keskiviikko 15. helmikuuta 2012

HELPPOA


Harrastan arkipäivisin VAIN helppoa ruoanlaittoa. Kuten vaikkapa parsa- tai kukkakaaligratiinia, jonka voi syödä sellaisenaan tai tarjoilla erilaisten lisukkeiden kanssa. Pakastevihannekset ovat niiiin pelastus tällaiselle periferiassa asuvalle perheenäidille, joka on kasvistarjonnassa täysin kahden suuren kauppaketjun armoilla.  Pakastealtaasta saa poimittua takuutuoretta tavaraa, josta ei mene yhtään roskiin. Sen lisäksi tällaiset esivalmistellut vihannekset säästävät aikaa ja hermoja sekä sormenpäitä !

Helppo parsakaaligratiini

400 g pakasteparsakaalia
200 g tuoreita herkkusieniä
tuoretta timjamia
2,5 dl kevytmaitoa
150 ranskankermaa
2 kananmunaa
2 palloa mozzarellaa ( tähän käy kevytversiokin )
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota sakset ja avaa parsakaalipussit: nipsnaps. Kippaa jäiset parsakaalit uunivuokaan. Viipaloi päälle herkkusienet, mausta suolalla ja pippurilla, riivi sekaan tuore timjami. Sekoita kulhossa maito, ranskankerma ja munat ja kumoa seos parsakaalin ja sienten päälle. Viipaloi päälle juusto ( vähempikin varmaan riittäisi, mutta itse tykkään runsaasta juustosta enkä muutamasta näivettyneestä nokareesta ). Tuikkaa uuniin kunnes juusto on kauniin ruskeaa ( omassa uunissa n.175 °C kiertiksellä ehkä 30 min ). Anna vetäytyä folion alla hetki ennen syömistä.

Per 100 grammaa:

kcal 105 
prot 7 g
hh 1.9 g
rasva 7.6 g

PS. Tämän tyyppinen "valkokastike" ei ole ulkonäöllä pilattu, tästä tulee sellainen makaronilaatikko-look.

PS2. Jos on aikaa, voi parsakaalit sulattaa ja valuttaa ennen vuokaan kippaamista. Sienetkin voi esikäsitellä, viipaloida ja paahtaa pannulla. Mutta sitten menee vähän idis, tällaisenaan tämä on tosiaan luokkaa HELPPO, ulkonäön ja koostumuksen kustannuksella.

2 kommenttia:

  1. Thanks, pakko kokeilla. Kuulostaa NIIN meidänlaisten ruoalle. Meillä on AINA pakkasessa näitä pussivihanneksia. AINA.

    VastaaPoista
  2. Tästä voi helposti tehdä millaisia vain variaatioita. Pussivihannekset ovat tosiaan pop ;)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !