lauantai 10. joulukuuta 2011

HYVÄN PÄIVÄN ILTA


Tänään on ollut hyvä päivä. Ihan tavallinen, mutta hyvä. On siivottu, järkkäilty, sisustettukin, luettu vihdoin Riikka Pulkkista. On ihailtu ballerinoja ja pyörähdeltykin hiukan. Luisteltu ja syöty hyvin. Erityisesti syöty hyvin. Yritän painostaa miestä pitämään ruokablogia, tuloksetta. Tämän päivän syömiset olisi taas kannattanut dokumentoida hieman paremmin. Simpukkapastaa, paahdettua siikaa ja rapu-mustajuurikastiketta kera peruna-sipuli-rakuuna- pannukakun ja keitettyjen mustajuurten. Voitte ehkä kuvitella. Siltikin, parasta on ollut hyvä fiilis, sellainen tuntemus siitä, että asiat ovat kuten niiden kuuluukin olla. Kiitos kaikille rohkeille, jotka ovat uskaltaneet osallistua salaperäiseen arvontaan :-D .  Perusteellisia vastauksia onkin tullut monta, niin ajattelinkin. Palaan niihin paremmalla ajalla, nyt nautin pienen lasillisen portviiniä ja muutaman siivun juustoa tämän päivän kruunuksi. Öitä !

8 kommenttia:

 1. Hei, kerro minulle kaksi asiaa...mustajuurikastikkeen ohje tai mitä siitä ylipäätänsä voi tehdä ( joskus lukenut että joku tehnyt niistä suipoista sitkeistä tyypeistä keiton ) ennakkoluulonen huutelee täällä ja haluaa muuttaa asennettaan....tarvii apua! Toinen on tuo simpukka juttu joka ei aukene mulle lainkaan. lautasella visuaalisesti maailman kaunein mutta "raavitaanko" niistä kuorista sitten irti pienet jutut jotka on sitten taivaallisen makuisia ? tarvis varmaan jonkin makutestauksen ja ammattikokin selittämään mulle koska oikeesti haluan ymmärtää ja maistaa tän kulinarismin mutta se ei aukene näin, kun en oo kokeillu...toivottavasti jaksoit lukea loppuun, hyvää loppu iltaa :)

  VastaaPoista
 2. No wau mitä kokkailuja!

  Minäkin muuten pidän sitä omaa ruokablogia sillä ajatuksella, että laitan sinne juttuja kun siltä tuntuu, en ota mitään paineita. On voinut mennä pitkäkin tovi, ettei ole ollut mitään uutta blogattavaa sinne, mutta silti se elää ns. omaa elämäänsä ja tilastot kertoo, että siellä käydään suht ahkerasti silti mm. googlen hakutulosten kautta.

  VastaaPoista
 3. mirka: joudun lunttaamaan suoraan keittokirjasta ! Mutta siis, keitetään rapuliemi ( meillä siian perkeistä ja katkaravuista, juureksista ja mausteista ), josta valmistetaan kastike. Mustajuuret kypsennetään viipaleina siinä kastikkeessa. Muulla tavoin en ole ko. juuresta muistaakseni edes syönyt.

  Simpukoista: just noin :-D Ne kiehautetaan ja kuorista sitten noukitaan ne herkkupalat. Hyviä, namnam.

  Susa: tosiaan wau :-D Ja minä sain istua kirja kourassa ja odotella.

  Ruokablogi-idea on istutettu, vähän aikaa menee asiaa kypsytellessä, mikäli yhtään miestä tunnen !

  VastaaPoista
 4. Kiitos <3 oon ihan oikeesti käynyt ehkä jo 20 kertaa katsomassa tuota simpukka kuvaa, niin kaunis ! ja oikeesti aion kokeilla maistaa vaikka ennakkoluulonen vähän olenkin ( ei mitään tajua että miksi : ) ? ja mikäli miehesi on näiden takana niin terveisiä vaan että blogi pystyyn, oikeesti. Mieluummin tällaisia ruokaohjeita ja kuvia kuin että " gwyneth paltrowin ruokakirja ohje, laita kirsikkatomaatit uuniin, suola ja pippuria , nami :D hyvää sunnuntain jatkoa ! Luoja kun on nälkä, kaunista, kaunista...

  VastaaPoista
 5. mirka: katsottavaksihan nuo kuvat on tarkoitettu :-) Kokeile ihmeessä, vaikka saattaa olla, että siellä missä asut noiden simpukoiden saatavauus voi olla aika huono :-/ Mä olen myös en blogin kannalla, tarjouduin ottamaan kuvatkin ja tekemään osan, muttamutta... katsotaan nyt ;-)

  Ja hei, nälkä lähtee syömällä ! :-D

  VastaaPoista
 6. Upealta kuulostava menu ja kauniit kuvat! Tuo kuvassa kurkkaava viinikin on tosi hyvää. :)

  VastaaPoista
 7. Karoliina: menu oli loistava, saispa joka päivä yhtä hyvää ruokaa ! Viinikin oli hyvää, sopi tähän ruokaan hyvin.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !