keskiviikko 1. joulukuuta 2010

KAUNOTAR


Ihastuin kirpputorilla tyypilliseen tapaani välittömästi tähän 50-luvun valaisinkaunottareen. Pakkohan se oli lunastaa omaksi, vaikka loppusijoituspaikasta ei ole aavistustakaan. Valo tässä valaisimessa on pehmeä ja tunnelmallinen. Yleisvalaisimeksi tämä ei oikein käy, mutta en anna sen haitata. Laitan sen kuitenkin siihen paikkaan, jossa se NÄYTTÄÄ parhaimmalta, tosin vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja ei ole montaa, ellei sitten johtoa saa helposti lyhennettyä.  En ole koskaan väittänytkään, että käytännöllisyys olisi vahvin puoleni, saa nauraa ihan rauhassa.


Kahdessa alimmassa kuvassa varjostimen sisällä on pelkkä lamppujohto, ihan vain demonstraation vuoksi.

Mitä muuten te käsitätte sanalla vintage ? Miten vanhaa vaatetta tai esinettä se mielestänne tarkoittaa ?

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä vintage on aitovanhaa, ehkä sijoittaisin sen tuonne 1900-luvun ensimmäiselle puolikkaalle - tai korkeintaan 60-luvulle. Jotenkin 70-luku ei huou vintagea, vaikka oikeasti varmaan sitä onkin, jos kerran on aitoa vanhaa, eikä mitään kertaustyylistä retroilua.

  Ihana valaisin, todellakin kaunotar!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo valaisin! Oih!

  Sulla on ihana blogi muutenkin. Liityn joukkoon!

  VastaaPoista
 3. Todellinen kaunotar! Olet otsikoinut tämän päivityksesi aivan oikein, ihanuus.

  Olen joskus miettinyt vintagen käsitettä ja sen eroa retroon. Mielestäni vintage edustaa jotain tiettyä aikaa, mutta vain 1900-luvulla, koska sitä vanhemman luen antiikiksi. Tietyllä ajalla ajattelen tyylipuhtautta, esim. 1920- tai 50-luku ovat selvästi vintagea. 60-luku on jonkinlainen vedenjakaja, ehkä se menee jo "retron käsitteen" puolelle. Mistä nämä mielikuvani tulevat, siitä minulla ei ole aavistustakaan. :)

  (saitkin aika kivoja kommentteja edelliseen, synttäriaiheiseen postaukseesi. Meillä oli esikoisen varaslähtösynttärit nyt prinsessateemalla. Jos leivot kakun itse, suosittelen marsipaanin sijasta kaulittavaa sokerimassakuorrutetta. Jonkun vinkkaama Kakkukeisari on erinomainen :))

  VastaaPoista
 4. minä käsitän vintagen sellaisena vähän arvokkaana, mikä tahansa vanha esine ei siis mielestäni voi olla vintagea. mutta tämä on vain oma mielikuvani. vintage on "hienompaa" kuin retro. tämä on mutua :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis -siis todella kaunis! Valo on todella tunnelmallinen ja ihana. Onnittelut taas kerran loistavasta löydöstä! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista kaikille :-)

  Vintage on minunkin mielestä maximissaan 70 -luvun alun laatuvaate tai -esine, ehkä kuitenkin ennemmin juuri 1920-1960 -lukujen tuotos. Yhä vain enemmän törmää 70- ja 80- ja jopa 90-luvun "vintage"tavaroihin, siis markkinointi mielessä käytetään tätä termiä paljon. Mäkin ymmärrän retroilun kertaustyylisenä juttuna, jossa esineiden ei tarvitse olla välttämättä autenttisesti vanhoja tai se voi olla esim. elämäntapa/harrastus.

  Sokerimassakuorrututuksesta en ole koskaan kuullutkaan, mutta se nyt ei ole yllätys. Mun pitäisi varmaan hiukan perehtyä tuohon leipomisasiaan. Jos osaan tehdä makkaroita, niin kai kakkukin onnistuu ????

  Emilia: kiitos ja kiva saada uusia lukijoita :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !