perjantai 17. joulukuuta 2010

JOULUVALMISTELUITA OSA 1
Omat jouluvalmisteluni lähtevät aina hiukan nihkeästi käyntiin. Esikoisen synttärit ovat juuri ennen joulua, ja niistä pitää selvitä ensin. Jotain on jo tässä vaiheessa kuitenkin tehty: kuusi on koristeltu, valot aseteteltu, ruokalistasta on käsitys ja joitain ruokiakin on jo hankittuna. Suurin osa lahjoista ( ainakin tärkeimmät, eli sisareni paketit ;-) ) on hommattu, pääosin ainakin.  Yksi joulukortti on lähetetty, toinen on vielä lähettämättä. Loput joulukorttirahat lahjoitan hyväntekeväisyyteen, ehkäpä World Visionin kautta kehitysmaihin. Lahjoja en myöskään osta kuin lähimmille, sellaisille, joiden kanssa joulua vietetään. Muut saavat sähköpostiinsa tiedon lahjoituksesta edellä mainitulle taholle tai vaikkapa Unicefille. Joulusiivous on hyvin pintapuolinen, ei kai kukaan vietä joulua komerossa tai vaatehuoneessa ? Normaali viikkosiivous riittää, käytän aikani ennemmin johonkin järkevämpään. Kuten vaikkapa ruoanlaittoon.

Joulun ruokalista noudattelee perinteistä kaavaa: ensin runsaasti kaloja ja sitten myöhemmin kinkku tykötarpeineen. Tänä vuonna on luvassa blinejä kera muikunmädin, saaristolaisleipää ( itse tehtyä, toivottvasti ! ) ja sillikaviaaria, katkarapukimaraa äidin reseptin mukaan, konjakkigraavattua lohta ja graavia siikaa sekä kylmäsavulohta. Pääruokana on sisareni ja tyttäreni paistama kinkku, jonka korvikkeeksi teen itselleni punajuuri-aurajuustolaatikkoa. Lanttulaatikkoa pitää olla myös, sitä menee monta askillista joka joulu ! Tänä vuonna kinkun kanssa tarjotaan kahta laatua herkullista sinappia, perinteistä ja valkosipulista versiota. Purkkiherneitä pitää ehdottomasti olla ja lapsille muutama keitetty pottukin ehkä. Jälkkäriksi juustoja ja viikunahilloa ja piparkakkuja ja tuikku makeaa cream sherryä. Juomana on aikuisille tänä vuonna luvassa vuosikertasamppanjaa ja hyviä punaviinejä, niistä kiitos tietylle, tärkeälle taholle <3 Olispa jo jouluaatto !Muistakaahan osallistua arvontaan !

9 kommenttia:

 1. Auts, tuli nälkä! Oispa jo joulu! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana menu! Ja niin kauniit, tunnelmalliset kuvat... Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. Ihmiset stressaavat (yleensä) joulusta ihan liikaa! Sinulla tuntuu olevan sopivan rento asenne jouluvalmisteluihin ja itse juhlapäivään! Tärkeintähän on viettää aikaa rakkaiden kanssa ja siinä sivussa nauttia hyvästä ruuasta, juomasta ja lasten hersyvästä naurusta. Itse olen täysin samoilla linjoilla kanssasi. Minullakin on perinteitä, jotka joka vuosi toteutan -mutta en hampaat irvessä! :D

  Ihana menu ja vuoskertasamppanja maistuu aina! Odotan jo jouluvalmisteluiden kakkososaa. Rentouttavaa viikonloppua...

  VastaaPoista
 4. Ihana huomata, että jouluvalmistelut sujuvat ilman liikaa kiirettä. Siten ehtii ehkä tunnelmoidakin enemmän? Meillä on osin sama juttu, mutta siitä syystä, että varsinaiseksi jouluksi matkaamme maalle mummolaan. Niinpä vietämme tänä viikonloppuna perheen omaa minijoulua: koristelemme kuusen kotiin, syömme joulumenun parhaita paloja (mm. kaloja, juustoja, rakastamaani porkkanalaatikkoa ja suklaa-appelsiinikakkua) ja annamme lapsille yhdet pienet paketit ennakkoon.

  Viikunahillo sopii ihanasti juustojen kanssa.

  Sopiiko kysyä, että minä päivänä esikoisesi on syntynyt? Kysyn sillä, että minustakin tuli äiti joulun aikaan, kun oma esikoiseni tuli maailmaan 25.12.

  Joulutunnelmaisia terveisiä ♥

  VastaaPoista
 5. Vesi kielellä täälläkin odotetaan, mutta ensin tosiaan pitää selvitä huomisesta !

  Välttelen kiirettä ja stressiä viimeiseen asti, jos jotakin jää tekemättä, niin sitten jää. Pakollisia kuvioita meillä ei ole joulunakaan, mennään fiiliksen ( ja ilmojen ) mukaan. Sovelletaan, jos on tarvis. Onneksi on hyvät taustajoukot <3

  lumiomena: neiti on syntynyt pari päivää ennen joulua. Aatoksi pääsimme kotiin, voi sitä pientä pakettia äitiyspakkauksen pahvilaatikossa <3

  Joulumieltä kaikille !

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia. Olen itse aloittanut jouluvalmistelu hyvissä ajoin ja saanut rauhassa puuhastella ilman stressiä.

  Osa sukulaisista oli eilen "jouluillallisella", pyhät vieetään appivanhempien luona, johon viemme osan ruoista mukanamme, osan laittavat appi ja anoppi. Ihanaa, rauhallista yhdessä oloa...

  VastaaPoista
 7. Kiitos :-) Minäkin varmasti aloittaisin jouluvalmistelut aiemmin, mutta tärkeimmät ensin saatava alta pois ;-) Yhdessäolo ja rauha on joulussa parasta, ruoka tietysti myös. Mukavaa joulua !

  VastaaPoista
 8. Tuosta mainitsemastasi viikunahillosta tuli minulle pakkomielle. Löytyi sentään! Huh. Sitä siis meilläkin parin juuston kanssa joulupäivänä.

  VastaaPoista
 9. Viikunahillo on herkullista ! Hyvä, että löytyi, ilman sitä juustotarjotin on vähän vajaa :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !