lauantai 18. joulukuuta 2010

JUHLITAAN TAAS


Esikoisellani on huomenna pitkään ja hartaasti odotetut syntymäpäiväjuhlat. Varsinainen päivä ei ole huomenna vaan lähempänä joulua, mutta jotenkin kemut on mukavampi järjestää viikonloppuna. Viime vuonna mentiin prinsessameiningillä  ja tänä vuonna juhlat ovat löyhästi eläinteemaiset. Viime hetken jännitystä lisää se, että joudunkin itse värkkäämään kakun. Minulla on tunnetusti jauhopeukalo keskellä kämmentä, joten joudun turvautumaan osittain kaupan apuihin.  Yksi vieraista sairastaa keliakiaa, joten ruokalistassa oli hieman tavallista enemmän mietittävää, kun halusin kuitenkin, että tarjottavat ovat melkein samat kaikille.

Tarjolla huomenna lapsille:

4 kpl Daim-kakkuja, joista yksi naamioidaan leppäkertuksi jollain konstilla
vaalenapunaisia marenkeja
riisisuklaata
Amppari-mehujäitä 
vaahtokarkkeja ( sieniä ja pötkylöitä, vaaleanpunaisia tietenkin )
pieniä karjalanpiirakoita ja munavoita
2 cocktailtikkusiiltä ( puolikkaaseen pomeloon pistellään tikkuja, joissa juustoa, viinirypäleitä, prinssinnakkeja ja kurkkua )
suklaakeksejä ja kettukarkkeja


Aikuisille:

saaristolaisleipää ja sillikaviaaria
feta-parsakaalipiirakkaa
karjalanpiirakoita ja munavoita

Ohjelmaksi riittänee syöminen ja aasinhännän kiinnitysleikki. Pakollisena kuviona on se kaverilahja ( jota vierastan, mutta joka tuntuu nykyään olevan tapana ): tyhjensin lähikaupan nallekarkkitangon eli kenellekään ei jää nurkkiin pyörimään mitään krääsää. Kyslitolipurkat unohdin, olin ajatellut teipata pötkön sitä jokaisen karkkipussin kylkeen ;-) . Siivoamiseksi riittänee se, että nostelen särkyvät tavarat turvaan ja pehmustan muutaman hankalan nurkan. Naapureita on varoitettu. Että eikun juhlimaan !

9 kommenttia:

 1. Mukavaa synttäripäivää teille huomenissa ja onnea päivänsankarille! Meilläkin on huomenna syntymäpäiviä luvassa. Itsekään en ole varsinaisesti mikään täytekakkuleipuri (se kostuttaminen on vaikeaa!) ja onneksi saamme kakun tuttavan tekemänä. Koitan sitten kunnostautua joulutorttujen ja pikku pizzojen merkeissä.

  Kaverilahjat olivat jaossa meilläkin viime viikonloppuna, kun lapsia oli kylässä. Menee jo vähän kilpavarustelulinjalle synttäritouhut, joten tuntuu että pikku kaverilahjat ovat ok, mutta suureellisempi touhu jo sitten liikaa. Kai herkut ja leikit yhdessä ovat vielä ihan pop?

  VastaaPoista
 2. Täällä on potilas vihdoin ruvennut juomaan ja syömään, nyt jännitetään selvitäänkö ilman oksentamista ensi yöstä... Eli kaikkien pikkuvieraiden kannalta on varmasti vain hyvä juttu, ettei leppis valmistu täällä meidän pöpöisessä kodissa ;)

  Ihania juhlia! Harmi kun ei päästä mukaan, mutta joulun jälkeen sitten.

  VastaaPoista
 3. Onnellisia juhlia huomiselle, pienelle joulunalustytölle :) Kuten tiedät, lämmittää joulutyttösi syntymäpäivien ajattelu mieltäni ihan erityisesti - me vain täällä otimme liki kuukauden varaslähdön lastenkutsujen suhteen. Oman esikoiseni sukulaissynttäreitä juhlimme sitten jouluna.

  Synttärit ovat totisesti muuttaneet muotoaan viime vuosina. Meillä kaverilahja, josta itsekään en oikein välitä, yhdistyi perinteiseen onkimiseen. Laitoimme lahjapusseihin muutamien karkkien lisäksi helmiä ja nauhaa niiden pujottamiseen; Näin pienet vieraavat saivat (sitten kotonaan :)) tehdä omat korut muistoksi.

  Suloisia juhlatunnelmia sinne!

  VastaaPoista
 4. onnellisia juhlia sankarille, pitäkäähän lystiä! :)

  VastaaPoista
 5. Hei kaikki ! Anne: kiva saada uusia lukijoita :-) Joulutortut ja pizzat kuulostavat oikein hyviltä. Miten se muuten onkaan niin, että kaikki minikokoinen tekee niin hyvin kauppansa ?

  Atsalea: kyllä huolestuin potilaastanne :-( Ja kuten sanottua, kakku järjestyy kyllä, jollain konstilla. Sun tekemä vaan olisi ollut niin paljon parempaa :-)

  lumiomena: Kiitos :-) Tuota minäkin olen miettinyt, että jos siirtäisi kutsuja muutamalla viikolla. Ongintanne kuulostaa kivalta, jotain tuollaista olisi voinut kehitellä.

  Kaverilahjasta vielä: viime vuonna annoimme vieraille pienet Hello Kitty-palapelit ja tänä vuonna he saavat karkkipussit ( ja varmaan ne purkat myös ) En itse olisi halunnut hankkia mitään, mutta tytölle se oli tärkeää, kun kaikki muutkin ovat antaneet jotain. Ymmärrän hyvin yskän ja olen antanut tässä asiassa periksi. Olen myös iloinen, että tytölle kelpaavat tavalliset kotisynttärit. Vaikka niissä on enemmän hommaa, niin jotenkin kotisynttäreissä on sitä oikeaa juhlameininkiä.

  Jenni: Ihan takuulla ! :-)

  VastaaPoista
 6. Yhtä juhlahumua teillä :) Tosin ymmärrän yllä, että ehkä kivempaa olisi, jos juhlat olisi siroteltu tasaisesti läpi vuoden. Mutta pienelle synttäri on synttäri vaikka olisi jouluaattona!

  Minäkin olen noihin kaverilahjoihin törmännyt, mutta meilläpäin se ei tunnu vielä olevan niin "must" ainakaan viisivuotiaiden poikien ikäryhmässä. Ja huvittavaa oli erään tuttavani lapsi, jonka kaverit olivat heidän kotisynttäreistään aivan haltioissaan, kun "ikinä ei kukaan järjestä synttäreitä enää kotona"!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti teillä on onnistuneet kutsut, ainakin Sinulla on hyvät suunnitelmat ja komeat puitteet!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti synttärisankari oli tyytyväinen kakkuunsa ja lahjoihin! Toivottavsti saamme nauttia kuvamateriaalia kutsuista. :D

  VastaaPoista
 9. Hei vieraat :-) Kyllä kannatti pitää juhlat. Laitan huomenna kuvia, nyt kaadun sänkyyn. Öitä !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !