perjantai 21. tammikuuta 2011

TÄNÄÄN PERJANTAINA...


... nautin taas suunnattomasti siitä, että olen ajoissa, jo vuosia sitten, tajunnut jättää liiallisen työteon pois elämästäni. Täälläkin hetkellä, sen sijaan että olisi töissä, istun tässä kotikoneella ja nautin iltapäiväkahvia.  Muita mukavia asioita, joita vielä ehdin tehdä tänään ennen nukkumaanmenoa:

-kahvitella kaverin ja hänen pienen poikansa kanssa
-kierrättää samalla lasten vanhoja tavaroita eteenpäin
-lukea lapsille loppuun Peppi Pitkätossu Kurrekurredut-saarella ja lukea ensimmäinen luku Eemelin kootuista metkuista
-aloittaa ranskalaisen sipulikeiton teon
-tehdä pienen blogikierroksen
-juoda lasillisen punaviiniä ja lukea loppuun Geraldine Brooksin Kirjan kansa ja haukata sitten välipalaksi Carol Shieldsin muutama novelli ennen tarttumista Irène Némirovskyn Tanssiaisiin. Tai johonkin muuhun kirjaan, jonka valitsen korkeasta pinkasta vuoroaan odottavia.

Ihan täydellistä siis. Ei ole muuta aikataulua kuin se kellonlyömä, jonka olen kaverini kanssa sopinut. Viikonloppuisin välttelen muutenkin sopimasta liikoja, mennään vain fiiliksen mukaan. Inhoan aikatauluja vapaa-ajalla, se synnyttää kiireen tuntua ja sitä vältän ihan viimeiseen asti. Jonkun mielestä elämme varmasti tosi tylsää elämää vailla mitään erikoisia harrastuksia tai vilkasta sosiaalista elämää, mutta tämä sopii meille hyvin. Nauratti, kun joku joskus ihmetteli, että mitä siellä kotona on oikein tarkoitus TEHDÄ. Nukkua, lukea, laittaa ruokaa ja syödä sitä kiireettä, ratsata ja järjestellä komeroita, tehdä palapelejä, ottaa päiväunia, sommitella tauluja ryhmiksi, selata vanhoja valokuvia, selata muiden inspiroivia blogeja, rakentaa autoratoja tai askarrella, puhua puhelimessa, loikoilla sohvalla samalla kun lapset katsovat Pikku Kakkosta, selata ruokakirjoja ja miettiä seuraavan päivän ruokia, tehdä blogipostausta nyt ainakin.

Leppoisaa viikonloppua muillekin !

7 kommenttia:

 1. Arki on niin aikataulutettua, että viikonloppuisin, lomilla on kiva vain olla ja puuhastella mukavia juttuja, jos siltä tuntuu - ja usein tuntuu.

  Rentouttavaa viikonloppua Sinullekin.

  VastaaPoista
 2. Naulan kantaan! Tässä postauksessasi on sellaisia ajatuksia, jotka voin allekirjoittaa täysin. "Tylsyys" tai ihana joutilaisuus on ehkä luovin mahdollinen olotila, koska rentoutuneen ihmiset ajatuksetkin kulkevat vapaammin. Ja itsekin pienten lasten äitinä mietin, että jos kaikki nämä vuodet käyttäysi työntekoon, niin kaduttaisiko myöhemmin? Parasta onkin se, että nyt voi edelleen tehdä sekä töitä että nauttia kaikesta arjen ja viikonlopun ihanista kotiasioista.

  Toivottavasti pidät Shieldistä ♥

  VastaaPoista
 3. Tania: näinhän se monella on, että arki on kovin kiireistä. Itse olen pyrkinyt siitä pois nimenomaan vähentämällä töitä ja valitsemalla asuinpaikan sen mukaan, että kaikki on lähellä, työ, koulut, kaupat, harrastukset ja rajoittamalla kaikkia ylimääräisiä menoja. Tietystä asioista olen joutunut luopumaan, mutta silti näin on hyvä. :-)

  Lumiomena: "ihana joutilaisuus" kuulostaa paljon paremmalta kuin "tylsyys" ja totta, kiireettömänä ehtii ajatella. Toisaalta pidän työstäni tosi paljon ja koen sen antoisana, mutta en haluaisi tehdä sitä yhtään enempää kuin mitä nyt teen. Näin on hyvä :-)

  Ilse: :-) Kiva,että jätit viestiä.

  Niin, ja välipalaksi valikoitui sitten kuitenkin Ritva Rajander-Juustin "Kohtuus kaikessa, enemmäm elämää vähemmällä" . Saattaa olla, että palaan tähän myöhemmin. Shields vaikuttaa oikein hyvältä :-)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa niin ihanalta. Minullakin pitkästä aikaa on ihan vapaa viikonloppu, fiiliksen mukaan mennään.

  Blogistani löytyy jotain pientä kivaa sinulle, jonka halutessasi saat sieltä mukaasi!

  Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa täydelliseltä :) Itsekin haaveilen siitä, että voisin muutaman vuoden kuluttua siirtyä tekemään lyhyempää työviikkoa ja tehdä enemmän juuri tuollaisia asioita, mitä kuvasit :) Mutta vielä täytyy mennä tukka putkella...

  VastaaPoista
 6. Purnauskis: kiitos, tulen hakemaan sen mukaani :-)

  Mollyhullu: muistathan hiljentää tahtia ajoissa :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !