perjantai 10. helmikuuta 2012

LENTÄVÄ MATTO


Sain jo syksyllä pakkomielteen siitä, että keittiöön pitää saada itämainen matto. Mies harasi vastaan ( how typical ! ) viimeiseen asti.  Ylipuhumiseen tarvittiin vakuutteluja siitä, että mitään hienoa ja kallista mattoa ei ole tarkoituskaan hankkia, vaan käytetty yksilö käy paremmin kuin hyvin, kunhan siinä vain on punaista ja mustaa.

Matto on intialainen ja se on tiivistä villaa. Testasin lötsöllä kaurapuurolla sen siivottavuutta ( yksi kiistanaiheista ) ja hyvin sainkin pyyhkäistyä maton talouspaperilla puhtaaksi. Kökkö jäi pinnalle kellumaan eikä imeytynyt nukkaan mitenkään. Lapset leikkivät tämän kanssa lentävää mattoa, siitä on siis iloa ainakin kolmelle neljäsosalle meidän perhettä ;-) . Matto tuo kivasti kodikkuutta keittiöön. Tykkään tuosta valkoisesta lattiasta kyllä, mutta onhan se sellaisenaan aika kalsea. Näin on parempi, jopa mieskin myöntää sen nyt.

29 kommenttia:

 1. Tycker jag, tycker jag! Ihanat; kyökki ja matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kyökkiremontti onnistui hyvin, ollaan tyytyväisiä.

   Poista
 2. Vau!
  Täytyy sanoa että mullekin jos olis alkanut puhumaan en ihan heti olisi lämmennyt, kuulostaa aika oudolta:) Mutta todella upea! Ei muuta voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, mulla on kuulemma usein outoja ideoita ;-) Kiitos !

   Poista
 3. Tykkään! Miehellä oli poikamiesboksissaan samantyylinen matto, kun tavattiin 1999. Vanhempien perintöä silloin, en tykännyt, nyt tykkäisin - missähän se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kaivaa se esille, kyllä tällaiselle aina joku paikka löytyy ! Ainakin vähän pienemmälle matolle.

   Poista
 4. Tosi hieno matto ja näyttää erittäin hyvältä keittiössä.

  VastaaPoista
 5. Sopii mun mielestä tosi hyvin teidän keittiöön. Pitää yhdistellä eri tyylejä, niin tulee kiva. Meillä on kolme lentävää mattoa, mutta niissä on joku vika. Eivät hitsi vie toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään siitä, että yhdistellään kaikkea sekalaista. Ja tuokaan ei käynnisty ainakaan näin aamuisin kovinkaan hyvin, just testattiin ;-)

   Poista
 6. Makeesti sopii toi tiiliseinä ja matto yhteen! :-) Vau!

  -M

  VastaaPoista
 7. Siis miten tota vastaan voi taistella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mitenkään, ainakaan mun mielestä. Mieskin on luovutti, oikeastaan heti kun näki sen tuossa paikallaan. Niin sitä pitää ;-)

   Poista
 8. Kerrassaan upee!! Kuten arvelinkin ;) Ja muukin keittiö on oikein hieno, valoisa, sopivan simppeli ja kuitenkin kodikas :)
  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sä taisit arvella :-D ! Keittiöstä tuli hyvä, nyt funtsitaan vessaremonttia.
   Kiitos samoin !

   Poista
 9. Hyvin sopii! Ihana keittiö teillä!!!

  VastaaPoista
 10. Kaunis on matto! Anoppilassa on aina ollut itämaisia matoja, vaikka mutuen sisustustyyli on lassisen moderni. Ne tuo kyllä mukavasti väriä ja lämpöä, tykkään :)

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä tällaiset matot sopivat ihan kaikenlaiseen sisustamiseen, moderiin, vanhaan ja kaikkeen silt väliltä. Kiitos :-)

  VastaaPoista
 12. On se hieno -sopii täydellisesti tuohon täydelliseen keittiiöön! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :-) Täydellisestä en tiedä, mutta sopivia ovat molemmat !

   Poista
 13. Meilläkin on itämainen matto keittiössä ihan jo lattian kylmyyden takia. Itse aristelin sitä laittaa sinne just sen takia ettei sitä voi pestä mutta kun varpaat jäätyy vaikka on parit villasukat jalassa. Ei siihen ole toistaiseksi mitään suurempaa pudonnut ja jos kaurapuurosta ei jäänyt pahempia jälkiä ni turhaan huolehdin. Sulla on kaunis keittiö ja mun mielestä tuo väriläikkä on kuin piste i:n päälle:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos :-) Ei tosiaan kannata turhaan stressata, vaikka mä sen verran tosiaan itse annoin myönnytystä, että hankitaan käytetty ja suht edullinen matto ! Lämmin tuo tosiaan on, mikä on ihan kiva näillä keleillä !

  VastaaPoista
 15. Ihana matto :D Villamaton etu on siinä että villa on itsessään jo hieman vettähylkivää. Lisäksi tiivis nukkapinta ei imaise nestettä sisäänsä kuten esim puuvillamatto monesti tekee. Villa puhdistuukin helposti. Vesipesun sijaan maton voi raikastaa talvella lumipesulla. Eli nostetaan matto ulos jäähtymään. Kun matto on jäähtynyt ulkoilman lämpötilaan ravistellaan mattoa puuterilumella niin että matto piiskaantuu lumeen. Lopuksi varistellaan irtolumi pois. Tällä tavoin mattoja puhdistettiin ennenaikaan kun ei ollut imureita.

  VastaaPoista
 16. Lumipesun annoin tälle ennen käyttöönottoa ja tarkoitus olisi heittää se vielä kerran ulos ennen talven loppua. Tiivis tuo nukkapinta tosiaan on, ei pitäisi tulla ongelmaa puhtaanapitämisen kanssa !

  VastaaPoista
 17. Hitsi, olen miettinyt pääni puhki, minkälainen matto toimisi juuri tällaisissa lötsö kaurapuuro- tilanteissa, mitä meille sattuu aika usein. Itämainen matto ei ole kyllä tullut mieleenikään! Hmm... jään miettimään (tai sitten vain vuoraan kaiken sanomalehdillä).

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !