keskiviikko 11. toukokuuta 2011

PENNE ALLA CARBONARA CON ASPARGI


Vaihtelua parsaruokiin tuo tämä carbonaran kasvisversio, joka on hyvin helppo tehdä. Ohjeen mukaan tähän käytetään penne-pastaa, mutta meillä sattui kaapissa olemaan rigatonia, josta itse asiassa tykkään enemmän ja jota siis käytettiin tähän ruokaan tällä kertaa.

vihreää parsaa
munankeltuaisia ( 1 keltuainen/ syöjä )
parmesania
voita


Kuori ja pilko parsat. Keitä hetki, jätä al denteksi ja kuivaa. Riko munankeltuaiset omassa kulhossaan vatkaamalla kevyesti. Sekoita joukkoon raastettua parmesania.  Sulata voi pannussa, lisää keitetyt parsat. sekoita kastike ja pasta toisiinsa ja kaada päälle rikotut munankeltuaiset. Lisää lautasella raastettua parmesania ja mustapippuria.

Tällä ohjeella voi tehdä muitakin kasvispastoja. Aion kokeilla vastaavaa ruokaa ainakin tuoreesta kotimaisesta parsakaalista !

Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta Aglio & Olio ( Tuominen, Koski ja Kivilahti )

***

Blogi on ollut hunningolla teknisten ongelmien vuoksi. Luulen muutenkin, että näin kesäaikaan ( eikös se kesä jo ole ? ) tulee blogia päivitettyä hieman harvemmin,  mutta säännöllisesti kuitenkin.

Aurinkoista keskiviikkoiltaa kaikille !

6 kommenttia:

 1. Nam, näyttääpäs hyvältä! Meilläkin odottaa parsanippu tuossa pöydällä, mutta siitä on tulossa keitto. Tätä parsapastaakin pitää joku päivä kokeilla. Mulla on myös tuo Aglio & Olio-kirja, se on ihana sekä reseptiensä että kuviensa puolesta :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä, joten täytyy testata! Minullakin on tuo komea keittokirjaraamattu, mutta hirveän (liian) harvoin tulee lopulta kokeiltua reseptejä keittokirjoista, kun olen kerännyt eri blogeista jne. niin mittavan reseptilinkkivaraston, jota on helpompi selata.

  Aloin juuri eilen suunnitella tilaa keittiöstä keittokirjoille, että niitä tulisi joskus katsottuakin. :/

  VastaaPoista
 3. Parsa on ihanaa, ja tälläinen yksinkertainen pastaohje on nopea & helppo valmistaa. Lopputulos on sitten ihan herkkua, ja jos oikein ranttaliksi pistää, niin ottaa vielä lasin kuivaa valkoviiniä kaveriksi. : )

  VastaaPoista
 4. Lumikko: tykkään kovasti tuosta Aglio & Olio-kirjasta, sen ohjeet ovat ihania ja helppoja. Ulkoasukin miellyttää.

  Karoliina: keittokirjojen kuuluu ehdottomasti olla keittiössä, totta ! Tykkään sellaisista keittokirjoista, joissa on muutakin kuin reseptejä, kuten esimerkiksi juuri tästä mainitsemastani teoksesta.

  Anne: valkkaria kaveriksi, kyllä vain ;-)

  VastaaPoista
 5. Onpa omituista, vastasin ja kommenttini ei näy missään ? Sähköpostiin on kuitenkin tullut ilmoitus kommentistani. Eilen yritin tehdä postausta ja Blogger ilmoitti, että palvelu ei ole käytössä. Arggh.

  VastaaPoista
 6. Tätä täytyy kokeilla, kiitos! :P :P

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !