lauantai 12. tammikuuta 2013

LENTÄVÄ MATTO VOL IV


Makuuhuone sai sinne paremmin sopivan maton vähän ennen joulua. Matto on joululahja mieheltä, joka välttämättä halusi lahjoa minua jollain. En keksinyt muuta kuin tämän kulahtaneen kaunottaren, johon olimme törmänneet aiemmin syksyllä yhdessä antiikkiliikkeessä ja josta silloin saimme pienen sanaharkankin aikaiseksi...

 Matto peittää mukavasti lattiaa, josta en oikein pidä. Hiukan ( eli siis joka päivä ) harmittelen, ettemme uusineet lattiaa ennen muuttoamme. Nyt ajatuskin jostain lattiaremontista tuntuu tuskastuttavalta, lisäksi lattia on kuitenkin melko hyväkuntoinen, joten se saa olla. Ihana Belle joutui tämän maton myötä siirtymään evakkoon olohuoneeseen, jossa se itse asiassa onkin paremmassa käytössä. Nytkin kuopus pötköttelee siihen kääritytyneenä, Putousta odotellen. Itse en tajua ko.ohjelman viehätystä ollenkaan, mutta en anna sen häiritä vaan nauran muiden mukana sopivissa ( ! ) kohdissa.


Kuvissa seikkaileva auto on pojan yksivuotislahja ja hankittu joskus Turun Kauppahallin leluliikkeestä. Nykyään sillä ei ole muuta virkaa kuin koristekäyttö ja se onkin pysyvästi siirtynyt vanhempien iloksi makuuhuoneeseen melkein keskelle kulkuväylää. Note to self: lahjojen koko on myös tärkeää, pienempi on parempi, ainakin silloin, kun se tulee omaan huusholliin.

13 kommenttia:

 1. Hienon lahjan valitsit!

  Lattiaremontti on varsin tuskallinen operaatio; me uusimme koko alakertamme parketin muutama vuosi sitten, ja koko sen tilan tyhjentäminen (pitääkö olla niin paljon huonekaluja?!) oli aivan kamalaa. Lopussa toki seisoo se kuuluisa kiitos, mutta enpä tosiaan ihan helposti ryhtyisi samaan hommaan uudestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo tyhjentäminen tuntuu ihan mahdottomalta ajatukselta ! Huonekaluja ei ole kamalan paljon, mutta sitäkin isompia ja painavampia ( vanhoja, umpipuisia suurin osa ).

   Kiitos ! :)

   Poista
 2. Ihana matto! Minakin rakastan naita lampiman varisia, syvyytta ja rikkautta tuovia mattoja sisustuksessa, ja meilla onkin niita siella taalla. Lattiaremontti on suoraan sanonko mista...joten ymmarran hyvin ettei halua kayda sita lapi. Ja lasten lahjoissa merkkaa aika moni asia, koko tietenkin, ja myohemmin myos aanet, kuinka monta osaa voi kadota, kuinka helposti menee rikki, jne jne... Kokemuksen syvalla rinta-aanella ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään, väreistä, kuvioista ja myös ( tai erityisesti ) tuosta kulahtaneisuudesta. Sopivat moneen sisustukseen tällaiset matot.

   Hyviä lahjoja ovat pienet ja äänettömät ! ;)

   Poista
 3. Ah, ovat ne lentävät matot vaan niin kauniita! Varsinkin juuri nämä syvän punaiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Monta jäi sinnekin vielä odottamaan uutta omistajaa... :))

   Poista
 4. Lentävät matot ovat minunkin sisustukseni sydän. Ne luovat lämpöä ja tunnelmaa ja ovat ajattomia. Ihania. Kuten sinun koko kotisikin kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattomia tosiaan ja siksi niin hyviä hankintoja. Kiitos :)

   Poista
 5. Oi miten kaunis matto! Opiskeluaikana sain itämaisista matoista tarpeekseni kun kimppakämppäläisellä oli sellainen ja siihen tarttuivat kaikki pöly, hiukset ja langanpätkät niin tiukkaan että sen puhdistaminen vei tunteja.
  Nyt olen alkanut taas viehättyä niistä, etenkin näistä punasävyisistä. Vihaan kerrostaloasuntojen muovimattoja, mutta vuokrakämpässä ei oikein muuta voi saada. Olisin varsin ihanaa jos koko lattian voisi peittää isoilla matoilla seinästä seinään, nurkasta nurkkaan. Ensimmäinen lentävä mattoni odottaa vielä löytymistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihana, vähän kulahtanut ja elämää nähnyt. Mielestäni nämä ovat kyllä helppohoitoisia, pölyävät vähän ja hylkivät likaa. Ihan tavallinen imurointi riittää puhdistukseen ihan hyvin.

   Toivottavasti löydät omasi ! Käytettynä nämä eivät maksa maltaita, tämäkin oli jotain sadan euron luokkaa ja kokoa 160 x 220 tai jotain sellaista.

   Poista
  2. Tuo teidän matto onkin varmaan villaa? Opiskelukaverin matto oli niitä sellaisia 80-luvun tekokuitumattoja jotka sähköistyivät hirveästi ja siksi keräsivät niitä hiuksia. Ja värinä sellainen vauvankakan ruskea, mustilla ja ruskeilla kuvioilla :D

   Poista
  3. On villaa, nämä vanhemmat matot ovat joko villaa tai silkkiä kaikki :)))

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !