tiistai 25. tammikuuta 2011

LAKKOSATOA-Tarvitsenko tätä todella ? ( EN ) Jos en, onko tavara todella sellainen että pidän siitä paljon ? ( KYLLÄ)

-Onko sen ostaminen kaiken kyseisen tavaran ylläpitämiseen menevän ajan, rahan ja vaivan arvoinen (puhdistaminen, varastointi, muu ylläpito ) ? ( KYLLÄ )

-Kuinka monta tuntia minun pitää tehdä töitä maksaakseni tämän tavaran ? ( EN VIITSI LASKEA )

-Voisinko lainata tämän joltain ? ( EN, OLI IHAN ÄLYTTÖMÄN VAIKEA LÖYTÄÄ NÄISTÄ KUMPAAKAAN, AIKAA MENI YLI VUOSI )

-Omistanko jo jotain, mitä voisin käyttää tämän tavaran sijaan ? ( KYLLÄ KAI )

-Ovatko tässä tavarassa käytetyt materiaalit uusiutuvia ? ( KYLLÄ )

-Onko tavara vastuullisesti tuotettu ja ympäristöystävällinen ? ( EN TIEDÄ JA SE TUNTUU NOLOLTA MYÖNTÄÄ )

-Voinko kierrättää tämän, kun en sitä enää tarvitse ? ( KYLLÄ, HELPOSTI )

Ritva Rajander-Juustin kirjassa Kohtuus kaikessa, enemmän elämää vähemmällä itselleni tarpeellisin luku oli IV kohtuullisuus kulutuksessa.  Edellä luetellut kysymykset edustavat sellaista listaa, jonka jokaisen pitäisi käydä läpi ennen jokaisen ostopäätöksen tekemistä. No, nämä paidat olin jo ennättänyt ostaa ennen kuin luin kirjan. Jospa ensi kerralla sitten ? Voinen tässä samalla paljastaa, että ostolakkoni ei ole mennyt ihan putkeen oikeastaan millään saralla. Ja kyllä, poden asiaankuuluvaa huonoa omatuntoa.

12 kommenttia:

 1. No mutta, eihän tuollaiset helmat puolusteluja/selittelyjä kaipaa! Ihanat! Ja kerro heti, mistä Mollysi shoppaat?

  Meidän lähiostarin kauppa tykkää roikottaa rekeillään kaikkia mollyn lyhytmallisia vaatteita. Ja ne ei kerta kaikkiaan käy mua verhoilemaan. Ne on tosi-tosi napamalleja mulle.

  VastaaPoista
 2. Söpöläiset, vaikka kysymyslista ei mennytkään ihan putkeen :)

  VastaaPoista
 3. nanna: olen salaisesti samaa mieltä, mutta omatunto kolkuttaa silti ( ihan aiheesta, mulla on ihan liikaa vaatteita ) Molly-kysymykseen olen vastannut ennenkin: mistä milloinkin :-) Nämä tulivat molemmat Briteistä, toinen on ostettu eBaysta käytettynä. Ostan suurimman osan nettikaupoista ( ulkomailta ), täällä vain yksi liike myy Odd Mollya ja valikoima on todella suppea. Ja kiitos :-)

  Purnauskis: kiitos :-) Ehkä ensi kerralla sitten ?

  VastaaPoista
 4. Nannalle vielä: Odd Mollyn lyhyet mallit on hankalia, ne kun ovat kuitenkin yleensä lyhyitä ja leveitä ( paidat ) tai tosi kittanoita ( neuletakit/neuleet ). Varsinkin jos on yhtään pituutta itsellä, niin yksittäsenä ne saattavat näyttää ihan hassuilta.

  VastaaPoista
 5. Noin ihanien vaatteiden edessä en minäkään pystyisi pitämään ostolakkoani. :)

  Tuo Kohtuus kaikessa, enemmän elämää vähemmällä kuulostaa sellaiselta, jonka lukeminen tekisi hyvää minullekin. Usein ajattelen, että pieni on kaunista ja hidas hyvää. Periaatteessa tahdonkin elämää sellaista villasukka- ja omenahilloelämää, mutta liian usein sorrun ostamaan kaikenlaista. Odd Mollysta voi ainakin sanoa, että ne ovat laadukkaita. Ja ihminen tarvitsee kauneutta ympärilleen.

  VastaaPoista
 6. Eli mä en ole ainoa joka on noiden lyhyiden mallien kummallisuuden huomannut.
  Kokeilin sitä neuletakkia, jossa tulee rusetti sivuun, joka oli kaikkialla viime keväänä ja se oli järkyttävä. Ja nyt just testasin toista ihan perusneuletakkia enkä pystynyt löytämään yhdistelmää, että koko ja hihan pituus olisi ollut passeli. Eikä mulla ole koskaan tuollaista ongelmaa ja tän jälkimmäisen olisin kerta kaikkiaan halunnut!

  VastaaPoista
 7. En minäkään pystyisi olemaan ostamatta tuollaisia ihania vaatteita! Kiitokset kirjavinkistä, merkkaan kirjan listalleni. Se kuulostaa ehdottomasti tutustumisen arvoiselta.

  VastaaPoista
 8. lumiomena: kaunetta tarvitaan, se on ihan totta. Ja yritän lohduttautua sillä, että ostan paljon käyettyä ja kierrätän kohtuullisen tehokkaasti tarpeettomat omat ja lasten vaatteet eteenpäin. Villasukka- ja omenahilloelämä kuulostaa mukavalta, mutta ei ehkä kuitenkaan ole ihan minua.

  nanna: et ole ainoa ! olen sovittanut ja jättänyt ostamatta useammankin kyseisen merkin yläosan juuri noiden mitoitusongelmien vuoksi. Kylläkin just se rusetilla sidottava takki sopii minulle hyvin, kaapissani on niitä kolme erilaista ;-)

  Katri: :-) Kannattaa lukea tuo kirja, se on selkeä eikä yhtään hörhö.

  VastaaPoista
 9. Siitä laukusta: http://cgi.ebay.com/Vintage-Leather-COACH-Brown-Satchel-Purse-Bag-9870-/360338098581?pt=US_CSA_WH_Handbags&hash=item53e5d30995

  Kauniita kuvia sulla blogissa! :D

  VastaaPoista
 10. BagMiss: kiitos :-) Kävin kurkkaamassa tuon laukun, se on kiva, mutta postikulut taasen eivät ! Hui.

  VastaaPoista
 11. Tuosta Odd Molly paidasta piti sanomani, minullakin oli tuo puuterin värinen, mutta se oli niin hirveän pieni että myin eteenpäin. Kyllä kirveli, ja vaikka tiedostin etten koskaan siihen mahtuisi, niin harkitsin sen myymistä pitkään. Nytkin vähän kirpaisee nähdä se! ;)

  VastaaPoista
 12. Odd Mollyt ovat kyllä naftia mitoitusta... itsekin harkitsen luopumista muutamasta liian pienestä yksilöstä. Harmittaa, mutta turha sitä on liian pieniä vaatteita pitää kaapissa.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !