sunnuntai 28. elokuuta 2011

AMERIKAN ARKKU


Kuvissa on uusi sohvapöytämme, vanha matka-arkku. Olimme asuneet tätä kotia ehkä viikon verran, kun ystävällinen naapuri soitti ovikelloa ja tiedusteli halukkuuttamme hankkia tämä ja pieni klaffipiironki uuteen kotiimme. He olivat kuulleet mummonmökkiprojektista ja varmaankin myös muutossa huomanneet, että tässä taloudessa tykätään kaikesta vanhasta uuden ohella.  Tartuimme oitis tilaisuuteen ja arkku pääsikin  jatkamaan elämäänsä lapsiperheen olohuoneen sohvapöytänä. Se vetää sisälleen uskomattoman määrän  tavaraa eikä siten todellakaan ole siivotessa kovinkaan mukava siirreltävä, mutta viis siitä, kun se ulkonäkönsä puolesta sopii meille niin hyvin. Arkku ei ole mitenkään priimakuntoinen, vaan se ei haittaa, onpa ainakin vähemmän varottavaa. 


15 kommenttia:

 1. Ihana <3 Meilläkin on sohvapöydän paikalla arkku. Ollut niin kauan kun yhteistä kotia on asuttu. Ensimmäistä yhteistä opiskelijakotia kun sisustimme kuuli mieheni täti mieltymykseni kaikkeen vanhaan ja muisti hänellä olevan piha-aitassa joskus huutokaupasta 5 markalla ostettu vanha arkku. Aikana jolloin kaikki vanha vain heitettiin pois. Aarre. Mieheni hinkkasi siitä 7 eri väristä maalikerrosta, yhdessä kerroksessa oli pari sataa vuotta vanha vuosiluku. Siitä asti se on kätkenyt sisäänsä kaikki maljakot, ja hopeat (hah hah, niin kuin niitä muka olisi paljon). Liimasimme arkun pohjaan koko matkalle paksun huovan, sitä on helppo liikuttaa vetämällä eikä lattia kärsi.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Monien tarinoiden ja kokemusten arkku aivan varmasti. :)

  Ja onnea uuteen kotiin! <3 Nyt vasta tajusin, että olette muuttaneet. Luin vanhoja postauksiasi läpi ja nautin tunnelmista, kuvista, kaikesta.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana arkku ja sen kuluneisuus juuri viehättää ja väri erityisesti!

  VastaaPoista
 4. minka: on se !

  Hanna: viisi markkaa, se ei ole paljon se ! Arkku on kyllä kätevä sohvapöytä, se imee sisäänsä kivasti tavaraa ( niitä hopeita jne ;-) ). Meilläkin on aiemmin toiminut sohvapöytänä vanha talonpoikaisarkku, se vain on hiukan pieni siihen tarkoitukseen ja onkin tällä hetkellä peilipöytänä.

  Katja: niin toivoisin, että vanhat tavarat osaisivat puhua ! Ja kiitos :-). Uusi profiilikuvasi on muuten ihana !

  Absolutely white: minäkin pidän tuosta rähjärollo-lookista tavattomasti. Se on juuri passeli meille :-). Kiitos !

  VastaaPoista
 5. Ihana arkku!! Jaoin muuten tunnustuksia blogissani, yksi niistä meni sinulle... Tosin voi olla, että olet sen jo saanut - silloin se ei vaadi mitään toimenpiteitä. ;)

  VastaaPoista
 6. Taikku:kiitos :-)

  BagMiss: käynkin kurkkaamassa, kiitos ! Ja arkku on hieno, sehän on melkein kuin ( matka )laukku ;-)

  VastaaPoista
 7. Siis upea arkku! Sillä on ihan selvästi tarina, vaikkei tietäisikään mikä. Me like it!

  VastaaPoista
 8. Ihana arkku! Tiedätkö, mulla on hyvin samantyylinen Ameriikan arkku koti-kotona maalla. Kuninkaan sininen on se ja siinä on kulmissa metalliset koristeet jotka ovat joskus olleet kullanväriset, nyt ne on ruoste syönyt ruskeiksi. Olen haaveillut että saisin arkun kotiini, mutta kaikki asuntoni ovat olleet sille liian ahtaita sillä se on todella suuri. Ja nyt, oltuaan 70-luvun lopusta asti aitassa se haiskahtaa niin pahasti ummehtuneelle että tokko siitä enää kalua edes tulee :( En kumminkaan luovu toivosta, ehkä arkku vielä pääsee käyttöön.
  Arkku on todellakin Ameriikan arkku sillä sen omistaja, isotätini, asui lähes koko aikuiselämänsä Montrealissa ja palasi Suomeen vasta juuri ennen kuolemaansa -79. Vanhoissa matka-arkuissa ja -laukuissa on jotakin viehättävää. Ehkä se on se matkalle lähtemisen tunnelma tai jotain.

  VastaaPoista
 9. Kaunis arkku!

  Sinulla on muutenkin ihana blogi, joten liityin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 10. Leonida: olen varma, että arkulla olisi monia tarinoita kerrottavanaan !

  Rhia: aika iso tämäkin on, mutta onneksi ei liian ! Hiukan tunkkainen haju tässäkin on sisällä, en taida säilyttää siellä muuta kuin lehtiä :-/

  Kartanonrouva: kiitos ja oikein mukavaa, että olet löytänyt tiesi tänne :-)

  VastaaPoista
 11. Onpa upea arkku! Moinen tavarasyöppö olisi meillekin tarpeen. :)

  VastaaPoista
 12. Tämä on tosiaan varsinainen tavarasyöppö, tulee kovaan tarpeeseen siis !

  VastaaPoista
 13. Ihana arkku!
  Täällä olisi tarjolla vaikka mitä ihanaa kirpputoreilla (ja usein aika edulliseen hintaan verrattuna Suomeen) ja mulla sattuu sieluun joka kerta, kun tilanpuutteen vuoksi on pakko jättää joku ihanuus ostamatta.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !