perjantai 4. maaliskuuta 2011

ROMANTTISTA


Lisääntyvä valo ja kevään tuntu saa kaivamaan kaapista esille kaikkea vaaleaa ja romanttista. Ulos pitää tietenkin vielä kääriytyä kaikenlaisiin vällyihin, mutta sisällä voi leijalla auringonpaisteisissa huoneissa vaikka vaaleassa pitsiunelmassa.

Rintakoru on Etsystä ja se on kiinnitetty kahteen vanhaan lasinaluseen. Koru oli yksinään niin kovin pikkuruinen, että se tarvitsi kaverikseen jotain hiukan lisää. Vähän enemmän DIY-henkeä on alla olevassa kuvassa, näistä syntyi hauska rintarossi/vyökoriste/laukkukoru. Sommittelussa meni sen verran myöhäiseksi eilen, että esitten tuotokseni joskus toiste. 


Mekko Miss Dior 60-luvulta, koru Etsystä, tarpeet rintarossia varten omasta kaapista.

8 kommenttia:

 1. Onpas nätit lasinaluset, nyplättyä vissiin tuo reuna! Noistahan keksisi vaikka mitä askartelua...

  VastaaPoista
 2. Ihanan romanttista :) Olen hulluna pitseihin joten siksi kai nämäkin kuvat vetoavat. Minä epäilen että lasinalusten reunus on nk. Battenberg-pitsiä. Sitä voi tehdä itsekin. Battenberg-nauhaa voi ostaa valmiina (tarkoitusta varten nyplättyä tietyntyyppistä nauhaa) tai toki myös nyplätä itse. Nauhaa ommellaan erilaisten pitsimäisten kuvioiden muotoon koristeellisin pistoin. Kuviomallejakin myydään ainakin joissain ulkomaisissa käsityöliikkeissä. Battenberg oli suosittua etenkin 30-40-luvuilla.

  VastaaPoista
 3. Purnauskis: aioin käyttää nämä alunperin yhteen tyynyprojektiin, mutta se sitten jäi. Hyvät ehdotkset otetaan vastaan :-)

  Rhia: :-) Ja kiitos informaatiosta ! En ole koskaan kuullutkaan Battenberg-pitsistä. Pitääkin katsoa jos löytyisi lisäkuvia.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana koru! On hienoa, kun osaa itse tehdä tuollaisia :)

  Luonnonkosmetiikkapostaukseen piti kommentoida, mutta en ehtinyt, että kannattaa kokeilla Pukkan orgaanista ruusuvettä kasvovetenä! Se on ihanaa :) Sisältää pelkkää luomu-ruusuvettä eli ei mitään turhia mömmöjä. Saa mm. Feeluniquesta kohtuullisella hinnalla http://www.feelunique.com/p/Pukka-Organic-Rosewater-Spray-100ml

  VastaaPoista
 5. Mullekin tuo battenberg-nimitys on uusi. Tuollaisia pitsejä kyllä olen nähnyt aiemminkin ja olen kuullut niitä kutsuttavan nauhapitseiksi koska ne on koottu noista ohuista nauhoista. Pari vuotta sitten ostin tuolla tekniikalla tehdyn pöytäliinan kirppikseltä.
  Huomasin että kannattaa googlata myöskin kirjoitusasulla "Battenburg". Kumpaakin kirjoitusmuotoa näemmä käytetään, tiedä sitten että onko jompi kumpi niistä "aidompi" tapa kirjoittaa kuin toinen. Mutta kumpikin tapa näyttäisi olevan käytössä.

  VastaaPoista
 6. Mollyhyllu: kaikki kosmetiikkasuositukset otetaan mielihyvin vastaan. Pitääkin käydä kurkkaamassa tuo kasvovesi, kuulostaa oikein hyvältä !

  Rhia: googlasin ja löysin tuolla menetelmällä tehtyjä kuviopitsejä, siis sellaisia yksittäisiä pienempiä juttuja, joista voisi käyttää moneen juttuun. Oikein kivoja, laitetaan hautumaan.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !