin edestä...

   Kiitos samoin sinne !

   Poista
 2. Meillä maalattiin puulattia Uulan maalilla..sävynä valkoiseen pikkaisen mustaa..käy katsomassa kuvia: http://bikkenpilttuu.blogspot.fi/ Meillä on muutenkin maalattu Uulalla.Lieneekö syynä se että Ukko-kulta on siellä töissä:)

  VastaaPoista
 3. Kivoja suunnitelmia ja työnjakohan menee siellä ihan oikein! ;)

  Meillä on käytetty Uulan lattiamaaleja ja jatkossa käytetään lisää, ehdottomasti, kunhan remppa jatkuu... Olohuoneen lattia + lattialistat maalattiin Uulan Sateella ja ikkuna- sekä ovilistat Kasteella. Meidän olkkari on aika pimeä ja silloin lattia näyttääkin aika tummalta, valoisalla säällä se on selvästi vaaleampi. Omaan silmään tuo on hieman sinertävä, mutta tykkään (sade siis). Kaste puolestaan näyttää meidän listoissa (ikkuna-, ovilistat ja ikkunalauta) lähes valkoiselta. Tässä linkki meidän maalauspostaukseen: http://www.onnistain.blogspot.fi/2010/03/sadetta-lattialla-kastetta-listoilla.html

  ja olkkarikuvia, joista nämä sävyt näkyy vielä:

  http://www.onnistain.blogspot.fi/2010/04/olkkari.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa kuvat ja totesin, että haluaisin ehkä jotain sellaista sävyä, joka on näiden kahden välistä :D Pönttö molempia isompaan astiaan ?

   Poista
 4. Hienostipa olet rempan organisoinut, hyvin näyttää etenevän :) Hyväksi havaittuja maaleja ovat ollet nuo meilläkin. Ja tuo Otexin tartuntapohjamaali on niin hyvä, että jäi myös pintamaaliksi meidän yläkerran tiilimuuriin :D. (Noh, projektin piti kyllä aikanansa vielä siitä jatkua, mutta yllättäin tykästyinkin keskeneräis-lookiin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin etenee kyllä, ainakin siihen nähden, miten paljon aikaa olemme siihen käyttäneet. Toki se on auttanut paljon, että mitään ihmeellistä ei ole tullut vastaan ja että meillä on ollut ammattilaisia tekemässä niitä vaativampia juttuja.

   Otexilla tuli tosiaan ihan kelpo pintaa, mutta ajattelimme kuitenkin maalata päälle vielä. Vaan kun keksisi, että millä...

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !