perjantai 5. elokuuta 2011

LAGO DI GARDA


Italia on kaikenkaikkiaan ihana maa ja niin täydellisen sopiva matkailuun. Kaikkea on sopivasti, aurinkoa, lämpöä, kulttuuria, hyvää ruokaa ja mukavaa puuhailtavaa. Neljän Venetsian päivän jälkeen vietimme viikon Sirmionessa, joka on Garda-järven sydän. Sirmionen historiallinen keskusta on kerrassaan viehättävä paikka, ja viihdyimmekin siellä hyvin. Garda-järven maisemat ovat kauniit ja vesi on ihmeen puhdasta. Seudulla  on paljon kiinnostavaa nähtävää, mm. Verona ja Bardolinon viinialue, jonne teimme taas yhden päivän autoreissun. Lounastimme yhdellä viinitilalla ja kiertelimme muutamia viinitiloja viinejä maistelemassa. Kävimme myös pienemmillä järvillä, joissa maisemat ovat huikasevan kauniita  ja jylhiä, ja joissa turistien määrä on todella vähäinen verrattuna paljon ruuhkaisempaan Garda-järveen. Lapset nauttivat uimisesta ja hyvästä ruuasta yhtä paljon kuin aikuisetkin, erityisesti siitä uimisesta tietenkin sekä pienten simpukankuorien ja kivien keräämisestä. Ainoastaan mutkaiset vuoristotiet aiheuttivat ongelmia autopahoinvoinnin merkeissä, muuten kaikki meni paremmin kuin hyvin. Seuraava Italian matka onkin jo suunnitteilla, ehkäpä Sisiliaan vie tiemme. Sitä odotellessa !

12 kommenttia:

 1. Ihania Italia-kuvia jälleen, ja varmasti matkanne on ollut myös vähintään yhtä ihana! Itse pidän myös tuosta Gardan alueesta, vaikka kesällä onkin ladattuna saksalaisista turisteista.

  Italia on italia, jollakin tavalla ihana ja jollakin tavalla niin... Italia : )

  VastaaPoista
 2. Oi ihania kuvia... Olemme lähdössä huomenna Gardalle, mutta järven pohjoisosaan. Perhosia vatsassa...

  VastaaPoista
 3. Minäkin huokailen, että onpa ihania kuvia. Gardan alueella oli turistina kymmenkunta vuotta sitten ja pidin alueesta, vaikka osa muuta Italiaa (Emilia-Romagna) onkin tutumpi ja rakkaampi. Oi, kun pääsisin sinne pian uudelleen.

  VastaaPoista
 4. Gardan alueelta Decenzano on meille tuttu, koska ystävämme on asunut siellä jo vuosia. Meniime sinne eka kerran autolla ja kolme lasta mukananmme;-)

  Kuvat upeita! En tiedä ollenkaan mitä teet, mutta sinun pitäisi myydä itsesi mihin tahansa kuvaajana.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Anne: kiitos :-) Ja kyllä, muistan edelliseltä Gardan reissulta nuo saksalaismassat, tällä kertaa oli rauhallisempaa. Ja Italia on Italia.

  Norkku: oikein mukavaa reissua ! Alue on tosi kaunista.

  Katja: Emilia-Romagna on minulle vierasta aluetta, mutta haluaisin kyllä käydä sielläkin.

  Leena: Desenzanossa mekin kävimme pariin otteeseen, lähinnä syömässä ja hiukan ostoksilla. Autoilu Italiassa on kieltämättä hiukan haastavaa ;-) eikä kolme lasta mukana ainakaan auta asiaa !

  VastaaPoista
 6. Leenalle vielä: vinkkiä ammatistani löytyy täältä http://silkkiasamettia.blogspot.com/2010/05/women-at-work.html , jos siis kiinnostaa ;-) Työlläni ei ole mitään tekemistä valokuvauksen kanssa, valokuvaus on vain mieluisa harrastus. Haluaisin kyllä käyttää siihen enmmän aikaa, mutta tällä hetkellä se on mahdotonta.

  Ja kiitos sanoistasi jälleen ! :-)

  VastaaPoista
 7. Petriina, laitoin sinulle meiliä ja odotan vastausta.

  Olemme kovin tottuneita Euroopan autoilijoita. Yli kymmenen vuotta ajoimme joka kevät Pohjois-Italiaan, Sveitsiin, alpeille etc. Tuo Italian matka oli vain ikimuistoisin, sillä Meri melkein vasta vauva ja oli porukan helpoin, pojat jo molemmat yli 10 vee ja se aiheutti sitten omat juttunsa. Olen tehnyt juuri tuosta matkasta sen pakinan, jonka aikanaan kirjoitin yhteen lehteen ja se on julkaistu tänäkin keväänä blogissani. Nimi on jotain Lasten kanssa automatkalla on ihan eri kuin ilman tms.

  Kiinnostavaa: Katson tuon linkin kohta.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Olen käynyt useamman kerran Italiassa, mutta en vielä koskaan Gardalla. Seuraavan kerran kun on automatka Eurooppaan tiedossa, niin haluan ujuttaa tuon Gardan siihen mukaan.

  VastaaPoista
 9. Leena: nyt tulen lukemaan sen pakinan !

  Absolutely white: kiitos :-) Gardan ympäristö on kaunista, suosittelen !

  VastaaPoista
 10. Voi mitä kuvia. Tämä lietsoo vielä pahempaa Italia-kuumetta..Koskahan sitä pääsisi

  VastaaPoista
 11. Jennukka: kiitos ! Italia-kuume riehuu täälläkin ;-)

  VastaaPoista
 12. Todella upeita maisemia ja kuvia. Tässä alkaa itselläkin matkakuume poltella kun tänä vuonna ei ole ulkomaanmatkaa tiedossa. Ainakaan vielä.
  Onneksi pääsee näille nojatuolimatkoille :D

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !