perjantai 25. maaliskuuta 2011

MITÄ NÄET ?Mitä näet blogeja lukiessasi ? Kauneutta ja elämän pieniä iloja sekä ihmisten halun jakaa niitä ? Pakoreittejä arjesta ja todellisuudesta ? Pinnallisuutta ja piittamattomuutta maailman rumuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta ?  Ihmisten halun tulla nähdyksi ja kuulluksi ?

Aina silloin tällöin täällä Blogistaniassa törmää keskusteluihin siitä, miten pinnallisia ja tyhjänpäiväisiä monet blogit ovat, miten niistä puuttuu syvyys ja ajankohtaisuus ja vakavat asiat. Monesti siihen vastataan, että blogi on vain osa elämää ja tarkoitus onkin vain jakaa miellyttäviä ja kauniita asioita lukijoiden kesken.  Itseäni jäävät usein vaivaamaan tämäntyyliset keskustelut pitkäksikin aikaa. Miksi olemme niin kärkkäitä tuomitsemaan muita ? Sulkeeko kauneus vakavuuden pois ? Voiko olla pinnallinen ja syvällinen samanaikaisesti ? Pitääkö sen näkyä täälläkin ? Jos pitää, niin miksi ? Jos en kirjoita täällä mietteitäni lähestyvistä vaaleista, Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta tai siitä, miten perhevapaat tulisi jakaa, tarkoittako se sitä, että en edes mieti kyseisiä asioita ? 

Itse olen tarkoituksella rajannut blogini koskemaan vain tiettyjä asioita. Silti huomaan joutuvani puolustuskannalle turhan usein. Tulee tarve selitellä, että ajattelenhan minä muutakin kuin uusia laukkuja, vaikka se ei täällä ehkä näykään mitenkään . Ja sehän tässä taitaakin harmittaa eniten, se selittelyn tarve. Mitäs väliä sillä on, mitä muut ajattelevat ? Ei kai tässä kukaan ole itselleen elämänkumppania etsimässä kuitenkaan. Ja jos asia minua itseäni häiritsee, niin sittenhän sille voisi vaikka tehdä jotain ? Vai pitäneekö vain kiltisti myöntää olevansa turhan pinnallinen ja nauttivansa ja ajattelevansa vain kauniita ja miellyttäviä asioita enimmäkseen. Maailma on aika raadollinen ja raskas ja monen asian ajatteleminen aikaansaa vain avuttoman ja ahdistuneen olon. Toisaalta kirjoittaminen voisi helpottaa ajatusten jäsentelemisessä ja aikaansaada tervetullutta keskustelua tietyistä aiheista. Tästähän voisi vaikka aloittaa ?

33 kommenttia:

 1. Minun blogini vasta pinnallinen onkin, mutta tarkoituksella. En halua jakaa yksityisyyttäni, ajatuksiani enkä myöskään kasvokuvaani ammattini takia. (Toki ei ammatti sitä mitenkään estä, mutta olen vain tehnyt sellaisen valinnan.) Ei sinun tarvitse mitään puolustella eikä perustella, minusta ihanimmat blogit on kauniita ja rentouttavia - sellainen sinun blogisikin on! Luen sitten Hesaria, kun haluan ahdistua maailman menosta. Jokaisella blogilla on funktionsa, meidän blogien tarkoitus ei ole puhutella ihmisiä eettisistä ja moraalisista asioista. Muut tehköön sen!!!

  VastaaPoista
 2. Tärmäsin joskus samankaltaiseen kritiikkiin. Blogini miellettiin kaupalliseksi, kun joskus innostuin julkaisemaan pieniä pinnallisia asioita, joiden perään tuolloin haikailin.

  Joskus toivoisin, että uskaltaisin kirjoittaa kantojani enemmän julki. On asioita, joista minulla olisi paljon sanottavaa. Joista perheeni ja läheiset kuulevat liikaakin. Mutta... olen rehellinen, en ole uskaltanut. Kai sen pelossa, että tulen tuomituksi.

  Toki tiedän, että blogeja seuraavat monenlaiset ihmiset. Minun onneni on ollut saada jakaa mietteitä kaltaistesi fiksujen ja hienotunteisten ihmisten kanssa.

  Jos totta puhutaan... kunnioitan blogien pitäjiä, jotka pysyvät linjassaan. Harkitsevat sanansa, ne painavatkin eivätkä ole liian jyrkkiä kannoissaan. Se jos joku vaatii viisautta ja taitoa.

  Kiitos Petriina tästä blogistasi. Minä viihdyn täällä.

  VastaaPoista
 3. Luulen, että blogimailmassa pätee sama lainalaisuus kuin normielämässäkin. Välillä on kiva olla tosi syvällinen, mutta jos aina on vain tosi syvällinen, alkaa se olla aika raskasta - ainakin muille.

  Blogeissa on ihanaa juuri se, miten erilaiset asiat ovat eri ihmisille kauniita ja tärkeitä. Sen näkeminen tuottaa iloa lukijallekin.

  P.S. Loistava kukka-asetelma sinulla! Hieno idea.

  VastaaPoista
 4. Samaa usein mietin minäkin, en haluaisi vaikuttaa ihan hötöltä, kun kuitenkin ajattelen muutakin kuin pinnallisia asioita... En tiedä vastauksia tähän asiaan, tiedän vain että luen itse blogeja jotka viihdyttävät ja joista tulee hyvälle mielelle. Ydinturmaa ja Gaddafia tulee ihan tarpeeksi muualtakin. Hyvänä päivänä ajattelen, ettei kenenkään ole pakko lukea minun pinnallisia löpinöitä, huonoina häpeän kanamaisia juttujani...
  Kuitenkin, esimerkiksi sinun blogistasi pidän. Ihan sellaisena kuin se on!:)

  VastaaPoista
 5. Mä olen kyllä tosi pettynyt, jos oikeasti teet ja ajattelet jotain muuta kuin ihania odd mollyjasi ja kirppislöytöjä :DDD

  Ei vaiskaan, totta joka sana, jonka kirjoitit. Lisäisin vielä, että kun näihin blogeihin on valinnanvapaus lukijalla. Jos ei miellytä, jos ei saa mitä haluaa, niin kannattaa etsiä joku muu. Niin ainakin itse teen! Ei tulisi mieleenkään jäädä kommentteihin rutisemaan jonkin asian perään.

  Mutta kyllä, on myös ihan mukavaa, jos bloggaaja paljastaa myös jotain itsestään, vaikka ihmisistä voi pelkkien valintojen vuoksi päätellä pieniä asioita ja luoda mielikuvia. Joskus menee metsään ja joskus osuu oikeaan.

  VastaaPoista
 6. Jokaisella on oikeus pitää juuri sellaista blogia kuin haluaa, juuri niin pinnallista tai syvällistä kuin hyvältä tuntuu.

  Minulle blogit ovat harrastus, vapaa-ajan viettotapa, rentoutumista, estetiikan kaipuuta, inspiraation etsintää, joskus jopa tiedon hakua. Jos kaikki seuraamani blogit yhtäkkiä muuttuisivat inhorealistisiksi totuudentorviksi ja vakaviksi tunteenkaatopaikoiksi lakkaisin lukemasta niitä hyvin nopeasti. En minä halua ahdistua, masentua, vakavoitua ja järkyttyä blogeja lukiessani. Haluan pitää bloggailun kevyenä, esteettisenä, pinnallisena ja hauskana. Koska ihmisen sielu ja mieli kaipaa myös niitä pinnallisia asioita ja kauniit, piristävät asiat pitävät mielen korkealla ja auttavat jaksamaan arjen paineet ja kiireet. Joskus on hyvä irtaantua arjesta lukemalla tai kirjoittamalla blogia.

  On todella lyhytnäköistä ja naiivia kuvitella että blogi kertoo ihmisestä koko totuuden. Yleensä sellaiseen päätelmään tulevat joko hyvin nuoret ihmiset, ihmiset jotka eivät oikeasti ole seuranneet blogia vaan tekevät päätelmänsä yhden tai kahden postauksen perusteella tai ihmiset joilla ei ole minkäänlaista medialukutaitoa ja käsitystä sosiaalisesta kanssakäymisestä. Monien parikymppistenkin ihmisten maailmankuva on niin kovin mustavalkoinen että he kuvittelevat asioiden oleva niin tai näin, tekevät johtopäätöksiä varsin heppoisin perustein miettimättä asioiden muita puolia ja luulevat olevansa aina oikeassa. Se toki kuuluukin nuoruuteen ja kasvamiseen mutta hankaloittaa kanssakäymistä netissä kun nähdään vain murto-osa totuudesta. Ja toki niitä virhearvioita sattuu kaikille muillekin, sekin on vain inhimillistä.

  Mutta älä sinä huoli ;) blogisi on ihana juuri sellaisenaan kuin se nyt on ja minä ainakin palaan tänne mielelläni katsomaan niitä ihania odd mollyjasi sun muita pinnallisuuksia :D

  VastaaPoista
 7. Erittäin hyvä teksti! Tässä on niin monia lainalaisuuksia.
  - jos kirjoitat suorapuheisesti omia mielipiteitä niin takuu varmasti moni lukija ärsyyntyy ja ......
  - jos esittelet kauniita vaatteita, laukkuja jne niin aina joku miettii että mistä tuo rahansa saa kaikkeen...
  -ja listahan on pitkä....pohojalaisittain sanoisin että sääliä saa ilimaseks mutta kateus pitää ansaata!
  Ja kaikkien tulisi aina muistaa että kaikki ei aina ole sitä mitä bloggaajat antaa ymmärtää ( nyt en tarkota sinua) jotkut on syntynyt hopealusikka suussa enemmän kuin toiset mutta kaikki haluavat kuitenkin loppupeleissä varmaankin olla onnellisia ja terveitä jolloin rahalla ja omaisuudella ei ole kauheesti väliä?
  Itse yritän kertoa omasta osaamisestani ( tiedän että osaaminenkin ärsyttää ihmisiä, olen saanut kuulla siitä )samoin mietin kauan että miten pystyn postaamaan matkoistani kuvia kun olen kuitenkin käynyt paikoissa jotka ei todellakaan ole ruusuisia kohteita ja mietin että mitä ihmiset ajattelevat? Hassua,eihän se ole minun syyni että nämä paikat ovat olemassa,on varmasti hyvä että miettii kaksi kertaa ennenkuin julkaisee mutta aina pitää muistaa että koskaan ei voi miellyttää kaikkia! Omaa elämää ja asiaa voi lähestyä niin eri tavoin. esim. en koskaan saanut lapsena/nuorena laittaa uutta vaatetta joka oli ostettu 2kk päälle koska se oli uusi, en saanut lukea ruokapöydässä saati vessassa jne...nykyään jos ostan odd mollyn unelmamekon laitan sen heti päälle ja pidän viikon, luen syödessä, sallin vessassa lukemisen muille jne.jokaisen pitäisi vain luottaa kiven kovaa itseensä että kyllä se siitä ja elämä kantaa vaikka muut olisivat eri mieltä:) pakko lopettaa tai kirjotan romaanin ja te nukahdatte:) hyvää perjantaita vaan kaikille :D

  VastaaPoista
 8. Hyvä kirjoitus, mutta rakastan laukku- ja vaatepostauksiasi :)

  VastaaPoista
 9. Jos blogissa näkee jotain negatiivista on syytä olla katsomatta.
  Itselleni blogit on henkireikä, ikkuna maailmaan. Pidän monista erilaisista blogeista. Täällä nautin ihanista asukuvista muualla jostain muusta. Kaikki ovat mulle tarpeellisia.

  Kiitos siis sinulle tästä ihanasta blogista. Ilman olisi maailmani tylsempi ja suppeampi! :)

  VastaaPoista
 10. Minä tutkailen blogeista pääasiassa ideoita kotiin ja pukeutumiseen. Ihastelen myös kädentaitoisten aarteita ja toivoisin olevani yhtä luova. On ihanaa uppoutua kauniiden kuvien ja ajatusten maailmaan, jota blogien pitäjät tarjoavat. On myös hauskaa löytää samanhenkisiä ihmisiä tätä kautta - ihmisiä, joihin tuskin koskaan tulee törmättyä muuta kautta. Minun ei tulisi mieleenkään lähteä moittimaan ketään, sillä jokainen saa vapaasti toteuttaa itseään bloginsa kautta ja tehdä siitä omansa näköisen. Oman blogini tarkoituksena on jakaa tietoutta pääasiassa koru- ja laukkukeräilystäni ja toimia "yhtenäisenä tiedonlähteenä". Itsestäni en blogissa välitä kertoa mitään, vain keräilyharrastuksestani (vai pakkomielteestäni?).

  VastaaPoista
 11. Tiedätkö, maailma olisi tosi tylsä, jos jokainen blogi olisi täynnä maailmansyleilyä tai elämän tuskaa. Itse rakastan eniten blogeja, joissa näkyy elämän kirjo kauniista valokuvista ja vaatteista hyviin kirjoihin, bloggaajan omiin ajatelmiin ja vaikka mihin.

  Sinun blogissasi mielestäni keveys kohtaa syvällisyyden. Tänne tullessa aina yllättyy ja ihastuu aiheiden moninaisuudesta. Ja vakaviakin asioita otat esiin, kuten nyt hienoissa sivupalkkilinkeissäsi.

  Nämä ajatukset ovat kyllä minullekin tuttuja. Pidän mukamas kirjablogia, mutta silti hypin aiheesta toiseen pinnallisuuden ja lapsiperhearjen rajamailla. On kakkuohjeita, matkakuumetta, sherrylasillisia ym.

  Itselleni jokainen lukemani blogi on tärkeä ja sinun blogisi yksi suursuosikkini. Tässä blogissa on jotenkin kaikki kohdallaan ♥

  VastaaPoista
 12. Tarkennan sanomaani hiukan: kukaan ei ole ( vielä ) suoraan kritisoinut blogiani. Itse vain koen jotenkin syyllistävinä keskustelut siitä, miten pinnallisia asioita blogit yleensä tarjoavat ja miten väärän kuvan ihmisten elämästä ne antavat. Taustalla on varmaankin oikeastaan se, mitä itse ajattelen pinnallisuudesta: hyväksyn sen helposti muissa aivan luonnollisena asiana, mutta se, että joku pitää minua pinnallisena tuntuu jotenkin kovin harmittavana. Vaikka toki tiedänkin sen olevan osa minua, niin en haluaisi kuitenkaan kenenkään näkevän minua vain siinä valossa. Kuitenkin olen tämän tien valinnut täälläkin, ehkäpä helppoudesta ? Palaan mielenkiintoisiin kommnetteihinne huomenna paremmalla ajalla. On nukkumaanmenoaika, kello on jo melkein 22.00 ! :-D

  VastaaPoista
 13. Kuten siis kirjoitusvirheistäkin näkyy, on aika laittaa tämä kone kiinni ;-) Natti natti <3

  VastaaPoista
 14. Heipä hei pitkästä aikaa! Nyt on ihan pakko kommentoida, että sinulla on ihana blogi, ja siitä saan paljon iloa sekä silmälle että muuten. Sen ei tarvitse olla yhtään erilainen, enkä vahingossakaan ajattele, että sinä olisit yhtä kuin blogisi...

  Kuten joku jo mainitsikin, täällä blogimaailmassa voi vapaasti jättää blogit lukematta, jos eivät miellytä. Siksi en minäkään ymmärrä, jos joku vaivautuu kritisoimaan seuraamiaan blogeja, tai vielä pahempaa blogien pitäjiä, pinnallisuudesta tai yksiulotteisuudesta tms. Kaikentyyppisille blogeille on tilausta!

  Itse seuraan monenlaisia blogeja, jotka vastaavat aina kulloiseenkin tarpeeseeni omalla tavallaan. Eli jatka vain valitsemallasi tyylillä, se on oikein hyvä tyyli!

  VastaaPoista
 15. Tottakai voi olla pinnallinen ja syvällinen yhtä aikaa! Mä tykkään kaikesta ihqusta hömpästä, mutta kyllä mä osaan ajatella vakaviakin asioita ja hoitaa monenlaisia tiukkojakin juttuja. Nämä laukut ja kengät ym antavat elämään pientä kivaa, sillä ainakin mulla on paljon asioita huolehdittavana kahdessa eri maassa ja iso perhe huollettavana ;-). Mä ainakin tykkään lukea positiivisia ja elämänmyönteisiä blogeja, kurjuutta kun riittää yllin kyllin elämässä!

  VastaaPoista
 16. Vastailen tipoittain, koska haluan vastata jokaiselle erikseen :-)

  BagMiss: toivoisin, että minulla EI olisi sitä tarvetta perustella tai puolustella ! Mutta kun on ja sehän minua tässä juuri häiritsee. Ymmärrän hyvin ihmisten tarpeen saada blogeista sitä kaunista ja ihanaa, ideoita ja mahdollisuutta karata arkea edes hetkeksi. Sillä asiallahan itsekin olen. Mutta voisinkohan sen lisäksi joskus käsitellä jotain vakavempiakin aiheita, ihan vain siitä aspektista, että voisin herättää keskustelua ja itsekin saada uusia näkökulmia asioihin.

  Ymmärrän hyvin, että kun kyseessä on yhteen aiheeseen keskittyvä "harrastusblogi" , sitä ei tarvitse edes miettiä. Kivaa oli muuten löytää tuo sinun blogisi, tosin olen todennut, että sieltä saa vaarallisia vinkkejä ;-)

  Lehtokotilo: tuota samaa itsekin mietin. Pelkäänkö tuomituksi tulemista vai kenties sitä, että mitään sanottavaa ei sittenkään ole ? Miten perehtynyt olen asioihin sitten loppujen lopuksi ? Kuinka viimeistelty mielipiteen pitää olla, jotta sen voisi tuoda tänne arvioitavaksi ?

  Blogisi on kaunis ja kaukana kaupallisuudesta. Aika pienestä ihmiset ovat toisiaan valmiita moittimaan, jos tosiaan olet saanut moista kritiikkiä osaksesi :-/

  Ja kaunis kiitos teille molemmille <3

  VastaaPoista
 17. Kiitos tästä(kin) kirjoituksestasi!!! Nautin blogistasi juuri sellaisena, kuin se on. Monia hyviä ideoita olen myös saanut täältä.

  Omaani kirjoitan sillä periaatteella, että se on elämäni kuva - tiettyyn määrittelemääni rajaan saakka. Päätän itse, miten paljon haluan kertoa, ja mistä milloinkin kirjoitan. Joskus kirjoitan ultimate-hömppää, joskus joku syvällisempikin ajatus pursuaa ulos. Itse haluaisin kirjoittaa ehkä enempi juurikin niitä syvällisiä ajatuksia, mutta kun en tällä käytettävissä olevalla ajallani saa mitään hiottua aikaan. Jos taas julkaisisin jotain ei-niin-loppuun saakka mietittyä ns. syvällistä, en jaksaisi perustella huonoa kirjoitustani kommenttiboksissa, jos joku olisinkin eri mieltä... ;) Toisaalta koen huonoa omatuntoa siitä, etten ole viime aikoina saanut oikein mitään kädentöitä tehtyä, sillä elämä on ollut yhtä lasten sairastamista ja suurta väsymystä. Mutta toisaalta, sellaistahan elämä on. Nyt kiinnostaa yksi ja huomenna toinen juttu, ainakin itseäni.

  Itse en blogistina halua profiloitua oikein mihinkään kategoriaan, koska se aiheuttaa heti virtuaalisia paineita.

  VastaaPoista
 18. MaiFuud: kyllä minäkin olen sitä mieltä, että ihmisestä pitää löytyä ajatusten keveyttä vastapainona vakavammille ajatuksille ja toisinpäin. Ja kyllä vain, blogien rikkaus piilee juuri siinä, että niissä näkee pienen vilauksen muiden elämästä.

  Susanna: luulen, että aika moni miettii tätä ja siksi se herättääkin keskustelua ajoittain. Mielenkiintoista on se, miten tähänkin suhtaudumme: monelle tulee jotenkin tarve puolustella. Se ehkä mietityttää eniten, kuinka paljon välitämme siitä, mitä muut ajattelevat ? Eikö kauneudella ja keveydellä ole mitään itseisarvoa ?

  Ja kaunis kiitos teille molemmille myös :-)

  VastaaPoista
 19. Olen samaa mieltä kuin suunnilleen kaikki täällä, eli että jokaiseen makuun varmasti löytyy blogeja - miksi valittaa jollekin tämän kirjoituksista?

  Minä en ainakaan ajattele, että ulkoisista asioista bloggaava on automaattisesti pinnallinen. Jostakin bloggaajasta voi muuten saada sellaisen kuvan (ei sinusta), mutta mitäs sitten. Ei kaikkien tarvitse olla syvällisiä ajattelijoita. Voin hyvin nauttia hyväntuulisestä blogista ja kauniista kuvista, vaikken välttämättä sydänystävystyisi blogin pitäjän kanssa. Tai sitten sydänystävystyisin, mistäs sitä varmaksi tietää näin "ruutujen välityksellä". :)

  Kaikilla bloggaajilla tuntuu kuitenkin olevan identiteettikriisejä. Minullekin tuli paha mieli, kun tulkitsin varmaankin liian herkästi pian bloggaamisen aloitettuani lukemistani kommenteista (muista blogeista, ei omistani), että liian tiheästi päivitetyt kirjablogit ovat vaikkapa konemaisia tai liian ammattimaisia ja siten tylsiä jne. Mutta pääsin sen pohtimisesta aika pian yli. Päätin vain olla iloinen blogini saamasta positiivisesta palautteesta ja pienessä ajassa keräämästä (minulle) suuresta lukijajoukosta. Kaikkia blogini ei varmasti miellytä, mutta sen takia en aio yöuniani menettää. Sama pätee tietenkin kehen tahansa bloggaajaan.

  VastaaPoista
 20. nanna: ihan hirveätä tuottaa sinulle pettymys, mutta kyllä vain, ajattelen aika paljon muutakin :-D Esimerkiksi eilen funtsin yhtä tieteellistä artikkelia, joka koski bisfosfonaattipotilaiden osteonekroosiriskiä. Siirryin siitä sujuvasti laukkukeskusteluun, joka oli melkein yhtä antoisa ;-)

  Ihan totta tuo mitä sanoit, blogeja on paljon ja varmasti jokaiselle löytyy jotain. Todella ikävää, millaisia kommentteja jotkut kehtaavat jälkeensä jättää. Mitä iloa tai hyötyä niistä on kenellekään ? ja sanon nyt vielä, että tämä oli tällaista omaa pohdintaani tästä asiasta eikä liity mihinkään yksittäiseen keskusteluun sen kummemmin. Ja totta sekin, että on mukavaa, jos näkee edes hieman ihmistä blogin takana. Varovainen toki kannattaa olla johtopäätöksissään, sikäli kun niitä kannattaa kovin paljon edes tehdä.

  VastaaPoista
 21. Ei h*****i, kirjoitin pitkät pätkät vastauksia ja Blogger hävitti ne jonnekin bittiavaruuteen. Arggh !

  VastaaPoista
 22. voi ei...mutta hyt voit osallistua arvontaan, saat kertoa kavereille ja linkittää mieluusti. olen tässä kaikille kirjoittanut osallistua kilpailuun...vähn väsynyt mamma...
  lauantain jatkoja;)

  VastaaPoista
 23. ^Toki osallistun ja linkitänkin ! Tulen käymään kunhan saan edes muutaman vastauksen rustattua ensin. Pitänee keittää kahvit tässä välissä vain !

  ***

  Rhia: olen ihan samaa mieltä kanssasi, jokainen pitää juuri sellaista blogia kuin haluaa ! Siksi nämä pohdinnat ovatkin hiukan hassuja, itsehän minä sen määrittelen, millainen blogini on ja millaisen kuvan itsestäni annan. Silti vaatimus syväälisemmästä otteesta jotenkin vaivaa minua, ehkä siksi että koen sen jotenkin tärkeänä sitten kuitenkin ? Mutta samaan aikaan mielelläni ihastelen ja ilahdun muiden blogeissa eikä minua mitenkään haittaa yhdenkään blogin pinnallisuuden aste, kunhan se vain miellyttää minua muuten. Ja ei, en minäkään jaksaisi seurata mitään inhorealistisia totuudentorvia, hui. Tai varmasti ehkä joitakin, mutta en pääsääntöisesti, en.

  Ja kiva tietää, että täällä käy näillä eväillä ainakin joku :-)

  mirka: hyvä sanonta, pitääkin pitää se mielessä :-D Ja ei, kaikki ei todellakaan ole välttämättä sitä miltä se näyttää. Mutta antaako ketään ymmärtää yhtään mitään vai syntyvätkö ajatukset vain omassa mielessämme omien käsitystemme pohjalta ?

  Varmasti osaaminen ja sitä kautta pärjääminen ärsyttää, sinun alallasi ainakin. Pidä vain lippu korkealla, työsi ovat kauniita ja kiinnostavia !

  VastaaPoista
 24. Aarre: kiva kuulla, niitä varmasti nähdään jatkossakin, hölynpölyä taikka ei :-)

  Emilia: ikkuna maailmaan, se on hyvin sanottu. Blogeissa näkee monia eri tapoja olla ja elää, tuttuja ja vieraampia. Jos näemme asiat oikein, voimme varmasti laajentaa omaa katsantokantaamme. Erilaisuus ON rikkaus, tosin en myöskään suosittele käymään missään, missä ei itse viihdy. Ja kiitos kauniista sanoistasi <3 Tarvitseeko edes sanoa, että viihdyn hyvin vastavierailulla !

  Vino pino: ajattelen aivan samoin. Ja kyllä vain, blogisi on varsinainen tietopankki ainakin kotimaisten korujen harrastajalle ! Laukkukeräilystäsi olen suorastaan kade, mutta senhän varmaan jo tiestitkin ;-) Samat sanat sinulle kuin BagMissille: kun on selkeästi kyseessä harrastusblogi, on rajanveto helppoa.

  VastaaPoista
 25. Katja: asettelit sanasi taas niin hyvin ja kauniisti. Mukamas kirjablogisi on yhtä ihana kuin sinäkin ♥ ( ainoa tapa, jolla saan sydämen näkymään näin, on sen suora kopioiminen ;-) )

  Leonida: hihii, jos oikein saivartelisi, niin tuon voisi tulkita niin, että en ole yhtään ihana ja ilahduttava ;-) No, en taida oikeassa elämässä ollakaan mitenkään ihana, olen aika mustavalkoinen ja särmikäs, vaikka aika on kyllä hionut pahimmat terävyydet pois ja pehmentänyt mieltä. Ja kyllä vain, kaikenlaisille blogeille on tilausta mielestäni. Olisi ihan hassua edes kuvitella, että kaikki pitävät vain tietynlaisesta tyylistä.

  Kiva, että kävit, pitkästä aikaa !

  Mirka: kiitos kauniista sanoistasi ! ja taisit osua tavallaan asian ytimeen: jotenkin tuntuu, että ajatukset pitäisi muotoilla ja perustella aivan huippuunsa, jotta ei tarvitsisi selitellä jälkikäteen mitään. Ja ei kai sitä tarvitsekaan profiloitua mitenkään, monesti se vain käy vähän niin kuin itsestään. Toisaalta rajoja saa rikkoa aivan vapaasti, eihän sitä mikään estä, paitsi ehkä oma korvienväli.

  Karoliina: totta varmaan se, että monesti tulee ylitulkittua asioita ja otettua itseensä silloinkin, kun ei ole tarve. Blogisi on mukava, jatka vain samaan malliin !

  No niin, kahvit on juotu ja tässä välillä ennätin jo pyöräyttää koneellisen kirppislöytöja ja muuten vähän tuunailla paria kotiin tarkoitettua löytöä. Vielä kun ennättäisi kuvaamaan kaiken...

  VastaaPoista
 26. Minua kiinnostaisi tietää, missä näitä syvällisyyden vaatimuksia tai pinnallisuussyytöksiä esitetään? Kun niistä aina puhutaan, mutta ikinä en sellaisiin törmää (paitsi näin toisten kautta kuultuna).

  VastaaPoista
 27. Lumikko: kyllä niitä vilahtelee blogeissa aina silloin tällöin, lähinnä kommenttiboxeissa :-/ Varmasti paljon enemmänkin, kuin mistä olen tietoinen itse.

  VastaaPoista
 28. Palaan vielä aiheeseen kun tuli mieleen muutama ajatus.

  Itsehän olen joskus muistaakseni määritellyt blogini käsityö-vintage-ja-tyyli-painotteiseksi lifestyle-blogiksi. Käytännössä sitä kuitenkin kutsutaan keskustelussa muoti-blogiksi tai tyyli-blogiksi. Jokainen tietysti määrittelee bloginsa miksi tahtoo tai jättää määrittelemättä. Mutta haitanneeko tuo sitten jos siitä määritelmästä välillä vähän lipsuu. Ei minua ainakaan. Itselleni ei ole koskaan tullut mieleen että en voisi kirjoittaa jostain aiheesta ainakaan siksi että se ei sovi blogini tyyliin. On tietysti asioita joita en blogissani käsittele, mutta eri syistä. Onhan se toki eri asia jos haluaa kirjoittaa vain ja ainoastaan esim neuleista tai pelkästään valokuvauksesta. Mutta ainahan on sitten mahdollista perustaa toinen blogi muita ajatuksenjuoksuja varten :)

  Tuolla joku kommentoi että on kivaa kun ihminen antaa blogissa jotain itsetään. Totta, sekin tekee blogista kiinnostavan kun voi ikäänkuin tirkistellä sen ihmisen elämään tuntematta häntä sen paremmin. Enkä minä pistä pahakseni niitä vakavampiakaan postausaiheita, en vain jaksa jos jokainen postaus on sellainen. Sellainen käy ajanoloon aika raskaaksi lukea ja itselläkin on ongelmia ihan riittävästi että jaksaisi päivittäin lukea jonkun toisein ainaisista ongelmista. Se on kai vähän sama kuin että töissä olisi työkaveri joka aina ja jokapäivä vain valittaisi kaikesta ja kaikista.

  Ongelma vakavista aiheista kirjottaessa on yleensä se että aiheet ovat tunnekuohuja herättäviä. Vaikka yrittäisi pitää postauksen sävyn kevyenäkin se voi kuumentaa tunteita jopa ilman syytä. Jos lukijoista tuntuu sille että postaus on yhtään heppoisella pohjalla ja mielipiteet siinä ovat viimeistelemättömiä, ihmiset tuohtuvat kovin hopeasti ja leimaavat kirjoittajan tyhmäksi, ylimieliseksi tai ajattelemattomaksi tai miksi nyt sitten milloinkin. Netissä on myös helppo ymmärtää väärin. Itse pyrin tietoisesti välttämään sellaisia aiheita koska en halua riidellä omassa blogissani vaan haluan pitää sen kivana paikkana sekä itselleni että muille. Onneksi lukijakuntanikin on varsin fiksua ja filmaattista väkeä ja riitely onkin pysynyt sieltä poissa.

  VastaaPoista
 29. Nopeasti googlettamalla löysin ainakin muutaman keskustelun aiheesta. Täytyy sanoa, että olen siitä kiitollinen, että omassa blogissani käy niin ihania ja fiksuja vieraita <3

  Rhia: olen ihan samaa mieltä, tuossa aiemmin taisinkin mainita asiasta. Yritän silti itse pysyä pääosin tietyissä aihe-alueissa. Osa asioista on aivan liian henkilökohtaisia tänne tuotavaksi ja ketään tuskin ammatilliset asiani kiinnostavat ja harrastuksiakin on niukanlaisesti, valokuvaus, lukeminen lähinnä, ja nehän täällä näkyvätkin, ainakin vähän.

  Tirkistely kuulostaa vähän negatiiviselta :-) , mutta olen tässäkin asiassa samaa mieltä. Omista, todellisista ongelmistani en halua täällä paljastaa mitään, ystävät ja perhe ovat sitä varten enkä usko, että kukaan jaksaisi niistä mitään lukeakaan.

  Ja loppukin tuosta viestistäsi on just nappiin <3

  VastaaPoista
 30. Ja niinhän siinä sitten kävi, että vastaukseni M-K:lle on näköjään kadonnut toistamiseen. Pahoitteluni ! Siellä päin maailmaa meininki on vielä ihan eri kuin täällä, todellista pinnallisuutta joutuu varmasti katselemaan paljon, haulusi tai ei. Kyllä minä ainakin tiedän, että päässäsi liikkuu muutakin kuin Coachin laukut ;-) Olisi muuten mukava tavata pitkästä aikaa !

  VastaaPoista
 31. Tirkistely kuulostaa hieman negatiiviselta noin ilmaistuna, mutta blogeissa se onneksi tapahtuu ihan hyvässä hengessä ja tirkisteltävän omalla suostumuksella :D

  VastaaPoista
 32. Rhia: kyllä vain ymmärsin mitä tarkoitat, itse sana vain on hiukan negatiivinen kun siihen liittyy kohteen tiedostamattomuus siitä, että katsellaan :-) Mutta täällä tosiaan se tapahtuu hyvässä hengessä ( yleensä ) ja omalla suostumuksella :-)

  Mukavaa sunnuntaipäivää sinne !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !