keskiviikko 8. joulukuuta 2010

JOULUN ODOTUSTA


Lapset saivat leipoa pipareita maanantaina rakkaan tätinsä johdolla. Luvattua Bengtskärin majakkaa ei syntynyt , en varsinaisesti ihmettele asiaa kuitenkaan. Sen verran nimittäin hommassa riitti valvottavaa... Minä sen sijaan menin lupaamaan lapsille piparkakkumetsän, sitä varten leivottiin alustavasti pari tölliä ja kuusipuuta sekä eläimiä. Puut on syöty ja eläimistäkin puuttuu aika monta. Uusintakierros siis otettava ensi viikonloppuna. 


Muistan itse lapsuudestani, miten ihanaa piparkakkujen leipominen oli ja siksi onkin mahtavaa seurata lasten puuhastelua. Kovin tarmokkaasti hekin jo osaavat ottaa muotilla kuvioita ja kaulita. Varsinkin pienempi kunnostautuu lisäksi taikinan syömisessä, miten se voikaan olla niin hyvää ?5 kommenttia:

 1. Meillä hävikki oli samaa luokkaa. Vaan eikös sitä ole ihan laskettukin, että henkilökunta varastaa eniten :)

  Mukavaa puuhaa joka tapauksessa, joten voi tehdä lisää useaan otteeseen :D

  Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
 2. :-D Mukavaa puuhaa tosiaan ja se ihana tuoksu !

  VastaaPoista
 3. Voi miten söpöt sormet siellä leipoo. Tosi hyvin onnistuneita kuvia taas -tuo peltikuva on ehdoton suosikkini! :D Nam nam.

  VastaaPoista
 4. Mekin leivoimme maanantaina piparkakkuja: Pieni piparkakkumökki, jonka pihalla on kuusia, pieni possu, poro sekä prinsessa ja juna. :) Ihanaa tuoksua, hauskaa puuhaa ja - ah - lasten mielestä liiankin hyvää taikinaa!

  Ihania ovat kuvasi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos :-) Oikein söpöt ja tahmaiset ja vikkelät pikkusormet ovatkin, ne kuuluvat Leipuli Hiiiivalle, jonka lempiherkkuja ovat raaka taikina ja kaikki makkarat.

  lumiomena: piparkakkutalonne kuulostaa ihastuttavalta, onkohan kuvia luvassa luomuksestanne ? Ja kiitos :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !