sunnuntai 16. tammikuuta 2011

TAMMIKUUSSAKyselin joulukuussa lukijoiden postausehdotuksia ja sainkin hyviä ja toteuttamiskelpoisia toivomuksia, kiitos kaikille ! Lumiomenan heittämään ajatukseen joulusta riisutun kodin tietyn paljauden hävittämiseen tartuin heti, ajatusten tasolla. Kieltämättä se, että kaikki joulukoristeet ja kuusi tekevät kodista tunnelmallisen, näkyy erityisesti sen jälkeen, kun kaikki on pakattu pois. Meillä vielä sattui tuossa ennen joulua sohvapöytäonnettomuus, ja olohuone tosiaan kaipasi jotain piristystä. Makuuhuoneeseen sain onneksi oivaan aikaan Bellen sängyn kaunistukseksi ja mielen ilahduttajaksi, ja olohuonekin on saanut nyt hieman kaipaamaansa uudistusta.

Vanha, vain koristekäyttöön tarkoitettu ikkunanpokan oli alunperin tarkoitus päätyä seinälle valokuvakehykseksi, mutta se onkin niin huonokuntoinen, että en uskalla sitä siihen tarkoitukseen käyttää. Se päätyi olohuoneen nurkkaan koristeeksi, ja sen pinnalla leijailevat pienet paperiperhoset. Perhosia oli sen verran runsaasti, että tuunasin niillä yhden sisustustaulun myös. Taulussa on kukka-aihe, joten perhoset sopivat teemaan mainiosti. Parvekenojatuoli otti kuusen paikan ja eteisessä majaileva jakkara toimittaa tällä hetkellä rahin ja helposti siirrettävän sohvapöydän virkaa. Ainakin kuusi vuotta vanhat tyynynpäälliset korvasin Etsystä löytyneillä vanhoilla pitsityynyliinoilla. Muutama taulu on löytämässä paikkansa myös, ne olisi tarkoitus nakutella seinään ensi viikon aikana.  Jalkalamppu, jota olen ihaillut jo pitkään ja jonka vihdoin lunastin itselleni, luo ihanaa tälläkin hetkellä kaunista tunnelmavaloa. Kyllä kelpaa !


Tyynyliinat ja perhoset Etsystä, vanha ikkunanpoka Metsänkylän Navetasta.

7 kommenttia:

 1. Näyttää ihanan kotoiselta! Tuolla viettäisin mieluusti sunnuntain lueskellen! Perhoset on kaunis idea. tuo kivaa leikkisyyttä. Kaunista!

  VastaaPoista
 2. Kirjoitimme tammikuusta melkein samaan aikaan blogiimme. Sinun kuvasi somistaa nyt Rekolan runoa Leena Lumissa. Kiitos!

  Tuo perhosikkuna on hurmaava♥

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että huomioit ajatukseni siitä, kuinka tyhjältä koti voi näyttää joulun jälkeen. Ihastuin oitis perhosiisi. Olen seikkaillut Etsyssä aika paljon ja pian sieltä kuuluu meillekin jotain... Mekin olemme kotona naputelleet nauloja seiniin tauluja varten.

  Pakko vielä sanoa, että teillä on aika hienoa Boråsin tapettia ;-) Meillä on samaa valkoisena. Vanhemmasta postauksestasi huomasin tyttäresi huoneessa olevan samaa vihreää ja samat prinsessa-seinätarrat kuin meilläkin. Metkoja yhteensattumia.

  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea laittaa noita paperiperhosia liitelemään pitkin poikin! Meillä vanha ikkunanpoka on seinällä ja siihen on kiva ripustella milloin mitäkin, viimeksi ripustelin vanhoja kattokruunun kristalleja.
  Ihanat pitsiliinat olet löytänyt, heti rupesi houkuttamaan pitsimallin kopiointi tuosta tyynynpäällisestä ja tehdä itselle samanlainen! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. ah, kiitos loistavasta ideasta tuon ikkunanpokan suhteen! mä taidan vähän soveltaa ja apinoida ideaa meille. (Meillä on vuosikaudet ollut ikkunanpoka, mutta joka ei vielä tässä talossa ole löytänyt paikkaansa ja on sen vuoksi varastossa. Nyt kaivan sen esiin!) Tosin tällä kertaa taidan tehdä perhoset itse. Eteisessä on noita Etsyn perhosia enkä jaksa tilata lisää :D

  VastaaPoista
 6. Vanhat ikkunanpokat ovat aina yhtä ihania ja tuo pitsityynyliina on kerrassaan hurmaava.

  VastaaPoista
 7. Emilia: kiitos, ja juuri näin. Uuden valaisimen kanssa suosikkipaikkani nyt.

  Leena: kiitos ja kiitos itsellesi :-)

  lumiomena: toki huomioin. Ja hienoa, että heitit ajatuksen, se pakotti tekemään jotain heti eikä vasta toukokuussa. Olen ihan kova jahkailemaan kaiken sisustamisen suhteen. Nämä toki olivat pieniä juttuja ja ikkunakin oli jo hankittuna sitä toista projektia varten.

  Etsy on <3. Ja hauskoja yhteensattumia tosiaan :-)

  Purnauskis: Miten olette ripustaneet sen pokan seinälle ? Tuskin hankin toista, vaikka se valokuvajuttu kyllä nakuttaa takaraivossa. Ja kopioi ihmeessä, jos osaat ! Itse en mitenkään pysty moiseen...

  Ninnuska: apinoi vain :-) Taidan olla maailman surkein wanna-be-diy -tyyppi, eipä olisi tullut mieleenkään alkaa väsätä itse, kun niin helpolla sain jonkun toisen tekemänä mieluisista materiaaleista...

  Kirsikka: pitsityynyliina(t) ovat hurmaavat, ja kertakaikkiaan hyvät, sellaiset pitkulaiset, eivät neliönmalliset. Ja ovat iästään huolimatta oikein hyvässä kunnossa. Tykkään !

  Mukavaa maanantaita kaikille !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !