tiistai 22. tammikuuta 2013

TRINIDAD SCORPION JA BHUT JOLOKIA


Melkoinen kaveripariskunta tämä kaksikko onkin. Sain näitä itse kasvattuja chilejä työkaveriltani, joka kyllä varoitteli tyyppien tulisuudesta moneen kertaan. En ottanut häntä ihan tosissani ja siksipä söinkin tänään lounasta vedet silmissä valuen. Ensi kerralla sitten vähän vähemmän Trinidad Scorpionia, kiitos. Meinasi mennä hyvä ruoka piloille, tykkään chilistä kyllä, mutta vain maltilla käytettynä.

Mausteinen kukkakaalilaatikko

pakastekukkakaalia lähemmäs kilo
kasvilientä
chiliä
muskottipähkinää
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
ranskankermaa/kermaa
( mozzarellaa, jauhelihaa )

Keitä kukkakaalit maustetussa kasvisliemessä pehmeiksi. Sekä chilin että muskotin kanssa kannattaa olla varovainen... Nestettä ei tarvita kovinkaan paljon, jos teet kuten minä ja soseutat kukkakaalin keitinliemessään pehmeäksi. Voit myös kaataa liemen pois ja soseuttaa kukkakaalin kerman tai ranskankerman kanssa. Soseen voi syödä heti sellaisenaan muusina tai sen voi jatkojalostaa uunissa. Kokonaisen aterian siitä saa, kun ruskistaa parin sosekerroksen väliin jauhelihaa ja laittaa päälle mozzarellaa tai tekee jomman kumman näistä. Soseen voi myös paistaa uunissa ihan sellaisenaan, vaikka perinteisellä korppujauhokuorrutuksella. 


10 kommenttia:

 1. Minulla on vielä toissakesäisiäkin itse kasvatettuja ja kuivattuja chilejä käyttämättä + viime kesäiset. Tänä vuonna en taida vaivautua chilin kasvatukseen, niitä tarvitaan aika vähän vaikka pidänkin melko tulisesta ruoasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti näitä saa helposti melko runsaan sadon ? Kuivattuna onneksi ovat pitkään säilyviä, mutta eipä tuota tarvita kuin murunen useampaan annokseen...

   Poista
 2. Ou jee! Tulin otsikon perusteella.. ;) Tää on ihan chiliriippuvainen. :P Meillä nagaa tai habaa joka päivä jossain muotoa käytössä, joko kuivattua omia palkoja tai sitten esim. noi Blairsin soosit on hyvii. Joka aterialla menee 5-6 piripiriä, sitä syö meillä 7-vuotiaskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, chiliriippuvainen perhe ! Minä en tiedä lajikkeista tai muista jutuista yhtään mitään, kirjoitin otsikoksi sen, mitä purkin kyljessä luki. Pikkaisen tulisempaa tavaraa kuin kaupan tarjoomukset, huhuhuh !

   Poista
 3. Toinen chiliriippuvainen täällä:) päivittäin menee miedompia jalopenoksia ja noita sitten ruokaan..tomyam keittoon tulee paaaljon...vesi herahtaa kielelle.
  Vaatii totuttelua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinäkin ? Pitää varmaan testata, että miten riippuvaiseksi siitä voi tulla :))) Tomyam on hyvää, pitäisikin tehdä sitä tässä joku kerta !

   Poista
  2. Kun on tottunut voimakkaasti maustettuun ruokaan niin kouluruokailu tuo pienen haasteen, kun pitää iloisesti syödä ja olla esimerkkinä muksuille.. ;))

   Poista
 4. Riippuvuus voi oikeesti olla tosi paha. ;) Mulla on jo melkein samaa luokkaa ku kahvin kanssa. ;) Ei nyt ihan, jos pitäs toinen jättää niin kyllä mä kahvin valitsisin. :D

  Blairsin habanerosipsit on ihania - saa tilattua Poppamieheltä tai meillä joskus löytyy Citymarketista, sillon otetaa kärry täyteen..heh, vähän nolottaa kassalla. ;)

  Meillä 7-vuotias söi just välipalaksi koulun jälkee terveellisesti ensin pinaattilättyjä ja sitten nachos sipsejä dipaten medium-salsaan. Söit hottiakin, ne muka hotit ei oo oikeesti mitään ku suu tottuu. :) Todellisen hotit soosit löytyy kaupasta meillä ihan eri osastoltakin, chili osastolta ja niissä on pirun naama kyljessä, ;) Santamariat ja Old el pasot on vauvojen soosia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, on se aika paha, jos sitä voi verrata kahviriippuvuuteen ! :D

   Tunnustan, että mä syön vain vauvojen sooseja ja niistäkin max. jotain medium-väkevää !

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !