maanantai 1. elokuuta 2011

WANHAA TUNNELMAA II


Kävimme eilen mökillä katsastamassa tilukset ja miettimässä ensimmäisiä remonttitoimenpiteitä. Puuhaa riiittää varmaan useammalle vuodelle, vaikka tarkoituksena ei ole muuta kuin siistiä yleisilmettä näin ensin. Siivoamisen jälkeen tongitaan esille vanhat lautalattiat ja puretaan yksi jälkikäteen tehty komero pienimmästä makuuhuoneesta. Maalaataan ainakin muuri ja porstua sekä ulko-ovet. Seinien suhteen olen hieman epävarma, pinkopahvit ovat paikoitellen repeilleet, ne pitänee uusia tai korjata tai vaihtaa johonkin muuhun materiaaliin. Piha on varsin villiintynyt sekin, karsintaa pitää tehdä rankalla kädellä. Ensimmäinen hankinta on kuulemma moottorisaha ! Sormet syyhyävät päästä projektin kimppuun, toivottavasti loppukesästä saamme vihdoin jotain aikaiseksi.

9 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma. Onnea ja puuhaamisen iloa! :)

  VastaaPoista
 2. Voih, tuollaisesta hommasta minäkin pitäisin...

  VastaaPoista
 3. Miten romanttista! Nyt jo täydelliset verhot ja tapetissakin on menneen maailman tuulia.

  Toivottavasti moottorisaha kiertää vanhat, käkkyräiset puut kaukaa. Jopa satoa tuottamaton omena- tai luumupuu on kaunis kärhöjen koti ja kantaa talvella lumen suloa.

  Meillä yksi luumupuu alkoi kuivua, syytä ei tedetä ja istutin sen juurelle kolme kärhöä. Nyt se on alapuutarhan kaunistus, todellinen katseenvangitsija.

  VastaaPoista
 4. Miettikää vanhojen tapettien ja pinkopahvien säästämistä. Paikkaaminen ja kiristäminen ovat vaihtoehtoja. Pahimmat repeämät voi peittää tauluilla tai ryjyillä tai vaikkapa jollain kaapilla. Elkää purkako ja repikö liikaa. Me oltais suvilalla voitu repiä vähemmän, ollaan jo viisaampia. Ja jos puratte, arkistoikaa tapettinäytteitä kaikista kerroksista.

  Anu

  VastaaPoista
 5. wihtori: kiitos ! Ja onnea, sitäkin varmaan tarvitaan kovan työn lisäksi :-)

  Susanna: kiitos :-)

  Elsa: minäkin kuvittelen pitäväni, mutta katsotaan, kuinka käy...

  Leena: nuo verhot ovat ihanat ! Pesen ne ja laitan takaisin. Ja tarkoitus on karsia pihasta villiintyneet syreenit ja muutama täysin kuollut marjapuska, ei omenapuita. Tosin yksi koivu on salamniskun jäljiltä niin laho, että se pitänee kaataa.

  Maria: talo on tosiaan ihana :-)

  Anu: säästetään toki mitä voidaan, mutta salamnisku on repinyt tuvan pinkopahvin ja tapetin aika pahasti. Muutenkin tuvan tapetti on tosi kulahtanut, se pitää ainakin uusia. katsotaan mitä lattiaremppa aiheuttaa, lattiaa on nimittäin joskus korotettu reilusti. Miten pinkopahvia kiristetään ?

  VastaaPoista
 6. Ihana!!! Voi että mäkin pitäisin tuollaisesta projektista! Onnelliset, te.

  Tosin jostain kumman syystä haluaisin toteuttaa sen aivan itse ja itselleni (miestä voisi käyttää voimaa vaativissa tehtävissä). Olen vissiin jotenkin allergisoitunut jatkuville sukumökin kompromisseille ja hienovaraisuudelle.

  VastaaPoista
 7. Mirka : puolensa tosiaan silläkin, että itse maksaa kaiken ;-) Saa myös päättää kaikesta ( ja tehdä kaiken itse... ) Mutta paikka on ihana ja projekti tuntuu tässä vaiheessa ainakin varsin mielekkäältä.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !