perjantai 14. syyskuuta 2012

ÖTÖKKÄFARMI ( ELI THE KIRPPISLÖYTÖ )


Viimeksi Hietsussa käydessäni bongasin yhden kivan myyntipöydän, jossa oli paljon vanhoja lasipulloja tarjolla. Pulloja en siitä pöydästä hankkinut, koska iskin silmäni tähän ötökkäfarmiin. Pakkohan se oli ostaa kotiin viemisiksi, meillä kun perhosia lentelee siellä täällä, sohvatyynyissä, olohuoneen seinillä ja yhdessä ihanassa vanhassa tarjottimessa, joka koristaa keittiötä ja muita ötököitä sitten löytyy vaihtelevasti sieltä täältä... Myyjänä oli lisäksi oikein kiva vanhempi mies, joka kertoi itse keränneensä kaikki ötökät. Lasilaatikko oli ollut hänen äitinsä seinällä vuosikymmenet ja nyt se sitten selvästikin odotti kärsivällisesti oikeaa ostajaa.

 Farmin kuljettaminen kotiin olikin sitten melkoisen hankala homma. Kaikesta varovaisuudesta huolimatta bussikyyti oli sen verran töyssyinen, että vihreältä koppikselta irtosi kupoli. Se on tallessa ja odottaa liimaamista jollain konstilla. Toin töistä vanhaksi päässyttä juoksevaa muovia, joka kovettuu ajan kanssa. Sitä ajattelin testata, kun ensin ajattelemamme nuppineulaviritys ei toiminutkaan. Mutta korjattavahan se on, jollain konstilla !

17 kommenttia:

 1. Aika mielenkiintonen esine :) Ei tuu tollasta usein vastaan, ite en oo ainakaan koskaan törmänny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään aiemmin törmännyt vastaavaan ( myynnissä olevaan ). Eikä hintakaan ollut mahdoton. :)

   Poista
 2. Upea löytö. Paitsi, että koppiksen olisi voinut jättää pois taulusta. Minulla on joku kammo niitä kohtaan (ollut kuulemma pienestä pitäen). Perhoset ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään noista kahdesta koppiksesta ( joista siis toinen on päätön tällä hetkellä ), mutta en mäkään niitä varsinaisesti elävinä kovin paljon pidä :)

   Poista
 3. oi, nyt mä oon kateellinen. Tuon peuran pään mää veisin het jos pääsisin siihen käsiksi :) niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, parasta olla pyytämättä sua kylään sitten ! Sulo on tosiaan ihana, tykätään siitä koko perhe :)

   Poista
 4. Apua..hieno, mutta jotenkin ällö. En mä tiedä, mä tykkään ötököistä ja kuvata niitä, mutta mun mielestä on tosi julmaa kerätä niitä tapettavaksi ja laittaa tauluun. Kai minussa sen verran on kettutyttöä. ;) Enkä mitään elukan päitäkään haluisi, vielä vähemmän ku perhostaulua. :D Mutta hienosti sopii teille. :)

  Sisällekin jos meille tulee hyönteisiä niin hämähäkit vien ulos, nyt on ulkona niin kylmä, että säälin niitä ja annan vipeltää lattialla. :D Pörriäiset mies vie tulitikkuaskilla ulos. Hyttysiä, paarmoja, muurahaisia jne. emme sääli lainkaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän tähän nyt sanoisi ? Kiva kuulla, että ällöt asiat sopivat meille hienosti ? :D

   Poista
 5. Oma mieheni on myös tutkinut ja kerännyt aikoinaan kaikenmaailman perhoset ja ötökät. Kaikki vieläkin tallella mutta kun ne on niin arvokkaita hänelle ja kuulemma lasitaulussa seinällä ne haalistuu ajankanssa pilalle niin en tietenkään saa laittaa niitä seinälle, vaan pitää kaapissa pimeässä. Höh. :D Kivasti kaikki yhdistyy seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miestä ! Miten olisi UV-suojattu lasi kokoelmaa suojaamaan ?

   Kiitos ! :)

   Poista
 6. Oi vitsit, miten hieno!! Ja tosi monta ötökkää! Oisin kyllä ihan superkateellinen sulle, ellen ois itse löytänyt omaa perhostauluani kevättalvella ;) mut ei mulla noin montaa ötökkää siinä ole... Sopii ihan tosi hyvin tuohon seinälle. Voi sua onnentyttöä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos ! :) Se mies oli vielä ihan älyttömän kiva, olisin ostanut siltä kaiken, jos vaan olisin saanut raahattua.

   Poista
 7. Ihana löytö! Minä löysin viikko sitten taulun, jossa on vain yksi perhonen ;) en itse laittaisi (enää) perhosia neuloilla tauluun, muutta huolisin tuollaisen vanhan kokoelman mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua viehätti tässä juuri se, että kokoelma on vanha ja vähän haalistunut :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !