perjantai 16. joulukuuta 2011

JOULUFIILIS, HUHUU !


Se on varmaankin tämä vesisade plus kumisaappaissa paleltuneet varpaat, jotka aiheuttavat sen, että ei yhtään TUNNU jouluiselta. Pipareita on leivottu, glögiä juotu, joulukortit ja -lahjat hankittu, kynttilöitä polteltu. Joulukuusi on koristeltu. Tänään hain pari hyasinttia joulun tuoksua tuomaan, eilen kaivoin kätköistäni vanhat, 1920-luvun joulukortit esille. Jokunen joulukoristekin on laiteltu paikoilleen. Eli yritystä on, mutta joulufiilis vain on jossain. Kuitenkin jouluun on vain viikon verran aikaa, kyllähän tähän mennessä pitäisi hiukan olla joulufiilistä, kait. Sen ilmaantumista odotellessa voikin vaikka valmistautua pikkujouluihin ja porukassa miettiä, että mistä kiikastaa. Vai olenkohan ainoa, jolla tällainen "ongelma" tähän aikaan vuodesta ?

12 kommenttia:

 1. Kyllä se sieltä tulee -ihan varmasti! Oma joulufiilis syttyy joka vuosi joulukorttien kirjoitusillasta, jolloin paketoin myös ensimmäiset lahjat ja tietty juon lasin jos toisenkin punaviiniä...kuinka ihana tekosyy!

  Tsemppiä fiiliksen metsästykseen...! :)

  VastaaPoista
 2. Joulufiilis tuli ja meni. Vielä kun jostain löytäisi sen siihen h-hetkeen! Onnea sinne fiiliksen etsintään:)

  VastaaPoista
 3. No täälläkin se joulufiilis on jossain muualla ku täällä,,

  MUTTA teillä on aivan täydelliset kuusenkoristeet! Just oikeanlaiset. Voinko kysyä, mistä niitä saa?

  Tänään etsin "koko" kaupungin ja löysin vain lasisia palloja ja käpyjä. Phuuhh.. No ok-ok, 2 lasista tammenterhoa löytyi - ihanat..

  Tullee-tullee.. se joulu ja fiilis..

  VastaaPoista
 4. Petriina, kuvittele, joillakin joissakin maissa on joulu vailla lunta koko elämän ja vain sitä joulun krääsää ja lihavia mukajouluppukkeja.

  Nyt on alettava sataa lunta!

  Tunnelmallista viikonloppua kumisaapaskeleistä huolimatta!

  VastaaPoista
 5. Niin mikä joulufiilis? Ei ole vielä iskenyt... Tiedostan kyllä ajan kulun ja kalenterin, teen asioita joita kuuluu tehdä - kortit, lahjat, koristeet - mutta sydän ei ole vielä mukana...

  VastaaPoista
 6. Himoshoppaaja: kyllä se tulee, ihmettelen vain, että missä se tänä vuonna luuraa ! :-)

  Taikku: tuli ja meni, lumen mukana vai ? Samoin sinne !

  anni: kuvissa näkyvät ovat Stockalta. Muutama koriste on Indiskasta ja kirppikseltä.

  Joo, kyllä vamaan !

  Leena: no sanos muuta ! Mutta mua ei haittais asua sellaisessa maassa, jossa ei le talvea koskaan.

  Kiitos samoin !

  Norkku: no juuri noin. Ehkä huomisten juhlien jälkeen helpotta ?

  VastaaPoista
 7. Tutulta kuulostaa, ompa samanlaiset aatteet :) Kauniit kuusenkoristeet! Me lähdetään tänään ekoille ja vikoille jouluostoksille, isoimmalle kummipojalle ei ole vielä mitään...muuten tilasin netistä kaikki lelut ym. Vähän meillä on lahjojakin suhteessa tuttavien ja kavereiden joululahjapinoihin, mutta silti luulen että se joulu tänäkin vuonna saapuu :) vielä on monta iltavuoroa ennen sitä, mutta muuten ei oikein muuta kuin paketointia, ja ruokaostokset! Ja kuusenhaku :)

  Kylläpä kirjoitan romaania, Joulumieltä sinnekin, pikkuhiljaa! :)

  VastaaPoista
 8. heidi: kiitos ! Kyllä se tästä, huomisen jälkeen varmaan helpottaa ( tytöllä on kaverisynttärit ). Netti on niiiin kätevä, miten ihmeessä ennen on pärjätty ilman ? Ja olen monta kertaa miettinyt sun blogissa, että tutulta kuulostaa ! :-)

  VastaaPoista
 9. Moikkelis. Kaikki valittelee samaa. Mulla on samanlainen joulufiilis kuin aikaisempinakin vuosina..eli ei hekumaa eikä mitään masennusta. Tästä sateesta ja leudosta talvesta olen kiitollinen, koska asumme vanhassa, ah niin idyllisen lahossa talossa, joten tarkenemme nyt ihan hyvin.

  VastaaPoista
 10. Toissapäivänä kirjoitin melkein identtisen postauksen=) Eli et ole yksin ajatustesi ja tuntojesi kanssa. Nyt mulla on jo alkanut tulla pikkuisen joulumieltä. Toivon sitä sinullekin ♥

  VastaaPoista
 11. Reissuja ja romantiikkaa: en minäkään mitään supertalvea kaipaa, mutta jatkuva vesisade on kyllä ärsyttävää. Ymmärrän hyvin tuon pointin siitä, että leudolla talvella on puolensa, idyllisen laho kuulostaa aika vetoisalta !

  jarna: kyllä se tästä pikkuhiljaa :-) Kiitos samoin sinulle !

  VastaaPoista
 12. Joulufiilis kateissa täälläkin ja omalla kohdallani se johtuu luultavasi siitä, kun ei ole LUNTA... On niin synkkää ja pimeää ja koko ajan sataa vettä.
  Aion kerätä viimeistään tapaninpäivänä kaikki joulukoristeet kotoa pois ja "palata arkeen". Ja alkaa odottaa kevättä :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !