tiistai 21. joulukuuta 2010

LISÄÄ JOULUVALMISTELUITASaaristolaisleivät paistuvat uunissa. Tuoksu on aivan ihana.  Huomenna tehdään sinappia ja laatikot paistetaan alustavasti. Siika ja merilohi ovat varattuina, ne graavataan huomenissa myös. Kinkku, punajuuret ja juustot pitää hakea, samoin sekalainen määrä muita elintarvikkeita. Siivotaan ehkä hiukan, jos siis aikaa jää. Jos ei jää, niin himmennetään valoja vielä hiukan ja siristellään silmiä, jotta  likaläikät eivät näy. Pöytään hankitaan kaunis kukka-asetelma. Siinäpä se.

Jouluaattona mennään aamulla saunaan ja syödään perinteinen riisipuuroateria. Joulurauhanjulistus pitää käydä kuuntelemassa. Sen jälkeen laitetaan lounasta, blinejä ja kaloja  tänä vuonna. Varsinainen ateria syödään paaaljon myöhemmin, pitkään ja hartaasti. Joulu on täynnä leppoisaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja rauhaa kera muutaman yllätyksen ;-)

Jurianne Matterin paperienkelit on esitelty  ainakin Koti ja Keittiö -lehdessä ja  Hattarassa  . Ne ovat helppoja ja kauniita koristeita.

10 kommenttia:

 1. Petriina, sun täytyy olla Satakunnasta, sillä minulla oli rannikolla aina noin joulu ja saman olen siirtänyt tänne Keski-Suomeen, paitsi merisiika pitää tilata jouluksi KAKSI kuukautta ennen joulua. Meillä on just nuo graavit ja sitten mun valkosipuliyrttisilakat ja mätiä. Yritän nyt myös sitä lohta voitakinakuoressa...

  Suloista Joulua, Petriina♥

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat jouluenkelit <3

  Täällä myös suositaan siivouksen kannalta tuota valojen himmentämistä ja kynttilöitä, ei näy kaikki pölypallerot ja läikät ;) keskitytään vaan olennaiseen eli olemiseen.

  Lämpöistä joulun aikaa teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 3. Vajosin ihanaan joulutunnelmaan, kiitos :) Kalat ovat minunkin joulupöytäni ehdoton ykkösherkku. Ja leppoisaa yhdessäoloa kera rauhaisan joulumielen ei voita mikään.

  Hyvää joulua sinulle ja perheellesi, Petriina ♥

  VastaaPoista
 4. Ihania jouluenkeleitä! Jouluvalomistelut kuulostavat tutuilta, meilläkin siivotaan vain jos ehditään :) Kunhan nyt ei vaatekasoihin kompastuta niin riittää, että pinnat on tyhjiä!

  Ihanaa joulua!

  t. Tuija

  VastaaPoista
 5. Mä tarvisin välillä vaan sen "like"-napin. Kuola valuu. Mies innostui aaton blinilounastraditiosta.

  Ihanaa joulua!
  Anu

  VastaaPoista
 6. Herkullisia valmisteluita! Ja tykkään suhtautumisestasi joulusiivoukseen... ; P Olen itse samoilla linjoilla.

  Minustakin kalat ja mäti kuuluvat olennaisesti jouluun, toki kinkku ja laatikot myös. Enää pari päivää, niin pääsee maistelemaan!

  Ihanaa, lämpöistä ja rentouttavaa joulua sinulle, Petriina, ja perheellesi!

  VastaaPoista
 7. Saaristolaisleipä...ai nam nam -yksi joulunajan parhaista herkuista! Ja graavilohi... Komppaan Anua ja Ninjaa, nyt tarvitaan like-nappula. Myös blinit saa veden kielelle. Ihanaa Joulua Petriina! ♥

  VastaaPoista
 8. Ihanaa joulua kaikille ! ♥

  Leena: sukuni on Satakunnasta :-) Kalapöytä on aina ollut runsas kaikissa juhlissa. Äitini teki aina jouluksi ihania silakoita, nam.

  Blinit ovat todellinen talviherkku. Ja saaristolaisleipä onnistui yli odotusten, täytyykin laittaa ohje tänne. Vielä nimittäin ehtii leipoa jouluksi tai joululahjaksi !

  VastaaPoista
 9. sä tilasit ne enkelit! mulla jäi suunnittelun asteelle. tosi kivoja ovat.

  täällä tuli nälkä, vaikken olekaan yhtään makean leivän ystävä.

  Ninja

  VastaaPoista
 10. Ninja: enkelit ovat hauskat ! En saanut niitä tämänvuotisissa kuoseissa, nämä taitavat olla vuoden 2008 mallia. Se ei tietenkään haittaa mitenkään, mutta olin yllättynyt siitä, että uusimpia ei saanutkaan. Olisiko lehtijuttu tehnyt tehtävänsä ?

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !