lauantai 27. elokuuta 2011

ASUKUVISTA


Tähän blogiin tullaan paljon erilaisilla vaatesanoilla. Alunperin ideana olikin pitää jonkunsortin aikuisen vaateblogia. Idea on hiukan rönsyillyt, kuten varmasti olette huomanneetkin. Pidätän oikeuden itselläni jatkossakin, rönsyillä sinne ja tänne. Haluaisin kuitenkin ylläpitää sitä jonkinsortin vaateblogia, vaan tällä hetkellä siinä asiassa on hiukan ongelmaa.

Olen yrittänyt muutamana päivänä napsia asukuvia, laihoin tuloksin. Täällä ei kertakaikkiaan löydy sellaista paikkaa, jossa sen voisi helposti tehdä. Alimmassa kerroksessa on eteinen ja vaatehuone, mutta ei kunnon tilaa kuvaamiselle. Eikä valoa, kun ainoa luonnonvalo tulee lasitiili-ikkunasta. Ylimmässä kerroksessa on makuuhuoneessa peili, mutta sen kautta kuvaaminen on aika hankalaa: tausta on kirjava enkä tykkää peilin kautta kuvaamisesta, vaikka olenkin sitä paljon harrastanut. En yhtään pidä siitä, että kamera näkyy kädessä ( kuten vaikkapa kahdessa ylimmässä kuvassa ), ja toisaalta, jos sen rajaa pois, ei koko asua saa kuvaan mitenkään ( tällaisia kuvia tästäkin blogista löytyy vaikka kuinka paljon ). Kaksia rappusia ei myöskään oikein viitsi kavuta ulkotamineissa ja kengissä.  Keskikerroksessa ei ole peiliä, eikä mitään sellaista paikkaa, jossa voisi kuvata kaukolaukaisimen kanssa. Hovikuvaajaa ei talosta löydy, sellainen olisikin ihan paras.

Olipas siinä selostusta kerrakseen, ihan älyttömästä asiasta sinänsä. Itseäni vain häiritsevät huonot ja epämääräiset kuvat aika paljon, ainakin jos kyse on itse ottamistani kuvista. Kaikenlaisia kokeiluita lienee kumminkin luvassa, tässä muutamia. 


Mekko on vanha tuttu Odd Molly, joka on ollut hankintahetekeltä lähtien kovassa käytössä. Tykkään siitä edelleen. Alla on Italiasta mukaan tarttunut rantamekon retale, joka on varsin passeli alusmekko myös- Harmittaa, että en tajunnut ostaa vastaavaa myös valkoisena, sille olisi vieläkin enemmän käyttöä !

7 kommenttia:

 1. Minusta nuo ovat oikein kivoja kuvia. Ja tuo tausta aivan ihana!!! Kaunis tapetti.

  Mutta tiedän, itseäkin tällä hetkellä ärsyttää aina omat samantapaiset kuvat ja samoilla taustoilla...

  VastaaPoista
 2. Tänään juuri mietin ihan samaa asiaa ja harmittelin asukuvaamisen hankaluutta :) Kiva olisi saada parempia kuvia, mutta minkäs teet kun itse on otettava kuvat peilin kautta ja asunnon ainoa kokovartalopeili on siinä missä on... :/
  Mutta sun blogissa on mielestäni todella laadukkaita kuvia, nuokin asukuvat ovat tosi hyviä!

  Henk. koht. tykkään asukuvista niin, että niissä näkyy kuvattava vaate kokonaan, miten se istuu kantajansa päällä jne. Ärsyynnyn sellaisista liian taiteellisista vaatekuvissa (joita muotilehdissä usein näkee), joissa malli on vääntäytynyt ihmeelliseen asentoon, eikä vaatteista saa mitään käsitystä, millaisia ne oikeastaan ovat...

  VastaaPoista
 3. Helena: tapetista minäkin pidän :-) Ja näissä kuvissa itseäni harmittaa se, että asu ei näy kokonaan. Mua taas ei harmita samantapaiset kuvat ollenkaan, kunhan ne vain ovat selkeitä ja vaatteet näkyvät hyvin ( kuten sinulla ).

  Mollyhullu: ymmärrän hyvin tuon peilihomman. Meillä on vielä tosi huono valo eteisessä. Ja järkkärin ja salaman kanssa säätäminen on jotenkin tosi ärsyttävää... toivoisin sellaista helppoa näpsimistä hyvissä olosuhteissa, niin asukuvia tulisi otettua enemmän :-D Ja toki kuvan idea on näyttää se vaate. Blogeissa tuota taiteellisuusongelmaa harvoin ilmenee...

  Toinen juttu mitä olen funtsinut on se, että pitääkö asukuvissa olla aina jotain uutta ???

  VastaaPoista
 4. Ihana, kun näit vaivan ja laitoit blogiisi pitkästä aikaa asupostauksen. Älä ole liian kriittinen. Kuvasi ovat aina upeita ja kauniin tunnelmallisia!!
  Eniten pidän juuri asupostauksistasi !
  Tiina

  VastaaPoista
 5. Tiina: kiva kuulla, kiitos :-) Yritän taas jatkossa nähdä sen vaivan, että kuvailen asuja. Joku konsti on keksittävä !

  VastaaPoista
 6. Täällä myös eräs innokas asupostauksiesi seuraaja! :) Kuten muutkin kommentoijat ovat jo maininneet, postauksesi ovat mielenkiintoisia ja tunnelmallisia taustan ansiosta. Ja tuo Mollyn mekko on superihana.

  VastaaPoista
 7. Vino Pino: kiitos :-) Ja tosiaan, kiva kuulla, että asujuttuja kaipaillaan. Olen välillä ollut hieman epävarma asiasta, siis siitä, että kiinnostavatko vaatteet tarpeeksi ihmisiä.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !