tiistai 7. joulukuuta 2010

PIENTÄ PUNAISTA

Tänään on ollut kotipäivä. Kuopuksen nenästä on turskahdellut sellaisia räkäpalloja , että varsin hyvä näin. Lasten kolmen tunnin päiväunet ( !!! ) mahdollistivat kotihommien tekemisen, silitin mm. muutaman paidan "varastoon", pesin useamman koneellisen pyykkiä, tiskasin jne. Toki lukemiselle ja muutaman valokuvan ottamiselle löytyi myös aikaa. Punainen väri on piristänyt kivasti päivää useammassakin muodossa, lautasella, vaatteissa, sisustuksessakin hiukan. Paita on löytö kirpputorilta ja sienet ovat vanhoja pakettikoristeita, joista olen joskus aikani kuluessa väsännyt kranssin. Haikailen sellaisen ison koristepallon perään, jossa on sieniä ja käpyjä ja joka roikkuu silkkinauhassa oviaukossa. Kotona oli aina sellainen jouluisin ja haluaisin pallosen omaakin kotia kaunistamaan. Luultavasti onnistuisin sellaisen jopa tekemään, kunhan vain saisin tarveaineet haalittua jostain. Vaikein osuus lienee käpyjen hankinta, täällä on lunta varmaankin metri enkä ole tarpeeksi sissi lähteäkseni kaivelemaan nietoksia. Mutta ehkäpä saan tehtyä sellaisen jouluksi 2011 ?


11 kommenttia:

 1. Oi, miten söpöjä pieniä punaisia!

  VastaaPoista
 2. Kivoja punaisia juttuja. Sukat on ihanat ja sieniin tunnen ihmeellistä vetoa :D

  Keskimmäinen silittämistäsi paidoista näyttää tutulta. Omani myin eteenpäin, ja olen alkanut päätöstä jopa harmitella :)

  Paranemisia sinne ja mukavaa tiistai iltaa!

  VastaaPoista
 3. Söpöjä hyvinkin ! Ja sukat ovat lämpimät, en tosin ole niitä itse tehnyt, turha kuvitellakaan ! Kärpässienet ovat myös tosi suloisia, tällaisessa viattomassa muodossa :-)

  Paita on kirppikseltä ja siinä on sellainen solmittava nauha kaulassa. En ole vielä kertaakaan ennättänyt pitää sitä, saas nähdä päätykö se omaan käyttöön vai kiertoon. Itsekin välillä harmittelen, että olen päätynyt myymään jotain kivaa edelleen. Mutta kun välillä on pakko tyhjentää hyllyjä...

  VastaaPoista
 4. kivat värit sukissa! :) minusta sinulla on hyvät kuvakulmat näissä kuvissa yleensä, mutta ehkä olisi hyvä viimeistellä ne photoshopissa? tarkoitan, että voisi laittaa sellaisen "filtterin" päälle. blogisi on tosi mukavaa luettavaa, kaipaa vain ihan pientä viimeistelyä.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiitos :-) Kuvista: annoit pohtimisen aihetta. Itse en käytä photoshopia enkä tiedä mikä on filtteri siinä kyseisessä ohjelmassa . Tarkoittanet kuvien terävöitystä tms ? Osa ottamistani kuvista on tarkoituksella rakeisia ja osassa tarkoituksella laaja epäterävä alue. Peili on antiikkia eikä todellakaan ihan priimaa, se on täynnä naarmuja ja pilkkuja jotka saattavat ehkä häiritä ? Värien näkemiseen taas vaikuttaa mm. näyttö ja näytön asetukset. Koitan kuitenkin jatkossa kiinnittää huomiota enemmän kuviin, parannusehdotukset otetaan aina vastaan :-)

  VastaaPoista
 6. Tuli mieleen tuosta kuvien käsittelystä. Positiiviset kommentit ovat aina tervetulleita ja samoin parannusehdotukset kuten anonyymin ehdotus tässä. Minua silti vähän ihmetyttää, että miksi blogin ulkoasun _pitäisi_ olla niin viimeistelty? Ainakaan jos kirjoittaa blogiaan lähinnä itsensä ja jokusen lukijan vuoksi. Eri asia on, jos pitää blogia esim. markkinointitarkoitusta varten tai haluaa bloginsa välityksellä vaikka myydä omia tuotoksiaan. Kuvasi ovat upeita (!) ja ehkä ammattilainen näkee niissä jotain korjattavaa, mutta tavallinen lukija (esteetikko itsekin) ei. Minusta kuvasi välittävät tunnelmia loistavasti, ja oletan sen olevan tarkoitus.

  Oman blogini epäkuvat eivät läpäisisi minkäänlaista tasokoetta, joten se koira taisi älähtää, johon kalikka eniten kalahti... :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat! Toivottavasti räkäpallot siellä eivät äidy kovaksi flunssaksi.

  Mitä kuvien käsittelyyn tulee (nyt tästä virkosi täällä keskustelua), niin olen ihaillut sinun kuviasi juuri tällaisina. En itse ainakaan edes ajatellut, että ovatko ne käsiteltyjä/viimeisteltyjä tai millaisia. Sinulla on hyvä kamerasilmä ja kiinnostavia kuvakulmia. Pidän tavattomasti blogistasi ja se on noussut erääksi suosikikseni heti, kun sen jokunen aika sitten löysin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Mirka ja lumiomena kannustavista viesteistänne. Olen tosiaan valokuvauksen saralla täysi amatööri ja kuvat varmasti olisivat toteutuneesta ehdotuksesta huolimatta viimeistelemättömiä, mutta niinhän minäkin olen . Aina silti voi miettiä, miten jonkun jutun voisi tehdä vielä paremmin. Toisaalta, käytän bloggaamiseen tällä hetkellä aika tarkkaan sen ajan, joka siihen käyettävissä on, joten aikalailla samoilla linjoilla jatketaan :-) Hienoa, että kuvistani ja muusta pulinastani on iloa myös muille, ihan tällaisenaankin.

  Ja kyllä: tunnelmat ovat kuvissani tärkeintä, ei niinkään niiden tarjoama informaatio.

  VastaaPoista
 9. Olen katsellut muutamia blogeja ja sinun kuvasi ovat ehdottomasti parhaimmasta päästä! Siis tämä on minun mielipiteeni. Mielestäni kuvat ovat ihania juuri sellaisenaan ja antavat juuri oikeanlaisen tunnelman. Jatka vaan samalla fiiliksellä! :D

  Mukavaa & lumista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Kaunis kiitos. Mukavaa loppuviikkoa myös sinne !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !