perjantai 9. joulukuuta 2011

BLOGBLOGBLOG !


Ihan siitä ilosta, että olen erityisen hyvällä tuulella muutamastakin eri syystä, päätin pistää pystyyn yllätysarvonnan ! Palkintoa en vielä tiedä, mutta jotain kivaa ja hyödyllistä se kuitenkin on. Taidan antaa voittajan valita parista eri vaihtoehdosta. Arvontapäivääkään en vielä tiedä, katsotaan. Ennen vuodenvaihdetta kuitenkin !

Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset. Kommentoi tähän :  Mikä blogeissa ihastuttaa, mikä vihastuttaa ?  Anonyymi, jätäthän nimimerkin,  ja kyllä, voit kommentoida sekä bloggaajana että lukijana, ei väliä.

Ylläolevat kuvat valikoituivat tähän sillä perusteella, että ne kuvaavat mielestäni tätä blogimaailmaa hyvin. Olemme melkoisen heterogeeninen joukko, jossa jokaisella on sijansa ja omat erityistaitonsa ja kiinnostuksen kohteensa ( minä olen tuo harmaa, jolla on nuo pienet flanellikorvat ;-) ) . Omasta mielestäni  erilaisuus on rikkaus, ja seurailenkin mielelläni kaikenlaisia blogeja ja niissä käytäviä keskusteluja, ihailen kuvia ja poimin ideoita.  Välillä suora arvostelu hämmentää ja raivostuttaa, mutta tähän onneksi törmään harvoin. Toinen asia, joka itseäni toisinaan hämmentää on se, ettei kommentteihin vastata mitään, edes yleisluontoisesti. Tiedän itsekin välillä unohtavani jonkun vanhempaan tekstiin tulleen viestin, mutta pääsääntöisesti yritän vastata kaikille.  Mutta siis, yleisesti ottaen tykkään kovasti tästä harrastuksestani, joka on täydellistä vastapainoa sangen vaativalle työlle. Kiitos kuuluu mukaville lukijoilleni ja kanssabloggaajille, tietenkin !

PS. Muistakaahan päivitellä niitä linkkilistoja ! t. uusia, kivoja blogeja hakusessa :-)

36 kommenttia:

 1. Minä haluan olla kissaeläin!

  Ja koska olen ällöttävän positiivinen ihminen, aloitan sillä, mikä blogeissa ihastuttaa, vaikka sitä on mahdotonta tyhjentävästi listata. Pidän blogeista varmaan jo sen takia, että olen aina lukenut mielelläni esimerkiksi päiväkirjamerkintöihin tai kirjeenvaihtoon perustuvia kirjoja ihmisistä, heidän elämästään ja arjestaan. Lisäksi olen lukenut mikrohistoriaa, mikä on käytännössä vähän sama asia.

  Pidän blogeissa myös vuorovaikutuksesta kirjoittajan kanssa. Kauneudesta, persoonallisuudesta, jaetuista vinkeistä.

  Blogeissa ei ole hirveästi inhottavaa. Tietenkin tulee ottaa huomioon, että seuraan lähinnä kirjablogimaailmaa, joka on todella herttainen. Yksittäisiä ikäviä kommentteja joskus näkyy ja ihan pikkuisen saan näppylöitä siitä kulttuurimaailmasta tutusta asenteesta, että millään tavalla ei saisi yrittää miellyttää ketään tai toivoa monia lukijoita. Blogin tulisi olla mahdollisimman ruma ja sisällöltään ankea, eikä sitä parhaimmassa tapauksessa lukisi kukaan. Tietenkin hieman kärjistän. ;)

  Hyvää viikonloppua, ihana Petriina!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys!! :) Minä taidan olla sarvikuono, vähän kummajainen. ;)

  Jos tekisin listan siitä, mikä blogeissa ihastuttaa, se olisi mielettömän pitkä, eikä kukaan jaksaisi lukea sitä. Lyhennän siis asiani, minua kiinnostaa kaikki kaunis - ja blogeista löytyy paljon kaikkea kaunista.

  Blogeissa eniten minua ärsyttää se, että monet ovat toistensa täydellisiä kopioita. Nyt esim. ovat muotia ne ylivalottuneet, melkein valkoiset, coolit kuvat. Niitä on joka paikassa, argh!! Lisäksi ärsyttää se, että moni bloggaaja kehuu samoja tuotteita - on muotia kertoa aivan tietyistä tuotteista. Poikkeavia ja omalaatuisia, mutta tyylikkäitä muotiblogeja ei ole paljon. Minun blogini on vähän erilainen joissain asioissa ja koenkin suurta painetta muuttaa sitä samanlaiseksi kuin kaikki muutkin blogit. Mutta en halua tehdä sitä. :)

  Kommentointi ja vuorovaikutus toisten bloggaajien kanssa on tosi kivaa, itse nautin siitä kovasti. Olisi todella mielenkiintoista nähdä, millaisia "vuorovaikutuskarttoja" Suomen blogimaailmasta löytyy. Tietyissä bloggauspiireissä kommentoidaan vain tiettyjä blogeja jne. On siis ylempää ja alempaa kastia tässäkin asiassa. :) Minäkin olen ihmetellyt sitä, että joissain blogeissa ei kommentoida viestejä ollenkaan - tai sitten kommentoidaan vain tiettyjen lukijoiden viestejä. Mielenkiintoinen aihe tämä! :) Toivottavasti tulee hyviä vastauksia!

  VastaaPoista
 3. Blogeissa ihastuttaa se erilaisuus... Seuraan niin monenlaisia erilaisia blogeja juuri sen vuoksi. Tykkään myös, että kauniita kuvia on - tekstiä ei tarvitse olla välttämättä aina ollenkaan.

  Vihastuttaa... Joissakin blogeissa ärsyttää se, että kaikki on niin siloteltua, täydellistä. Aika pian multa loppuu kiinnostus sellaisia blogeja kohtaan. Paljon mukavampi on lukea sellaisia elämänmakuisia blogeja joissa kerrotaan muistakin kuin niistä huippuhetkistä.

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Se, mikä blogeissa ihastuttaa, on niin monimuotoista, mutta sanotaan, että seuraan blogeja, joista koen saavani jotain. Ideoita, inspiraatiota, esteettisiä tai henkisiä elämyksiä. Kuvia ja kivaa luettavaa sopivassa suhteessa. Oman oloista jossain mielessä.

  Hengellistä hapatusta en blogeihin kaipaa. Uskonto tai uskomattomuus on jokaisen henkilökohtainen asia. Niin henkilökohtainen, että ei mielestäni sovi blogeihin.

  Tosin minulla ja kaikilla muilla on vapaus valita mitä seurata, joten jos blogi ei miellytä, maiseman vaihtaminen on helppoa. Blogien seuraajissa ärsyttäää se, että jotkut purkavat ärtymyksensä bloggaajiin, vaikka voisivat vain olla lukematta tai kommentoimatta ja seurata vain niitä, jotka miellyttävät.

  Eli arvonnassa mukana.

  Tervetuloa vastavierailulle!

  VastaaPoista
 5. Jännä arvonta ;)
  Ihastuttaa ehkä eniten se, että pääsee tavallaan "tutustumaan" ihmisiin, joiden kanssa ei muuten koskaan törmäisi. Se, etä vaikka ihmisinä olemme erilaisia, eri elämäntilanteissa, ja monella muullakin tavalla "eri aalloilla", löytyy kuitenkin jokin yhdistävä lanka - intohimo tai kiinnostuksen kohde. Oppii myös itse ajattelemaan asioita erilaisista näkökulmista.

  Yksinkertaisesti vihastuttaa se, että kommenttibokseista on tullut sotatanner, eikä tätä erilaisuutta hyväksytä. Esim. mulla voi olla sama kenkä- tai sisustusmaku, kuin jollain muulla, mutta poliittinen tai uskonnollinen näkemys on eri. Ei sitä silti tarvitse puuttua siihen erilaisuuteen ja tyrmätä toisen näkemystä. Olisi paljon mukavampaa, kun jaksettais van aina nauttia siitä, mikä meitä yhdistää.

  Loppujen lopuksi; Ihmisiähän me kaikki ollaan :)

  VastaaPoista
 6. mukana.

  Blogeissa ihastuttaa mahdollisuus päästä kurkistelemaan tavallisten tallaajien elämään. Pidän niistä blogeista, joissa ollaan avoimia ja eletään rehellistä elämää. Joskus kommenttiboxeissa käydään ihanaa dialogia. SE ilahduttaa.

  Blogeissa harmittaa ehkä asiaton sättiminen.. Ihmiset vetävät blogien perusteella aivan uskomattomia johtopäätöksiä. Ja ainakin suosituimmat bloggaajat saavat joskus aika rajuakin palautetta.. Joskus blogimaailmassa unohdetaan rajat ihan täysin ja asiat paiskotaan menemään ilman mitään sensuuria. Ei kukaan oikeassa elämässä tekisi niin.
  Myös pinnalliset luksusblogit saa karvat nousemaan pystyyn. jotain muutakin sisältöä mun lukemissa blogeissa tulee olla kuin luksuslaukut tai korut.

  Parhaimmillaan blogit on kuitenkin ihana tapa avartaa omaa maailmankatsomustaan. Ja vieläpä ihan ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 7. minä taidan olla jokin kissaeläin :)
  itse tykkään blogeissa persoonista, dynamiikasta, semmosesta turinasta ja pulinasta ja estetiikasta :) :) ja sitten se mikä vihastuttaa on se että joskus saa lukea postauksia siitä että joku on pahoittanut mielensä jostain kommenttilootaan tulleesta kommentista..se saa surulliseksi, ei ole kovin kivaa semmoinen. mut ylipäätään blogimaailma on kivaa.
  Miesten kirjoittamia blogeja ei ole paljoa, sen olen huomannut.. bloggaava mies on vähän outo lintu vielä :)

  VastaaPoista
 8. ja osallistun ilman muuta tähän arvontaan! salaperäistä!!! :D

  VastaaPoista
 9. Jee, kiva arvonta! :) Ja hauska tutustua näin virtuaalisesti! Tässä uusi blogivinkki, löydät blogini täältä: http://pinkkityohuone.blogspot.com. Olen jo hetken blogiasi seurannut, mutta nyt vasta jätän ensimmäisen kommenttini.

  Seuraan tosi monia blogeja, koska tykkään kovasti lukea kaikenlaista, blogeja, kirjoja, lehtiä... Blogit ovat jokainen erilaisia, se on vain hyvä asia! Hyviä vinkkejä tulee eteen päivittäin postauksissa! Plussaa myös on lukea mielipiteitä tuotteista yms. samanlaisilta ihmisiltä, eikä vain luottaa sokeasti firmojen mainosteksteihin. Kaikista ihaninta on saada kommentteja ja uusia lukijoita omaan blogiin! :)

  Ikäviä taas ovat ne ihmiset, jotka turvautuvat anonyymi-nimimerkin taakse ja jättävät typeriä kommentteja. Miten jollakin voi riittää pokkaa??? Onneksi näihin törmää kuitenkin harvoin! Muuta negatiivista en tästä blogimaailmasta oikeastaan edes keksi! Tää on vaan niin kivaa! :)

  Mukavaa viikonloppua! T. Maria Pinkistä työhuoneesta

  VastaaPoista
 10. Blogeissa ihastuttaa erilaisuus ja miten sieltä se jokaisen oma persoona kuitenkin nousee esille. Tykkään lukea hyvinkin erilaisia blogeja, seuraan esim. Meijerielämää ja Char in the city (vai mikä se lie..;))jotka ovat aivan kuin erimaailmoista ja tykkään kuitenkin molemmista. Ja tarkemmin kun mietin jokaisen seuraamani blogin takana on persoona joka kiehtoo jollain lailla. Eniten vihastuttaa kateus joka joskus tuntuu pulpahtelevan pintaan. Itse en välitä arvostella ketään vaan minusta täällä on tilaa jokaiselle. Kuka määrittelee mikä on oikein tai sopivaa? On rikkaus kun erilaiset ihmiset uskaltavat kertoa ja paljastaa jotain syvempääkin itsestään. Annetaan vaan kaikkien kukkien kukkia! Bloggaaminen on minulle itselle ainakin niin kiva asia, että soisin sen tuovan samanlaista iloa jokaiselle bloggaajalle:)..tulipas tätä juttua..

  VastaaPoista
 11. Niin ja taidan olla seepra :) Ja mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 12. Hyvä kysymys. Olen tätä blogimaailmaa harrastanut jo monta monta vuotta ja siitä on tullut tärkeä osa elämää. Blogeissa ihastuttaa ihanat kuvat, ideat ja loputtomat inspiraation lähteet, ihanat ihmiset blogien takana. Tykkään lukea oivaltavia tekstejä, katsella kauniita kuvia mistä vaan aiheesta. Tykkään myös ihan sellaisista arkisista jutuista, jotka on kuvattu tai esitetty kivalla tavalla. En osaa edes sanoa, mikä vihastuttaa. Yritin kyllä kovasti miettiä, mutta en osaa nimetä mitään... minua ei ärsytä arvonnat tai mainokset, niistäkin voi toki saada ideoita. Tosin ehkä en enää seuraa kovin aktiivisesti monia blogeja, joiden postauksissa usein esitellään tuotteita tai mainostetaan ei edes niin kovin piilotetusti. Silloin tällöin on ok, 'useammin' saa minut kääntymään toisaalle. Ja ihan pakko kommentoida, että itse en todellakaan ole kovin aktiivinen vastaamaan kaikkiin kommentteihin. Tai siis pyrin vastamaan ehdottomasti kaikkiin kysymyksiin, mutta yleisesti kivoihin kommentteihin ei tule useinkaan vastattua, vaikka ne lämmittävätkin kovasti. Siinä voisin ehkä yrittää olla aktiivisempi itse bloggaajana, sillä haluan toki, että blogini on mukava paikka lukijoillekin, ei pelkästään minulle.

  VastaaPoista
 13. Mukava tapa järjestää arpajaiset :)
  Minua vihastuttaa blogimaailmassa kateellisten aiheuttama pahamieli monelle mukavalle blogistille!
  ja ihastuttaa se suuri määrä ihania ihmisiä joilta saa ideoita, inspiraatiota, päivän piristettä jopa ihan oikeita ystäviä ♥
  Iloa viikonloppuusi ja joulun odotteluun :)

  VastaaPoista
 14. Ensin pakko ihastella noita eläimiä, mistä ne ovat??

  Blogeissa ihastuttaa se rikas vuorovaikutus ja tietenkin se tietty elämyksellisyys, mitä monista seuraamistaan blogeista saa uusien ideoiden, kuvien jms myötä.

  Vihastuttaa puolestaan se, että varsinkin anonyymit tekevät hyökkäyksiä blogeihin kommentoimalla rumasti, haukkumalla jne. Pahan olonsa voisi purkaa muualla ja muulla tavoin. Toisaalta joskus vihastuttaa se, että niin usein kritisoidaan sitä jos haluaa olla iloinen ja pitää bloginsa hyvänmielen blogina jne.

  VastaaPoista
 15. Mä olen tuo norsu. Hiukan hidas, mutta vauhtiin päästyään sitä ei pysäytä mikään.

  Ihastuttaa: Se, että joidenkin bloggareiden kanssa muodostuu virtuaaliystävyys ja heidän tekstejään lukiessaan näkee jotenkin niiden "taakse". Myös oman bloggaukseni huippuhetkiä ovat olleet kirjoitukset, joiden olen aistinut jotenkin vaikuttavan lukijoihin syvemmin.

  Vihastuttaa: Se, että blogimaailmassa hiukan huonommin hyväksytään kärjistävää kirjoitustyyliä kuin mediassa yleensä. Jos joku kirjoittaa lehteen kärkevän pakinan/ kolumnin, on se hyvää kirjoittajantaitoa. Jos sama ilmestyy blogistaniassa, on se haukkumista ja ilkeilyä, vaikkei kohdetta olisi edes mitenkään nimetty. Itse en ole varsinaisesti kohdannut tätä, mutta ilmiö on tuttu seuraamistani blogeista. Aikalailla kieli keskellä suuta saa siis kirjoittaa, jottei suututttaisi ketään.

  Mukana arvonnassa siis! :)

  VastaaPoista
 16. Ihania nuo puueläimet! :) Tuo kirahvi on noista ehkä eniten minun oloiseni. Se kun näyttää siltä, että se on juuri haaveilemassa jotakin. :)

  Blogeissa on mukavaa se, kun pääsee kurkistamaan erilaiseen "maailmaan" ja saa hyviä ideoita. Pidän myös kauniista kuvista blogeissa. Ja on mukavaa, kun blogeja on niin erilaisia...

  Ja kuten muutkin ovat jo edellä maininneet minuakin ärsyttävät ja surettavat ilkeät kommentit ja huono käytös...

  VastaaPoista
 17. Minä tykkään elämänmakuisista blogeista, lähinnä sisustus-, tuunaus- ja remppablogeista, joissa kerrotaan myös epäonnistumisista. Jotka sitten usein kuitenkin kääntyvät onnistumisiksi. Arvostan itse tekemistä ja eettisyyttä. Tykkään uusista, erilaisista ideoista, näteistä kuvista, näpsäköistä teksteistä. Tykkään hyvästä mielestä ja positiivisesta asenteesta.

  Tykkään lukea oikeista ihmisistä ja heidän oikeista elämistään :)

  VastaaPoista
 18. Monipuoliset blogit ja elämänmakuiset blogit joissa kuuluu ja näkyy eletty elämä ja että kaikki ei aina ole ruusuilla tanssimista.
  Eniten ärsyttää silloin kun bloggaaja ei vaivaudu vastaamaan kysymykseen lukuisista kyselyistä huolimatta joko blogin tai sähköpostin kautta niin silloin jää heti minun listaltani pois.
  Aina en kommentoi itse takaisin jos lukija kertoo itse jotain kommentissa ja se ei sisällä kysymystä, pitääpä itse skarpata että vastaisi aina...
  mietin tarkkaan aina miten arvostelen ja kritisoin silloin kun avaudun blogissani, koska teen sen omilla kasvoillani ( olisi niin helppo avautua ilman kasvoja ) mutta haluan puuttua epäkohtiin jne..niin mietin tarkkaan ja pyrin aina lähestymään asiaa oman heikkouteni tai puutteellisuuden kautta kuten tuo mun lyhyt stubiini jonotustilanteissa ja vielä kun joku ohittaa mut :D
  mutta ihaninta on että on löytänyt uusia tuttavuuksia, ne piristävät yksinäistä päivää tosi paljon uudessa kaupungissa ! Hyvää päivän jatkoa !

  VastaaPoista
 19. heh, onpas salaperäinen arvonta... Mukana!

  Blogeissa ihastuttaa kuvat, inspiraatiot, ideat joiden pohjalta yleensä omassakin päässä syttyy lamppu... Ja kiinnostavat ihmiset. Vaatteet, joita on yhdistelty erilaisesti tai omaperäisesti. Uskallus kokeilla ja esitellä muitakin kuin blogistaniassa muotia olevia hurtuukeja...Seuraan melkoista sillisalaatti-valikoimaa, ja tuntuu että oma (joskus suppea) näkökenttä saa mukavasti erilaisia ärsykkeitä.

  Ärsyttää? Milloin mikäkin. Ilkeät kommentit. Tosin en ymmärrä, miksei ne bloggaajat yksinkertaisesti lopeta anonyymien kommentointi mahdollisuutta, jos kauheasti lokaa rupeaa niskaan tulemaan? Joskus sellainen snobbailu ottaa pannuun. Erään blogin seuraamisen lopetin, kun toistuvasti bloggaaja kommentoi, että ilkeät anonyymit ovat "ei-akateemisia" sivistymättömiä ihmisiä. Sielun sivistys on minusta arvokkaampaa...

  Tulipas pitkä teksti! Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
 20. Hei,
  blogeissa harmittaa jos on vain pelkkiä kuvia. Muuten ei mikään :) ja jos jostaan en pidä, vaihdan blogia. Parasta blogissa on jos on vaatteista, sisustuksesta, herkuista ja kaikesta sekaisin sekä kauniita kuvia. Kun elämä on välillä ankeaa on mukavaa kun blogit ovat kauniita. Ja osallistun arvontaan!
  terv. Satu K.

  VastaaPoista
 21. niin ja arvonnassa mieluusti mukana :) olen varmaanki kirahvi joka piikeistä huolimatta saa syödäkseen tarpeeksi :D

  VastaaPoista
 22. Mua ihastuttaa normiarjen kuvaus ilman stailattuja ja ylivalotettuja kuvia. Tavalliset ihmiset, tavallisten tarinoiden takana. Hyvä ja kaunis suomenkieli. Omien juttujen vaaliminen.

  Sen lisäksi, että kaikkien blogien pitää nykyään näyttää samalta, mua äähyttää ihan hiiveehti piilomainonta! Siis just sellainen, ettei tiedä kuka on ostanut vai onko saatu:
  "Sain kokeiltavaksi kivat Uggit". Ööö, palautetaanko ne kokeilun jälkeen vai saako ne pitää?

  "Postipoika toi lähetyksen" Ööö, maksoiko postipoika sen vai vastaanottaja vai joku muu?

  Muutenkin kaikki ylenpalttiseen kuluttamiseen perustuva bloggailu alkaa olemaan mun silmissä vähän out.

  VastaaPoista
 23. Kiva arvonta ja hyvä kysymys! Minä taidan olla tuo leijona kun olen se horoskoopissakin ja vähän semmoinen jellonaemo muutenkin:)

  Pääsääntöisesti blogit vain ihastuttavat, jos jokin asia jossakin blogissa kovasti ärsyttää, en vain seuraa sitä. Niin yksinkertaista se on. Joskus oli muodikasta joissakin blogeissa pohtia kuukauden välin bloggaamisen lopettamista ja minusta se näytti ainoastaan kehujen ja anelujen kerjäämiseltä. Siis tottakai jokaisella tulee joskus kriiseja bloggaamisen suhteen, mutta liika on liikaa:)

  Minusta parasta blogeissa ovat persoonalliset bloggaajat ja inspiraatio. Rehellisyys ja suoruus ovat hyveitä, mutta ilkeilystä en pidä. Kuten Karoliinakin kommentoi, kirjablogimaailma on onneksi kauhean kiltti. Minäkään en ymmärrä sitä, miksei blogia saisi pitää kunnianhimoisesti ja lukijoita tavoitellen. Toisaalta jos jostakin blogista huomaa, että kirjoittajan päätavoitteena on pelkästään saada mainetta/ilmaisia tuotteita/lukijoita/rahaa/tms. alkaa se ärsyttää hyvin nopeasti.

  Mutta pääsääntöisesti blogimaailman on minusta täynnä ihanuuksia!

  Sitten lopuksi tuosta kommentteihin vastaamisesta. Yritän pääsääntöisesti aina vastata kommentteihin, mutta aina silloin tällöin en ehdi tai jaksa. Kahden pienen lapsen äitinä blogisfäärissä roikkumisaika on rajallinen ja haluan seurata toisiakin blogeja ja käydä kommentoimassa kiinnostavia postauksia. Siksipä joskus jätän vastaamatta, lähinnä jos en oikein keksi mitään vastattavaakaan. Mutta yleensä siis vastaan, tämä nyt oli tämmöinen meriselitys kun tunsin heti piston sydämessäni :)

  VastaaPoista
 24. Pidän monista kovin erityylisistä blogeista. Persoonallisista sisustuksista ja kauniista kuvista. Kirjoittajista jotka kertovat omasta elämästään jotain. Kuvaajista jotka osaavat ottaa persoonallisia valokuvia. En pidä niinkään muotiblogeista, pinnallisista jutuista enkä blogeista jotka ovat liian samatyylisiä.

  Kommentteihin vastaaminen jää minultakin melko vähäiseksi, en oikein tiedä miksi... Täytyy yrittää tuossa kommentointi asiassa parantaa tapaansa...


  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 25. Minä haluaisin olla tuo keltainen kissaeläin :)

  Seuraan monia erilaisia blogeja. Parhaissa on persoonallisuutta ja rosoisuutta, kirjoittajalla on sana hallussa ja mielipiteitä. Seuraan aktiivisesti n. 15 suomalaista blogia, jotka ovat hyvin eri tyylisiä, keskittyvät eri aihepiireihin ja kirjoittajat ovat eri-ikäisiä. En oikein osaa eritellä mikä on se juttu, mikä milloinkin koukuttaa jäämään lukijaksi. Ruotsalaisia Odd Molly -blogeja seuraan myös ihan mielenkiinnosta vaatteisiin.

  Mietin tuota, että mikä ärsyttää blogeissa... ei kovin usein mikään tai jos ärsyttää, niin vaihdan hyvin nopeasti osoitetta. Ne hetkittäiset ärsytykset juontavat ehkä enemmänkin omista sen hetkisistä tunteista, esim. jos itse sillä hetkellä kyntää pohjamudissa ja sattuu lukemaan
  jotain näitä "hyvän mielen blogeja" joissa asutaan valkoisessa huvilassa ja askarrellaan päivät pitkät lasinalusia vanhoista huopatossuista ja kaikki on aina niiiiiin ihanaaaaaa, niin saattaa hetkellisesti ajatella, että "***###", mutta kai se on vaan inhimillistä... :) Ja toisena päivänä ne samat blogit ovat aivan ihania ja inspiroivia :)

  VastaaPoista
 26. Ooh yllätysarvonta! Rakastan yllätyksiä! Toivotaan että se osuu kohdalleni ;)

  Pidän blogien monipuolisuudesta, elämänmakuisesta otteesta, kauniista kuvista ja blogin muustakin estetiikasta. Plussaa on jos kirjoittaa huumorilla ja pitää eläimistä. Luen monentyyppisiä blogeja, imen fiiliksiä, ihailen ihmisten kädentaitoja, haaveilen, inspiroidun ja ideoidun, eläydyn.
  Olen myös saanut bloggaamisen kautta paljon hyviä ystäviä joihin tuskin olisin törmännyt ilman blogia. Täytyy kiittää myöskin oman blogini seuraajia sillä he ovat varsin fiksua ja ihanaa porukkaa, siellä ei juuri epämiellyttävää kommentointia ole esiintynyt. Kommentteja toki voisi olla enemmän. Toisaalta vähäinen kommentointi on hyvä asia sillä minusta on kiva kommentoida kaikille ja jos kommenttien määrä alkaa kovasti nousta voi vastaamisesta tulla taakka. Mutta jos kommentteja on vain muutamia ihmettelen itsekin miksi etenkin ulkomaisissa blogeissa viesteihin ei viitsitä vastata ollenkaan, tai vastaan vain yhdelle tai kahdelle. Lukijana se harmittaa, tulee olo että kirjoittaja ei välitä lukijoista tuon taivaallista.

  Blogi joka koostuu pelkistä päivän ostoksien esittelystä (vaikka sekin on joskus ihan kivaa) tai mainospostauksista ei lukulistalleni pääse. Samoin käy blogien joissa pelkästään linkkaillaan nettikauppoihin tai esitellään siloteltua pintaliitoelämää. Monipuolisuus viehättää, välillä päivän asua, välillä kuvia lemmikeistä, välillä käsillä tekemistä jne. Ja myönnän että ulkoasukin vaikuttaa siihen miten pitkään viihdyn lukijana. Ja kuten moni muukin on todennut, elämään kuuluva rosoisuus sopii blogeihinkin, ei aina kaikki ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja sekin saa näkyä, kunhan jokainen postaus ei ala lipsua kurjuuteen. Liiallinen provosointi ja politikointikaan eivät minua sytytä.

  Henkilökohtaisuuksin menevät tai ylipäätään toista loukkaavat kommentit voisi jokainen pitää ihan omana tietonaan. On käsittämätöntä miten hyvät käytöstavat unohtuvat siinä kohtaa kun ei tarvitse esiintyä omalla naamalla ja nimellä. Suvaitsevaisuutta saisi olla enemmän. Tai ainakin vähän järkeä päässä. Jos en jostakin blogista pidä niin häivyn vähin äänin, en näe tarvetta aiheuttaa kirjoittajalle pahaa mieltä jos hänessä jokin ärsyttäisikin itseäni.

  VastaaPoista
 27. Blogimaailmassa sekä viehättää että joskus myös vähän ärsyttää vahva yhteisöllisyys. Tykkään kannustavasta hengestä joka blogistien kesken on, joskus vaan tuntuu, että siihen yhteisöön on vaikea tuntua kuuluvansa ilman omaa blogia. Sehän ei tietysti ole blogistien vika vaan vika löytyy omien korvien välistä, kai...

  VastaaPoista
 28. Vieläkö ehtii arvontaan mukaan? Minua ilahduttavat blogeissa ihmiset niiden takana, se persoona, joka tekstin ja kuvien läpi välittyy. Kiinnostavat tekstit ja kauniit kuvat. Ihan parasta on joidenkin bloggaajien rohkeus ja avoimuus tai kyky herättää keskustelua.

  Matkan varrella (olen seurannut blogeja aktiivisesti vajaan vuoden ja pitänyt omaa blogia viime maaliskuusta) on tullut vastaan muutamia ärsytyksenaiheita liittyen lähinnä blogimaailman yleisiin käytäntöihin (ei yksittäisiin blogeihin tai bloggaajiin, koska niiden seuraamisen lopetan nopeasti), mutta enää en oikein jaksa ärsyyntyä mistään blogeihin liittyvästä.

  VastaaPoista
 29. Ihastuttaa se, että löytää juttuja (askarteluvinkkejä, kirjoja, elokuvia ym), joista ei muuten olis varmaan koskaan kuullutkaan.

  Vihastuttaa tällä hetkellä ihan järjettömän paljon eräs uusi blogi, jossa tuntuu olevan sellaista nuoruuden ymmärtämättömyyttä ja näköalattomuutta, eikä oikein osata ajatella, että tiettyihin asioihin vaikuttaa monet eri syyt. Kommentteihin suhtaudutaan hiukan ylimielisesti ja silleen "me-ollaan-oikeassa"-asenteella. Ja tästä tulikin mieleen, että vihastuttaa myös se, kun usein tulee vastaan "jos ei miellytä, siirry toiseen blogiin"-kommentteja. Musta ne on tosi ilkeitä. Ite luen kyllä sellaisiakin blogeja, jotka ei mua niin kauheesti (aina) miellytä. Ei tässä elämässä muutenkaan kaikki ole aina niin somaa ja ihanaa ja kivaa.
  Mukana arvonnassa siis. :) -Evelina-

  VastaaPoista
 30. Kiva arvonta. Mukana! Blogimaailma on ihan loppumaton aarreaitta asioiden, inspiraation ja ideoiden suhteen. Se mikä vähän ärsyttääkin joskus on se sellainen kommentoinnin mustavalkoisuus; joko kaikki on niiiiin ihquu ja superupeata tai sitten (onneksi harvoin) lytätään ihan surutta. Vähän niinkuin kommentoinneista puuttuisi sävyjä.

  VastaaPoista
 31. Olen ehdottomasti kissaeläin -ja mukana arvonnassa (salaperäisessä sellaisessa)! :-)

  Blogeissa ihastuttaa: hyvät kuvat, nokkelat tekstit, kirjoittajan luovuus, ajankohtaisuus, bloginpitäjän aito innostus ja intohimo blogiin ja kirjoittamiinsa asioihin, before and after -jutut. Noi edellämainitut muuten kulminoituu sun blogissa Petriina. <3

  Blogeissa taasen vihastuttaa: liika kaupallisuus, jonka seurauksena moni blogi kärsii, jämähtyneisyys (onks toi sana?!), wannabe-blogit ja tietty nämä negatiiviset kommentoijat ja anonyyminä tietty. Mielestäni RAKENTAVA palaute on hyvä asia, mutta miksi tulla viljelemään negatiivisuutta toisten blogeihin. En ymmärrä.

  Ihanaa keskiviikkoa! :-)

  VastaaPoista
 32. Eniten tykkään blogeista, missä kirjotetaan elämästä rehellisesti ja kohtalaisen avoimesti. Kuvat missä näkyy kasvot on musta myös kivat.
  En ihan ymmärrä miksi kirjoittaa blogia, jos kuvaa vain salaperäisesti varpaitaan ja toistelee "en voi nyt tästä kirjoittaa tän enempää", "se on salaisuus".

  No en sitten varmasti tykkää noista kovin salaperäisistä bloggaajista ;)
  Enkä tykkää kommentoijista, jotka yrittävä saada muille vain pahan mielen.

  VastaaPoista
 33. Äh, mielestäni vastasin jo kerran, mutta taisinpa unohtaa painaa julkaisunappia...

  Tykkään blogeista joissa on uusia ideoita, kauniita kuvia, monipuolisuutta, elämänmakuisuutta.

  Blogit ei yleensä mua ikävystytä tai vihastuta, ainakaan kovin pitkään, sillä tylsät blogit putoaa mun blogilistalta hyvin nopeasti :)

  VastaaPoista
 34. Minä olen seepra, sillä mihin seepra raidoistaan pääsisi-hyvässä ja pahassa.

  Blogeissa ihastuttaa arki, kauniit kuvat, pohdinnat, erilaisuus, samanhenkisyys, maantieteellinen neutraalius, interaktiivisuus, elämän maku, hyvät vinkit, inspiraatiot, huumori, yhteisöllisyys...Lista on loputon!

  Ärsyttävää on anonyymien ilkeily kommenttiboxeissa tai keskustelupalstoilla, itsensä ylentäminen, nurkkakuntaisuus (tiettyjä pikkupiirejä, joissa kommentoidaan vain toistensa blogeihin), liika luxuksen esittely: kaikki on jotain huikeankallista merkkiä kellosta keinutuoliin, muiden arvostelu eli minusta se on suvaitsemattomuutta isolla S:llä. Tosin kaikki tuomitseminen löytyy edestään jossain vaiheessa kovimman kautta, niin enpä ole huolissaan, kun tiedän kunkin saavan tasan ansionsa mukaan...Lisöksi todella huonot uvat saavat minut kaikkoamaan ja myöskin jos ihan koko ajan vaan valitetaan.

  Tykkään monitasoisista ihmisistä ja blogeista.

  Löysin juuri sinun blogisi ja nyt alan lukemaan muita postauksiasi=)

  VastaaPoista
 35. Vielä taitaa onneksi ehtiä mukaan? :) Jäin miettimään, mikä olisin noista eläimistä. Hmm. En ainakaan leijona. Ehkä seepra, koska raitojeni ansiosta viihdyn mitä erilaisemmissa blogeissa.

  Mikä blogeissa ihastuttaa? Ennen kaikkea omaperäinen ja omintakeinen ote. Luen etupäässä kirjablogeja (sattuneita syistä ;-)), mutta pidän myös ns. lifestyle-, sisustus-, leivonta- kuin yleisistä arkea kuvaavista blogeistakin. Niin kauan kuin bloggaajalla on visuaalisesti tai sanallisesti jotain omaa sanottavaa, viihdyn blogin lukijana. Esimerkiksi tänne on aina mukava tulla. :)

  Pidän kovasti myös blogeista, joissa on vastavuoroisuutta. Se, että blogaaja vastaa saamiinsa kommentteihin on tärkeää.

  Siksi ärsyynnynkin ehkä eniten siitä, ettei blogin pitäjä vastaa saamiinsa kommentteihin. Sellainen latistaa ainakin omaa kommentointi-intoani, joskus jopa lukuintoa. Blogi on kuitenkin sosiaalisen median väline. Keskusteluissa saa mielestäni olla eri mieltäkin, kunhan pystyy perustelemaan mielipiteensä eikä moiti/hauku ketään. Ilkeilystä en pidä.

  Muuten ärsyynnyn aika harvoin blogien suhteen. Saatan toki tuskastua, jos blogi on "huonosti" tehty (minulle huono blogi on visuaalisesti liian levoton; täynnä kaikenlaisia animaatioita ja kirkasväristä taustaa sekä lajitelma erilaisia fontteja tai sitten huono blogi voi olla eräänlainen blogimaailman copycat ilman mitään omaa; myös liian imelät blogit ovat vieraannuttavia). Mutta silloin vain sivuutan ko. blogin ja unohdan sen heti. Koska luen vain niitä blogeja, joista pidän, on ärsyyntyminen helppo välttää. ;)

  VastaaPoista
 36. Koska vasta juuri nyt löysin blogisi, ilmoittelen osallistuvani mattimyöhäisenä (?) arvontaasi!

  Blogeissa ihastuttaa vaikka mikä! Itse jo koko blogimaailman ihmeellisyys on ihastuttavaa, samoin blogit, joissa on kauniita ja omaperäisiä kuvia ja tekstejä. Erityisesti kuvat pysäyttävät minut ihmettelemään kanssaihmisten taituruutta! Se, että joku käy kommentoimassa omaa blogiani ja se, että toisinaan blogeissa syntyy tosi mielenkiintoisia keskusteluja, on yksi blogimaailman kivoista jutuista. Kaiken kaikkiaan blogeja on mitä ihmeellisimmistä aiheista ja mitä persoonallisimpien ihmisten pitämiä, että se on jo rikkaus!

  En vielä hirveästi ole päässyt ärsyyntymään blogien parissa, mutta joidenkin blogien pitäjien tietynsorttinen ylimielisyys lukijoita kohtaan vähän ärsyttää ja sellainen "minulla 300 lukijaa, repikää siitä" -asenne. Liian henkilökohtaisia blogeja en seuraa, koska minulla ei ole aikaa ja kiinnostusta tutustua vieraan ihmisen ja hänen perheensä elämään. No, tämä nyt ei varsinaisesti ärsytä, vaan ohitan tällaiset blogit.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !