torstai 17. maaliskuuta 2011

HYVINVOINTIA ETSIMÄSSÄ


Ongelmat: olo on kuin kuraan kuolleella kutulla

Tavoite: hyvinvoiva, tasapainoinen olo

Ratkaisut: ?

Tässäpä ongelmaa kerrakseen. Olo on turvonnut ja paikat ovat aivan romuna, vähäiset lihakset ovat aivan jäykät ja nivelvaivat ovat jatkuvia. Pää ei taivu kunnolla minnekään ja alaselkä on jatkuvassa jumissa. Päätä särkee melkein joka päivä. Väsyttää ja kunto on ihan nollilla. Aineenvaihdunta on hidastunut muutamassa vuodessa ehkä puoleen entisestä, eikä siinä ole aimminkaan ollut kehumista. Iho on lölleröistä ja silmäkulmiin on ilmestynyt ryppyjä. Pigmenttiläiskät ovat vanha vaiva, mutta viime kesänä ne riehaantuivat aivan tosissaan.  Kuusi ja puoli vuotta enemmän tai vähemmän unettomia öitä. Painoa on tullut lisää yli kymmenen kiloa parissa vuodessa.Ymmärtänette siis, mistä tuo kuraan kuollut kuttu on peräisin. Juuri tästä olosta.

Syön mielestäni hyvin, käytän runsaasti kasviksia ja kylmäpuristettua oliiviöljyä, kananmunia ja täysjyväviljaa, vain vähän punaista lihaa, eineksiä, margariineja, kevyttuotteita en ollenkaan. Autoa ei ole, joten kävelen joka paikkaan. Mahdollisuutta mihinkään säännölliseen liikuntaharrastukseen ei ole. Yritin kyllä syksyllä käydä kuntosalilla, mutta stressaannuin vain ylimääräisestä "pakosta " ja kädet tulivat lisäksi tosi kipeiksi ( kuten aina, rannetuista huolimatta ). Ja kaiken stressin välttäminenhän on ihan ehdotonta, hankalia asioita on elämässä muutenkin ja en viitsi ottaa mistään ylimääräisestä mitään paineita. Mutta tämä ei riitä, jotain muutosta pitää saada aikaiseksi, ei tämä vinhaa vauhtia vierivä aika ainakaan tilannetta paranna, päinvastoin.

Ajatuksia tilanteen parantamiseksi: liikuntaa pitäisi lisätä jotenkin helposti. Vaan miten, kun tuntuu että se liikunnanilo on kadonnut jonnekin väsymyksen syövereihin eikä mikään aikatauluihin sidottu liikunta  käy. Hyötyliikun joka päivä. Kunnon yöunista en edes haaveile enää, unettomuuden hoitoon on kokeiltu vaikka mitä, ilman tulosta. Paras yhdistelmä on ayrveda-tee ja melatoniini, mutta unen laatu on huonoa silti. Hemoglobiinin voisi käydä tarkistuttamatta, kasviruokavoittoinen ruokavalio runsailla maitotuotteilla ei välttämättä ole anemiaan taipuvalle se paras vaihtoehto. Tuki- ja liikuntaelimistöä voimakkaasti rasittavalle työlle en voi tehdä mitään, mutta työpuoli on muuten kunnossa: teen mielekästä työtä mukavassa työpaikassa, eivätkä tällaiset satunnaiset raskaat viikot haittaa juurikaan. Olen karsinut kaikki pakot, sekä ulkoiset että sisäiset sellaiset minimiin: siivoan silloin kun huvittaa ( yleensä ei huvita ;-) ), en järjestä ylimääräistä ohjelmaa vapaa-ajalla ja kieltäydyn kaikesta sellaisesta, jonka arvelen vievän liikaa aikaa ja energiaa.

Tällainen rutina tällä kertaa. Takana on tosiaan raskas työviikko ja paikat ovat aivan juntturassa, poikkeuksellisen pahasti. Jottain tarttis vissiin tehrä, näin tämä ei voi jatkua. Any ideas ?

23 kommenttia:

 1. Tsemppiä!!!! Kyllä se siitä paremmaksi taas kääntyy.

  VastaaPoista
 2. Tuttu tunne, lieneekö määrätyn iän lähestymisen suomia bonuksia ? Mutta jotain neuvoja pystyn antamaa...Helsingin mehiläisen puoleen käännyt 3x käyt ja kristallilaserilla räjäytetään maksa/pigmentit pois, samoin kuperoosaa jos on. 200% onnistuminen, itse kävin 3 kertaa, eka käynti n 220 € ja kaksi seuraavaa n.100 ja 100 € eli n 400€ ja ongelma pysynyt poissa jo yli 7 vuotta, tosi paha/ kuperoosa, tummanpunainen läntti kasvoissa 2x2cm ja kaikki poissa. voiteet, apteekin nimeltämainitsemattomat eivät auta maksaläiskiin, tämä auttaa. lääkäri on maailman johtavimpia ihospesialisteja Happonen, etunimeä en muista, sitten siellä on toinen kans.
  Tuohon unettomuuteen ja mahdollisuuteen harrastaa mitään niin astangajoogan peruskurssi ( kesto pe ilta ja la-su päivä ) sitten teet kotona 3 x viikossa kesto n.45 min ja 2 kk sun 10 kg pois, nukut kuin tukki, kaikki alkaa pelittään jne..tutkimukset osoittavat että meidän iässä ( oletan että olemme noin about saman ikäisiä:) kaikista paras treeni aineenvaihdunnan muutoksien alla on jooga koska se on pitkäkestoista, raskasta ja kuluttaa rasvaa, tässä iässä liikunnan tulee olla pitkäkestoista ja hidasta jolloin se tukee muuttuvaa aineenvaihduntaa. Aerobiset sopii 10v nuoremmille.Tulipas paljon tekstiä, kysy lisää jos kiinnostaa, I´ve been there and I´m still there:D

  VastaaPoista
 3. Kauhon just uunibanaaneja ja kermavaahtoa napaani tässä koneella :) Oma olo on kohentunut niinkin tylsällä lajilla kuin sauvakävely.Mahdollisuuksien mukaan.Eilen viimeeksi,sitä edellinen kerta viikkoa aiemmin ja silloin 5 iltana peräkkäin.Miehen vuorotyö,lasten sairastelut jne sanelee lajin,mitää aikaan sidottua ei voi olla.Hiilareita oon jättäny vähemmälle mutten todellakaan pois,leipää ja riisiä menny tänäänkin.Paino on pudonnut kilon muutamassa viikossa,hiljaa hyvä tulee.Aiemmin päivittäistä herkuttelua eikä liikuntaa juuri ollenkaan.Isoin apu on ollu VESI.Ennen pari lasia päivässä väkisin,nyt menee 3 l päivässä kevyesti,enemmänkin.Ei turvota,vatsa toimii,ei särje päätä,pitää nälänkin loitolla.Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 4. Kuraan kuollut kuttu :DD Kiitti, otan ja omin heti omaan sanavarastooni. Ihan paras!!

  Mun mielestä tosi hyvä keino poistaa turvotus ja pikaisesti on Valion mansikkakeitto.
  Mansikoiden vaikutuksen tietää jokainen, eli pistää nesteet liikkeelle ja pissattaa. 1,5-2 tölkkiä/päivä ja runsaasti vettä parin päivän ajan, niin olo on jo hyvä turvotuksen suhteen. Siis ihan normaaliruuan lisäksi, ei edes mitenkään paastoten.
  Myöhäisiltalitkintää kannattaa tietenkin välttää, ellei nuku vessan vieressä.

  Vanhuus ei tule yksin :D

  VastaaPoista
 5. Täsmälleen samassa jamassa olen ollut. Jokainen on erilainen, enkä tiedä auttaako sinua samat asiat kuin minua mutta itse olen täysin parantunut tuosta olosta ja uutta elämää on nyt takana jo useampi vuosi.
  Ensimmäinen askel itselläni oli huonon avioliiton lopettaminen ja muutto maalle. Muutaman vuoden kuluttua jätin kaikki sokerit ja viljat pois. Viljojen yhteys mm.nivelvaivoihin on mielestäni aika hyvin osoitettu. Suosittelen Vhh-ruokavaliota, itse olen siinä aika tiukka koska olen kokeillut että se sopii minulle parhaiten. Lue Antti Heikkilän kirjoituksia, vaikka kirjojakin jos jaksat. Netistä löytää nimihaulla.
  Liikunta oli minullekin pakkopullaa joten aloitin uinnilla ja kävelyllä. Sitten löysin Method Putkiston ja se muutti olotilani lopullisesti! Suosittelen alkeiskurssia (4x) tai yksityistunteja. Itse käyn kerran viikossa ryhmätunnilla enkä jättäisi kertaakaan väliin vapaaehtoisesti!
  Lopetin myös hormoniehkäisyn käytön. Sen jälkeen on mieliala parantunut ja tasoittunut.
  Unettomuuteen minä sain avun Trypto-Tabsista. Kun olin syönyt 2 tablettia joka ilta kk:den ajan huomasin muutoksen. Sen jälkeen olen pysynyt siinä. Välillä olen vähentänyt yhteen, esim. kesällä.
  Tupakkaa en ole koskaan polttanut mutta viiniä ja olutta otan kyllä. Syön tummaa suklaata herkkuna ja jos haluan voin syödä palan kakkua tai jäätelöä esim.juhlissa.

  Toivottavasti löydät sinulle sopivat avut!

  VastaaPoista
 6. Ihan nopeasti vain: kiitos kaikille kommenteistanne ja hyvistä vinkeistä ! Palaan hieman myöhemmin paremmalla ajalla. Mukavaa, että hyvät rutinat eivät menneet hukkaan ;-)

  Aila, olemmeko kollegoja ? :-D

  VastaaPoista
 7. Itse olen kärsinyt samanlaisista niska- ja selkävaivoista kanssa pitkään. Suurin apu minulle on ollut kiropraktikoista, käyn Suomen kiropraktikkokeskuksessa Helsingin keskustassa ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille! Kiropraktikko on korkeasti koulutettu, toisin kuin muut "naksauttelijat". Lihasrelaxantteja pahimpaan hätään! :D Sitten kun selkä on jonkinmoisessa kunnossa, voi alkaa pohtia liikkumista. :)

  VastaaPoista
 8. Lattenainen: kiitos tsempeistä ! Ja varmaan joo kääntyy, kun saan ensin vain aikaiseksi tehdä jotain ! :-)

  mirka: pigmenttimuutokset eivät häiritse vielä kovainkaan paljon, kunhan vain olen rekisteröinyt ne. Ja joogaa olen miettinyt, tuollainen tehokurssi olisi ihan mahtava, ehkä siitä saisi eväitä sille, että harjoittelee yksin ? Jotain syvävenyttävää ja rentouttavaa sen liikunnan pitäisi olla, jumpat ja muut eivät taida olla enää minua varten.

  Rimpsukaisa: unohdan aina sen veden juonnin, hyvä, että muistutit ! Se pari litraa päivässä pitäisi varmaan mennä, ainakin. Hiilareita olen vältellyt minäkin jo vuosia, en edes viitsi kuvitella miten paljon painoa olisi tullut jos EN olisi niin tehnyt. Riisiä en syö enää ollenkaan ja pastaakin hyvin harvoin. Tilalle olen ottanut linssejä, kikhereneitä ja mm. täysjyväohraa. Täysjyväruisleipää syön max. 2 palaa päivässä.

  Nanna: hahah, ei yllätä yhtään, että tykkäsit just tuosta ;-) Äitini sanoi niin aina ollessaan tosi väsynyt ja mun mielestä se kuvaa tällaista syväuupunutta, ryytynyttä oloa tosi hyvin :-) Ja venhuus ei tule yksin, ei todellakaan. Kesää ja tuoreita mansikoita odotellessa !

  Annabella: oletpa todella muuttanut elämäsi perusteellisesti ! Vhh:ta minäkin noudattelen, en mitenkään tiukasti kuitenkaan, vaan lähinnä syön Harvardin mallin mukaan. Heikkilän kirjoista olen lukenut pari, kolme, ja olen hänen kanssaan samaa mieltä monesta asiasta. Viljat kuitenkin sopivat minulle pienessä määrin, ja ovat aika tärkeitäkin sikäli, etten syö juurikaan lihaa. Maitotuotteita sen sijaan pitäisi vähentää, kalsium ehkäisee tehokkaasti raudan imeytymisen. Method Putkisto kuulostaa mielenkiintoiselta, samoin esim. Pilates. Täällä vain noita tunteja ei todellakaan ole saatavilla...

  Aila: piikkimatto minullakin on, mutta ei säännöllisessä käytössä. Seison sen päällä paljain jaloin ja sen jälkeen tuntuu siltä, että leijuu ilmassa :-)

  BagMiss: kiropraktikkoa voisin kokeilla, jos löytäisin hyvän ja luotettavan sellaisen jostain. Relaksantteja en juuri nyt onneksi tarvitse, vaikka sellaisiakin tilanteita on ollut, että niitä on ollut pakko käyttää.

  VastaaPoista
 9. Liikunnan ilo löytyy liikkumalla. Itse olen usein ihan väsynyt ja maassa, mutta kunnon rehkiminen saa taas veren virtaamaan.
  Syömisiäni en kovin tarkasti seuraa, ihmedieeteille minusta ei ole, enkä muutenkaan suosi väliaikaisia metodeja. Tasapaino pitkin elämää auttaa.
  Minusta ei ole karppaajaksi, mutta oman kroppani tuntien tiedän, milloin hiilareiden vähentäminen on paikallaan ja pasta-ateria kannattaa skipata.
  Tosin tänään skippasin kiireessä, ja treenissähän se näkyi. Jos ei syö ei jaksa liikkua!
  Itse liikun selkävaivojen vuoksi, ohjelmani on fysioterapeutin ja lääkärin laatima. Terveestä/säryttömästä selästä nauttii koko kroppa ja unenkin laatu paranee.

  Virtaa kevääseen, toivottavasti saat hyvinvointisi oikealle tasolle!

  VastaaPoista
 10. Täälläkin yksi kuraan kuollut kuttu, jolla on jopa oma puolue asian tiimoilta, kuten tiedät... :D

  Kilpirauhasarvot kannattaa tarkistuttaa, kuten myös peruslabrat noin ylipäätään.

  Etsin itsekin viisasten kiveä ja luulen löytäväni sen ensisijaisesti liikunnasta ja siitä, että mitä sitten teenkin, teen sen SÄÄNNÖLLISESTI. Ilman pakkoa tosin, mutta vaikkapa alkuun sen 3 krt/ vko. Pilates on ihanaa ja itsekin olen käynyt sellaisen Putkiston pilates-kurssin, joka oli huomattavasti erilaista kuin nämä kuntokeskuspilatekset.

  Itseäni rasittaa lisäksi ajoittainen yötyö, jonka tiedän lisäävän tautiriskiä ja ennenaikaista kuolleisuuttakin stressin kautta. Siihen ei taida löytyä ratkaisua muuta kuin muun elämän stabiloinnilla, jottei polttaisi kynttilää molemmista päistä.

  Luulen, että itse saan tehdä vielä paljon töitä sen eteen, että opin hyväksymään tietyt kolotukset (olkapäät, lonkat jne) osana itseäni. Samoin naamani ei VOI näyttää enää kaksikymppiseltä.

  VastaaPoista
 11. Ai niin, unohdin sanoa, että vuosi sitten kävin elämäni ensimmäisen kerran OMT-fysioterapeutilla, joka väänteli ja käänteli ja teki minusta (hetkellisesti) uuden ihmisen. Uskomatonta, miten niiden käyntien jälkeen olin kivuton, notkea ja virtaa täynnä. Tosin vaikutus ei ollut pysyvä, jollei itse tee mitään :(

  VastaaPoista
 12. http://www.kiropraktikkokeskus.com/sivu.php?id=55
  Sami Liukkonen on erittäin hyvä.

  VastaaPoista
 13. Emilia: pitäisi vain löytää sellainen laji, joka antaa enemmän kuin ottaa. Olen entinen himojumppaaja ja kuntosalikävijä, joten liikkuminen ei sinänsä ole mitenkään uutta tai outoa, nyt vain pitäisi sovittaa niin monta asiaa yhteen... En usko itsekään mihinkää ihmedieetteihin enkä missään tapauksessa vhh:ta sellaiseksi laskekaan, päinvastoin, suosittelen sitä kaikille ! Vhh ei tarkoita elämää kokonaan ilman hiilihydraatteja vaan ravinnon laadun tarkkailua kokonaisuudessaan.

  Mirka: äänestän niin sua vaaleissa ;-) Peruslabroihin pitää tosiaan mennä, monestakin syystä. Säännöllinen lääkitykseni vaatii ajoittaista tsekkaamista. Ja ihan totta, säännöllisyys on kaiken a ja o, kolme kertaa viikossa tosin kuulostaa jo paljolta ! Siihen kun pääsisin, niin olisin tosi tyytyväinen. Enkä kuvittele, että voisin näyttää parikymppiseltä enää koskaan, mutta sellainen hyvä olo tässä hetkessä pitäisi löytyä.

  BagMiss: kiitos linkistä !

  VastaaPoista
 14. Mulla on auttanut jaksamiseen säännöllinen lenkkeily. Tosin juokseminen muuttuu mukavaksi vasta siinä vaiheessa, kun on saavuttanut jonkinlaisen peruskunnon, mutta nopeasti se kehittyy :) Siinä saa raitista ilmaa, kunto kohoaa ja voi tyhjentää ajatukset päästä. Eikä ole aikataulusta kiinni, vaan lenkille voi lähteä silloin kun itselle sopii :)
  Toinen on tuo jo mainittukin pilates/jooga/venyttely. Ruokavalio sulla kuulostaakin olevan aika hyvässä kunnossa. Jaksuja! :)

  t. Mollyhullu (kirjautumatta työkoneella...)

  VastaaPoista
 15. Sulla on perusasiat jo hyvin hallussa ja olet asiaa pohtinut! Omalla kohdallani kroppa toimii hyvin jos pari kertaa viikossa ehtii käydä jumpassa ja loput liikkumiset sitten uimahallilla ja ulkoillen. Jos niska ym megajumeja iskee, niin vyöhyketerapia on pop. Rankempiin tapauksiin puolestaan osteopaatti. Olen myös käynyt homeopaatilla jos on ollut tarvetta. Siitä muuten apu aika moneen juttuun. Suosittelen esim. Helsingissä vastaanottoa pitävää Tuija Leppäjärveä.

  VastaaPoista
 16. Mollyhullu: lenkkeilyä harrastin viime syksynä jonkun verran, mutta mun polvet ja lonkat eivät oikein kestä sitä :-/ ja näin liukkaalla en uskaltaisi edes juosta. Ruokavalio on ihan hanskassa, ehkä viinin voisi jättää kokonaan pois ( tai sit ei ;-) )

  Anne: Hyvä, että muistutit tuosta vyöhyketerapiasta ! Ajattelin kokeilla sitä, kun moni tuttu on sitä kovasti kehunut.

  VastaaPoista
 17. Mä aloitin 1,5 viikkoa sitten pääsiäispaaston: sokerit ja vehnä pois ja muutakin hiilihydraattia ylen vähän - njaa, viinirypäleitä laitoin salaattiin (kai nekin on periaatteessa liian sokerisia). Niin ja kaiken alkoholin tietysti. Puolessatoista viikossa en ole havainnut en niin yhtikäs ainoaa erinomaista olotilan muutosta... Enkä yhtään ole laihtunut. "Turvotusta" mulla nyt ei ole koskaan ollutkaan (en kyllä ihan tiedä, mitä sillä tarkoitetaan). Viis viikkoa vielä edessä. Odottelen. Tosin oloni oli "normaalilla ruokavaliollakin" ihan hyvä, mutta kaikkien nettikirjoitusten mukaan olon pitäisi nyt muuttua taivaalliseksi.

  Lähinnä on tarkoitus paastota henkisesti: eilen olis työpaikalla ollut ihanaa kermavaahtoa pursuavaa britakakkua ja tänään NELJÄÄ erilaista täytekakkua... Mutta minä harrastin itsehillintää, ajattelin paastonaikaa ja jätin väliin. (mutten tiedä, olenko nyt sit sen onnellisempi oikeasti)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi: riippuu varmaan lähtökohdista, että miten paljon hiilihydraattien vähentäminen vaikuttaa :-) Minulle ne edustavat lähinnä köyhiä kaloreita, joten siksi ne kannattaa pitää poissa ruokavaliosta, mutta en koskaan laske esim. hedelmien hiilihydraatteja miksikään. Ruuassa on paljon muutakin kuin kalorit ja makroravinteet. Ja jos et tiedä, mitä turvotuksella tarkoitetaan, et varmasti ole koskaan kärsinyt siitä :-D t. elefanttijalka

  VastaaPoista
 19. Onpa mielenkiintoisia kommentteja.

  Ensinnäkin on pakko sanoa ääneen, että sekä kuvissa että livenä vaikutat niin sopusuhtaiselta, että on vaikea kuvitella miksi sun pitäisi päästä joistain kiloista eroon. Varsinkin vanhemmiten minusta naisella on hyväkin olla muutama kilo enemmän kuin nuorempana, muuten rypistyy helposti.

  Hyvästä olosta voin sanoa, että mä olen siirtynyt kokonaan hiilarittomiin aamupaloihin, alkaa päivät paremmin. Me ollaan aina kausiluonteisesti karpattu tai hyväkarpattu, mutta lasten kanssa se on kuitenkin aavistusen monimutkaista, kun osa lapsista on aika nirsoja eli tiukkaa karppausta ei jakseta miehen kanssa vetää. Nyt reissussa mä söin kolme päivää mahdollisimman paljon marjoja ja hedelmiä ja tietty käveltiin paljon ja multa katosi neljässä päivässä kaksi kiloa. Mutta osa on varmaan palautunutkin jo.

  Mä olen ollut Putkisto-instituutin Pilates-viikonloppukurssilla. Se oli jotenkin tosi hyvä. Sellainen perusteellinen ja huolellinen. Sittemmin olen käynyt vähemmän hyvissä Pilateksissa, mutta on hyvä, kun ekat opit on saanut kunnolla. Olen kerran ollut myös Marja Putkiston kasvokoulun pikakurssilla (by Marja itse) ja se oli uskomattoman tehokas. Mä kävin omien selkävaivojeni takia fysiatrilla, ja se sanoi, että vaikka Pilates on moneen hyvä, ei kannata ihan pelkästään harjoittaa syviä lihaksia. Kannattaisi löytää sen pariksi jotain muutakin. Ja taas yhdeltä kaverilta kuulin, että Astanga-jooga voi fanaattisimmillaan olla niin rankkaa, että paikat menee rikki.

  Unettomuuteen mulla ei ole poppakonsteja.

  Mutta kiva lukea muutoksesta. Mä olen myös jonkinlaisen elämän ja olemisen muutoksen tarpeessa. Selkäkipu multakin pitäisi saada pois. Fyssarilta pitää aloittaa.

  anu

  VastaaPoista
 20. 10 kg!?! Sinulla liikaa? Oho.

  Tunnistan olotilan. Minä suosittelen pilatesta ja putkistoa - tosin itse en tee mitään, kun ei täällä ole juuri nyt tunteja. Molemmat lajit vaativat kyllä paneutumista ja opiskelua, mutta myös kotona se onnistuu (suosittelen Putkiston Kaunis& solakka vartalo , 30 päivän tehokuuri -kirjaa, tosin en muista sen tarkkaa nimeä enkä jaksa nyt tarkistaa).

  Tein sen kerran läpi ja oikeasti olin kuin uusi ihminen. Nyt syön täällä karkkia ja sipsejä selkä vinossa. ;)

  VastaaPoista
 21. Anu ja Ilse: minun olisi pitänyt täsmentää tekstiäni. Olen siis 10 kg painavampi ( tai ihan täsmälleen 12 kg ) nyt kuin kaksi vuotta sitten, mutta tarvetta laihtua tuota määrää ei ole. Painoindeksini on normaali, mutta se häiritsee, että en mahdu suhteellisen uusinkaan vaatteisiini. Huono kunto ym. kuitenkin häiritsevät eniten. Haluan hyvää oloa ja vahvuutta, notkeutta kehooni, jaksamista ylipäätään.

  Anu: kiitos :-) Ja näin vanhemmiten tosiaan lisäkilot tuovat sitä etua, että rypyt eivät näy kovinkaan hyvin.

  Ilse: kun käyn kirjastossa seuraavaksi, katson josko löytäisin tuon tai jonkun vastaavan opuksen. Pitää tutkia hieman ennen ryhtymistä mihinkään.

  VastaaPoista
 22. Kävi sellainen ajatus mielessä, että ehkä olit alipainoinen kaksi vuotta sitten? ;)
  Mutta jos muuten voit huonosti, niin tottakai sitten olisi hyvä saada muutosta aikaan. Varsinkin ne huonosti nukutut yöt rassaavat pahasti.... Vaikuttavat koko olemukseen, ainakin näin oli minulla.
  Sisäinen stressi oli minulla syynä tähän, vaikka en mielestäni ollut edes stressaantunut...Eli en millään saanut unen päästä kiinni, olin hereillä n. klo kolmeen, neljään, sitten nukuin muutaman tunnin ennen kuin oli aika herätä. Ei edes nukahtamispillerit auttaneet. Tätä jatkui yli vuoden! Nyt kun elämäntilanteeni on muuttumassa parempaan yötkin menevät hyvin! Eli jos jokin rassaa sinua nyt, ratkaise se niin nukut varmaan paremmin!! Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 23. ladybird: olin kaksi vuotta sitten sen painoinen, kun olen ollut koko aikuisikäni ennen ensimmäistä raskautta :-) Ja kyllä, huonosti nukutut yöt ovat varmasti yksi iso syy tähän kaikkeen. Unettomuuteni on sikäli hankalaa, että se on kroonistunut, mitään akuuttia stressiä tai muuta ongelmaa ei siis ole. Ja kiitos, tsempit tulevat tarpeeseen tässä kohtaa !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !