sunnuntai 7. elokuuta 2011

ARVOTAAN !


En kuitenkaan arvo kuvassa näkyviä kumiankkoja ;-), tämä kuva sopii muuten vain niin hyvin tämän hetkiseen fiilikseen, kesän loppuviikkoihin ja pienoiseen ähkyyn, jonka reissu viimeisteli. Arvontapalkintona on tällä kertaa Marilou Bion ekosertifioitua kosmetiikka, voittaja saa itse valita haluamansa tuotteet ( 2 kpl ) Eco Beautyn verkkokaupan valikoimista.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen: kerro itsestäsi jotain ja anna samalla paras painonhallintavinkkisi :-D. Arvontaan voivat osallistua vakituiset lukijat ( olet rekisteröitynyt sivupalkkiin vakituiseksi lukijaksi  tai  jätät säännöllisesti kommenttia  tai seuraat blogiani oman blogisi sivupalkin kautta ). Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa, suoritan arvonnan 21.8. klo 21.00.

Kiitos kaikille teille ihanille, jotka jaksatte täällä käydä ja kommentoida, olette ilo !

33 kommenttia:

 1. Vai arvontaa...jee :) Jotain itsestä...Hmm...pyrin sisällyttämään jokaiseen päivääni ripauksen arjen luksusta, esim. juomalla kahvin kermalla ;) Ja paras painonhallinta- ja muutenkin hyvänolonresepti on ehdottomasti vähähiilihydraattinen ruokavalio. Se todella toimii, olematta kitudietti, vaan elämäntapa!

  VastaaPoista
 2. Osallistun!

  Elän lukeakseni ja kirjoittaakseni, niinpä pidän aika kiivastahtista kirjablogia, jossa on kirjojen mukana myös kulinaarisia yllätyksiä, puutarhaa, koiruuksia, sisustusta, yleistä yms.

  Paras keino estää vyötärön katoaminen on kunnon lenkki viitenä päivänä viikossa ja kaikki sokeri pois. Kohtalaisen kokoinen puutarha hoitaa loput... Elämä ei kuitenkaan ole ehdotonta, joten tämä vinkki helpottuu huomattavasti, kun sallii itselleen vaikka Geisha-patukan kerran viikossa.

  VastaaPoista
 3. Minä: neliskymppinen yrittäjä (IT / logistiikka), talonrakentaja, äiti... kuntoilen, ulkoilen, valokuvaan, nautin hyvästä ruoasta ja joskus juomastakin, viihdyn kotona tekemättä mitään ja toisaalta välillä olen aktiivisena mukana monenlaisessa touhussa. Jonkinlainen balanssi ehkä : )

  Painonhallinta: Hmm. Hyvä olo? Riippuu tietenkin mihin painoon ja oloon on pyrkimässä. Eniten toivon, että jokainen saa olla oma itsensä sellaisena kuin itse parhaiten viihtyy. Sallivuutta siis kaikenkaikkiaan, itseä ja muita kohtaan.

  Kiitos mukavasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Hmmm, mitähän paljastaisin itsestäni? Olen kotioloissa haaveilija ja lorvailija. Päässäni on vaikka mitä suunnitelmia mutta en saa aikaseksi niitä toteuttaa. Välillä tuntuu, että päivät valuvat käsistäni ja illalla harmittelen etten taaskaan tehnyt hommia joita suunnittelin tekeväni. Toki 1-ikäinen vauva estää tehokkaasti oman ajan.

  Painonhallintaan suosittelen oman kokemuksen perusteella maitotuotteiden ja viljojen poisjättämistä. Jouduin imetyksen takia välttämään näitä aineita, enkä ole eläissäni voinut yhtä hyvin. Söin paljon monipuolisemmin kuin yleensä, ei ollut turvotusta, vatsa voi hyvin ja opin tykkäämään tummasta suklaasta enemmän kuin maitosuklaasta. Paino putosi tahtomattakin. Itsekuri oli ihan toista luokkaa kun maito- ja viljatuotteita ei vauvan takia saanut syödä. Nyt kun saman valinnan voisi tehdä ihan vain itseään ajatellen, ei sama onnistukaan. Itsekontrolli on huono.

  VastaaPoista
 5. Voi, mä haluun nämä! :D Mukana siis arvonnassa!

  Mun painonhallintavinkki on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja herkuttelu kohtuudella.

  Mä rakastan kaikkea kaunista ja sitä, että romusta voi tehdä aarteen. Kasvisruoka on lähellä sydäntä ja viimeisimpänä hurahduksena on superfood. :D

  VastaaPoista
 6. Tykkään askarrella kaikenlaista, takana kaksi vuotta innokasta neulomista ja useampi muuta näpertämistä. Haaveilen omasta pihasta ja yritän ottaa itseäni niskasta kiinni aktiivisemman liikkumisen suhteen.
  Olen armoton herkuttelija ja siksi yllätyin kun kokeilin karppausta - makeanhimo hävisi tyystin. Muutenkin olo tuntui kaikin puolin paremmalta vaikkei paino kauheasti pudonnutkaan. Jotenkin vuoden jälkeen lipsuin takaisin vanhaan, syksyn tavoite olisikin uudelleen aloittaminen ja jatkaminen...

  VastaaPoista
 7. Hih, suloiset nuo hahmot! :)

  Jaaha, itsestä jotain pitää kertoa. No mulla on kaksi vintiötä poikaa ja asustellaan miehen ja lasten kanssa Pohjanmaalla. Käsityöt ja sisustus on rakkaita harrastuksia. :)

  Dieettinä tai siis ruokavaliona aina VHH mutta ei lisäaineita eikä aspartaamia, eli jos makiaa tekööö mieli niin sokeria oltava eikä mitää keinotekoista.

  VastaaPoista
 8. Olen taskuvenus, joka rakastaa kaikkea kaunista ja hömppää! Opetan ammatikseni ja yritän olla opettamatta läheisiäni liikaa vapaa-ajallani. :) Nopeat hiilihydraatit on kaiken paha alku ja juuri painonhallinnassa. Itse rakastan mm. vaaleaa leipää... "Kaikkea voi nauttia kohtuudella!"

  VastaaPoista
 9. Minä tykkään herkuista, hörhöilystä ja näpertelystä. Sisustamisessa ja elämässä yleensäkin tärkeintä ovat värit!

  Painonhallintaan on vaikea antaa vinkkejä, oma painoni kun pysyy suht samana ilman sen suurempaa yrittämistä. Herkuttelen kausiluontoisesti, en joka päivä! Paljon kasviksia ja sopivasti liikuntaa, siinä kai tärkeimmät vinkit.

  VastaaPoista
 10. Ihana arvonta, Tiitu! Osallistun!

  Minä olen mukavuudenhaluinen sohvisti (=sohvalla viihtyjä), joten arvaat varmaan, että painoa pitäisi hallita jotenkin!

  Tässä pikkuhiljaa harkitsen muuttavani elintapojani pienenpieni muutos kerrallaan lopuksi elämääni.

  Ehdotuksia: "Syö vain puolet siitä, mitä aioit", "Tee jotakin toisin kuin olet tottunut - vaihda työreittiä, jos aina kuljet sen ihanan leipomon ohi, jonka kermaleivoksia et voi millään vastustaa", "Salli itsellesi kaikkea - vähän", "Unohda puuduttava punttisali kolme kertaa viikossa - käy siellä kerran viikossa tai kahdessa, tai kerran zumbassa, kerran kävelyllä, kerran perheen kanssa uimassa, kerran joogassa, eikä kyllästyminen uhkaa!"

  Näistä sitten pitäisi kai valita yksi, josta alkaa tekemään itselleen tapaa... : D

  VastaaPoista
 11. Nanna, perusperso kaikelle :)

  Painonhallintavinkkini on lyhyt ja ytimekäs: kaikkea epäterveellistä vain perjantaisin.

  Tosin jo parhaillaan rikon sitä, koska kaadoin (siistin kodin ja palavien kynttilöiden kunniaksi) lasillisen viiniä.

  VastaaPoista
 12. osalllistun :)

  Työelämään palaava (apua!) kahden pojan äiti, käsityörentoutuja, en osaa olla tekemättä mitään (asia, jota mun pitäisi harjoitella).

  Allekirjoitan minna p:n laihdutusvinkit ja kun ottaa vielä soijan ja kananmunan listalta pois, niin hyvä tulee. ;) Liikunta on vaan silti paras laihdutuskeino, ainskin minulle. olen liian perso makealle, että itsekuri syömisen kanssa on vähän niin ja näin. :P

  VastaaPoista
 13. Mä olen herkästi innostuva ja herkästi kyllästyvä yökyöpeli. Suurperheenäiti ja yrittäjä.

  Mä tykkään ihan liikaa leivästä että voisin karpata enkä muutenkaan ole minkään diettien kannalla. Jos ei osta kotiin herkkuja niin sitten niitä ei tule myöskään syötyä. Jos on viikon syömättä karkkeja niin sitten niitä ei tee edes mieli. Ja ajatus että pitsassa on noin 1000 kaloria niin sen jälkeen sitä ei voi enää syödä :D Perusliikuntaa useamman kerran viikossa auttaa myöskin.

  VastaaPoista
 14. Hauskat kumi"ankat" :D

  Itsestä: kotiäiti-neuloja-hopeaseppä :)

  Painonhallinnasta: vhh-dieetti, lyhyestä virsi kaunis :)

  VastaaPoista
 15. Ihana kuva ;)
  45 v. haaveilija, ikuinen laihduttaja, käsillä tekijä
  Painonhallinta on teoriassa niin helppoa mut käytäntö on ihan toinen, luulen et parhaiten toimii ku vähentää syömistä ja lisää liikuntaa !

  VastaaPoista
 16. Ihana palkinto (ja kuvakin)!

  Jotakin minusta: olen tosi innoissani uudesta työhuoneestani (joka sellaiseksi muunnettiin lasten leikkihuoneesta).

  Parasta painonhallintaa on olla stressaamatta asiasta liikaa, unohtaa muotidieetit ja kuunnella omaa kehoaan.

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 17. Rakastan kirjoja ja vaatteita, jotka tuntuu yöpuvulta.

  Ja paras pikalaihdutus on hyvin surullinen mieli, paras tapa pysyä tavoitepainossaan on luja mieli.

  VastaaPoista
 18. ..kaikkea kohtuudella...ja kun syö vähemmän kun kuluttaa...jos ei sittenkään auta niin yksityiselle kilpirauhas vajaatoiminta arvot tsekkaan...sitä on monta lajiketta ja terkkari ei tee mitään...kokemusta on !

  VastaaPoista
 19. Heh. Osallistun. Minusta: omistan AIVAN liian paljon tavaraa, josta pyrin akiivisesti eroon. Syksyn pääprojekti.

  Painonhallintaan: alkoholi pois, pasta pois, leipä pois, jauhot pois, sokeri pois. Eli vähän hiilareita. Elämäntapa, johon tottuu suhat nopeasti. :D

  VastaaPoista
 20. Osallistun. :)

  Minä olen tällä hetkellä pahasta urakriisistä kärsivä kirjatoukka, jonka ulko-ovella pitää vahtia tyttären komeasti Kimaltavaksi Kristalliksi nimeänä puusta veistetty koira.


  Painonhallintavinkkini on yksinkertainen vanha totuus: Syö sopivasti suhteessa kulutukseen. En usko muotidieettien toimivuuteen pitkällä aikajänteellä. :)

  VastaaPoista
 21. ai niin jotain lyhyesti itsestä piti sanomani: taidegraafikko, 100-vuotiaille villasukat mirkan ja kansalaisten voimin projektin äiti( kela lakkautti torrkupeittojen ja kukkien antamisen )!
  projekti etenee huimasti...sukkia tulee ikkunoista ja ovista! Pohojalainen henkeen ja vereen , kokkola ja murre ei lähe minusta sitten kirveelläkään:D ja edelleen kaikkea kohtuudella, laihdutus siis....

  VastaaPoista
 22. Täällä on miljoonien projektien Minni, joka ei osaa olla hetkeäkään rauhassa ja leppoisasti, vaan on aina menossa ja tekemässä.

  Mihinkään dieetteihin en ole koskaan tutustunut tarkemmin. Uskon vakaasti että syömällä hyvin ja terveellisesti ja liikkumalla pärjää!:)

  VastaaPoista
 23. Itsestä: Innostun helposti ja hurahdan täysillä, sitten into hiipuu ja lopahtaa tykkänään. No ei vais, ei se aina lopahda, mutta joskus. Rakastan eläimiä, paitsi sellaisia jotka pistää.

  Painonhallinnasta: tämä on hankala koska en juuri välitä mistään laihiksista tai muista ja ainoa liikunta jota harrastan on hyötyliikunta. Röllö on ja saa ollakin. Mutta sen verran tiedän että kun aloitettiin isännän kanssa pari vuotta sitten tuo geokätköily niin paino laski ja kroppa kiinteytyi kummasti kun alkoi rymytä hiki päässä puskissa kätköjen perässä.

  VastaaPoista
 24. Kesti muutaman päivän, että uskalsin osallistua - mietin kuumeisesti sitä painonhallintavinkkiä ;). Itse olen aikamoinen napostelija ja yritän terveyssyistä tarjota itselleni terveellistä rouskutettavaa, kuten porkkanatikkuja, pähkinöitä ym.

  Olen kirjoihin addiktoitunut neljän lapsen äiti, lähes kolmekymppinen :).

  VastaaPoista
 25. Minä - suunnittelija ja kohta sivussa myös opiskelija. Pakkomielteenä laukut ja korut, harrastuksena mm. valokuvaus ja pyöräily. Ikuinen laihduttaja, joka on koukussa jäätelöauton turkinpippurijäätelöön. Jotta pysyisin kaidalla polulla jäätelön suhteen, olen ryhtynyt syömään turkkilaista jogurttia metsämustikoilla ja hunajalla. Liekö sitten yhtään kevyempää, mutta ainakin ehkä hivenen terveellisempää. :) Myös mustikkasmoothie piimästä on tosi namia!

  Nimimerkillä: pakkanen mustikkaa täynnä :)

  VastaaPoista
 26. Hmm, mitäköhän kertoisin? Olen mukavuudenhaluinen esteetikko, joka rakastaa laukkuja, hyvää ruokaa ja kauniita esineitä.

  Panonhallintavinkkejä on vaikea antaa, kun ei se paino näytä pysvän hallinnassa, mutta teoriassa parhaiten minulla toimii säännölliset ruoka-ajat. Niin ja kaikkea saa syödä, kohtuudella.

  VastaaPoista
 27. Hmm. Huomasin juuri haaveilevani, että saisin tuotua vanhan pianoni vanhempieni luota uuteen kotiimme. Siksi, että olisi jotain käsillä harrastamista.. aivan, käsillänihän en muuten teekään mitään..! Ehkä olisi paras hankkia joku muu harrastus, kun käsitöitä tulee tehtyä jo ihan tarpeeksi, työelämästä sitten puhumattakaan.

  Mun paras painonhallintakeino on näköjään taas raskaus.. ei pääse painoa kertymään, päinvastoin! Normaalitilassa paras keino on kuitenkin säännölliset ruokailuajat ja juoksulenkit.

  VastaaPoista
 28. Kiitos kaikille kommenteistanne ! Hyviä vinkkejä onkin tullut kaikenlaisia :-)

  Ja myönnän, että hihittelen "peruspersolle", just niin hyvä :-D Jää vakikäyttöön !

  VastaaPoista
 29. Osallistun!

  Mitäs voisin kertoa itsestäni..? 35-vuotias freelanceri, monella tapaa käännekohdassa elämässäni (ollut jo pari vuotta).

  Paras vinkkini on hyötyliikunta. Sitä sain niin hyvin entisessä työssäni, että muuta liikuntaa ei oikeastaan tarvittu. Nyt tilanne on vähän toinen, kun istun päivät koneella... Mutta siis riittävä määrä liikuntaa antaa mahdollisuuden syödä aika lailla mitä mielii.

  VastaaPoista
 30. Osallistun minäkin.

  Siis Mirka - laiskanpulskea sohvaperuna, joka haaveilee olevansa energinen tehotykki. Haluaisi pukeutua nätimmin, lukea enempi, liikkua ja voida hyvin. Osaa kaiken teoriassa, käytännön toteutus ontuu.

  Ja mitä tulee painonhallintaan, Rupsahtaneiden Puolue on itselleni parasta elämän hallintaa. Se, että oikeasti miettii, mikä mättää on askel kohti toteutusta.

  VastaaPoista
 31. Vitsi, enkö mä osallistunutkaan! Tarkoitus kyllä oli, mutta joko kommentti on mennyt metsään tai sitten vaan ajattelin, että pitäis, mutta unohdin toimia :)

  Huh, mikäköhän olis mun painonhallinta vinkki...
  No mahdollisimman paljon herkkuja, ja joka päivä :) Mä olen niitä, joiden paino tippuu heti, kun herkut jättää, eli lisäkaloreita on pakko syödä päivittän :) Läpipaskoksikin kutsuttu. :D

  Mä olen tällänen tavis, aina ollut keskiverto, enkä missään oikeastaan hyvä. Vähän sellainen yksinäinen susi, ehkä elämän kovettama tai jonkun mielestä jopa katkera tai kyyninen. :) Realisti, ajattelisin itse.
  Silti perus positiivinen luonne joka kaipaa ihmistä vierelleen. Ei suurta joukkoa tai tuttuja, ne oikeat ja läheisimmät riittää!
  Itseltäni vaadin paljon, muilta en paljoakaan. Mulla pitää olla koko ajan joku projekti, elämässä pitää olla päämääriä ja tavoitteita :)
  Sellainen minä.

  VastaaPoista
 32. Mä olen mukavuudenhaluinen ja valitsen melkein aina oleilun tekemisen sijaan. Paras painonhallintavinkki on karkkipäivä :) t. Johanna M.

  VastaaPoista
 33. Hanna P on iältään 30+, kahden pojan äiti ja IT-ihminen. Painonhallinta ei ole kauhean vahva laji, mutta parhaiten kilot pysyvät kurissa, jos on riittävästi muuta tekemistä kuin syödä ja haaveilla syömisestä. Säännölliset ruoka-ajat ja pienet järkevät valinnat (tyyliin jos tekee suklaata mieli, riittäisikö pieni patukka koko levyn sijasta).

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !