keskiviikko 4. toukokuuta 2011

EI VIHERPEUKALOLLE


Olenkohan ainoa, joka on aivan toivoton viherpeukalo, siis kaikkien kasvien suhteen ? Joko unohdan kastella kukkia tai kastelen niitä liikaa. En koskaan muista lannoittaa kasveja enkä ainakaan muista sumuttaa niitä, nyppimisestä tai mullanvaihdoista puhumattakaan. Ostan aika usein leikkokukkia, mutta nekin tuntuvat nuupahtavan turhan nopeasti. Olen siis jo kauan sitten heittänyt romukoppaan sen periaatteen, että muovikukkasia meille ei koskaan tule. Ihan sopivia ei kuitenkaan ole tullut vastaan ennen kuin nyt. Paikallisesta viehättävästä sisutusliikkeestä lähti mukaan tämä kaunis kimppu tekokukkasia. Muovia nämä eivät ihan taida olla, ainakaan kokonaan. Hiukan kauempaa kuin katselee, niin kukat menevät ihan täydestä; ainoastaan se, että maljakossa ei ole vettä, kertoo totuuden.

19 kommenttia:

 1. Täydestä meni minuun, kunnes paljastit!! Kaunis kimppu, todellakin!
  Olen ollut vähän samoilla linjoilla tekokukkien kanssa, mutta muutamalle olen tehnyt myönnytyksen, yksi on kaunis murattikaari.

  VastaaPoista
 2. Upea kimppu! T. toinen sisäkukkamurhaaja. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkään en saa kasveja elämään muissa kuin Eva Solon altakastelevissa ruukuissa, joissa idea on muuten todella hyvä. Maksavat itsensä pian takaisin, kun ei jatkuvasti tarvitse ostaa uusia kukkasia. http://www.evasolo.com/productinfo/568215/

  Minäkin olen siirtynyt noihin tekokukkiin. Onneksi niitä löytyy nykyisin laadukkaita. Kotoa löytyy ainakin helmililjoja ja leinikkejä.

  VastaaPoista
 4. Vitsi, mikä kuvaaja sinä olet! Ja minä kyllä luulin noita oikeiksi.

  Ehkä olisit hyvä puutarhuri. Minäkin olen sisäkukkamurhaaja, siksi ostan usein kuten sinäkin, leikkokukkia. Toiset kestävät, toiset eivät. Kokeile gladioluksia, ne kestävät ainakin minulla parhaiten.

  VastaaPoista
 5. Aivan täydestä olisi mennyt, jos et olisi kertonut. Ehkä minäkin alan metsästää kauniita tekokukkia, kun ovat kerran noin kauniita!

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, onpa hienoja kukkia! Ei kyllä arvaisi tekokukiksi. Enpä minäkään ole kovin hääppöinen viherpeukalo, vaikka joskus jotain yritänkin. Olen oppinut sen, että kannattaa keskittyä niihin kasvilajeihin, jotka yksinkertaisesti vain kestävät kovia olosuhteita. :D Mukavaa päivää sinulle! :)

  -Lisa, Pastel Coloured

  VastaaPoista
 7. Täydestä meni täälläkin:)

  VastaaPoista
 8. Joo, hienoja ovat nykyään nuo ikikukat! Meillä mies tuo aina näin keväisin kotiin yrttiä ja pensasta ja kukkaa, jotka meikäläinen sitten hitaasti mutta varmasti ottaa hengiltä...

  VastaaPoista
 9. heidi: voi että, ikimuratti kelpaisi minullekin ! Juuri tapoin yhden sellaisen kauniin sydämenmalliseksi taivutetun yksilön :-/

  Pieni lintu: nämä ovat oikeasti tosi nättejä. Samalla valmistajalla näytti olevan muitakin kukkia, ajattelin seuraavaksi hankkia sellaisia korkeampia kukkia, pioneja vaikka.

  Katja: haa, se olikin sisäkukkamurhaaja ! Ihmettelinkin tuota sanavalintaa blogissasi hetki sitten ;-)

  Lehtokotilo: kiitos vinkistä. Laitetaan harkintaan sikäli kun uskallan enää mitään oikeasti elävää kasvia hankkia...

  Leena: kiitos :-) Lohduttavaa kuulla, että tuollainen puutarhurikin saa tapettua sisäkukat. Ja ei, en usko, että olisin kovinkaan kummoinen puutarhuri ;-)

  Esmeralda: nämä ainakin vakuuttivat minut. Valmistajaa en valitettavasti osaa kertoa, mutta ruotsalaisia nämä ovat.

  Lisa: kiva kun kävit :-) Ja hih, kuulisin mielelläni mitkä kasvit ovat niitä, jotka kestävät extreme-olosuhteita ;-)

  mirka: :-D

  minnamari: ja minä otan kukat nopeasti ja varmasti hengiltä, huoh. Kiva kun kävit :-)

  VastaaPoista
 10. Ihan täydestä meni muhunkin nuo kukat. Kauniita!

  VastaaPoista
 11. Muratista pakko sanoa, että mulla oli myös niitä sydämeksi taivutettuja 2 kpl ja meillä kuolee muratit aina, mutta ajattelin taas yrittää, kun oli niin kauniita. Laitoin eri huoneeseen ku yleensä. Aluksi näytti hyvältä, mutta sitten ne taas kuoli. Muratin tappaa punkki. Eli jos sulla ne lehdet kuivui ensin ja sitten saattoi olla havaittavissa sellaista hämähäkinseitin näköistä, niin se oli punkki sielläkin. Mä en tiedä mistä se punkki meille on tullut, vai tuleeko aina muratin mukana kaupasta, mutta se punkki on sellainen, ettei kaikkia kukkia ota hengiltä, ei ole kaikille uhka. Chilit se tappaa kanssa, näin kävi kaverille viime vuonna. Jotain muutakin se on meiltä tappanut, mutta en tietenkään nyt muista mitä. -Outi-

  VastaaPoista
 12. Mikäpä estää täydentämään illuusion laittamalla vaasiin vettä? Nämäpä kukat eivät kärsi siitäkään. Sitten kukaan ei enää epäile :D

  VastaaPoista
 13. Ihana kimppu. Aidoiksi luulin minäkin niitä. :)

  VastaaPoista
 14. Meiju: :-D

  Outi: entistä selvempää siis on, että joku ikimuratti on hankittava ;-) Olen aivan aseeton punkkien ja muiden ötököiden edessä !

  Karenina: hih, pitänee kokeilla :-D

  VastaaPoista
 15. Vino pino: kyllä ne tosiaan hyvin aidoilta näyttävät :-) Kivaa noissa kukissa on se, etä niitä voi valita useampaa sorttia samaan kimppuun.

  VastaaPoista
 16. Täydestä meni ekan kuvan perusteella ainakin! Ja miä olen sentään kukkakaupassa töissä :D Eli huijasit ammattilaista! ;) Yllättävän hyvän näköisiä nykyään nuo tekokukat ja johtunee siitä, että ne ei ole muovia.

  Muratista sen verran, että jos se ei saa tarpeeksi vettä niin siihen iskee helposti joku ötökkä joka vie siltä hengen.

  "Kauan eläköön leikkokukat; mutta vielä kauemmin tekokukat!"

  Kirsikka, kukkakaupantäti

  VastaaPoista
 17. Kirsikka: aika hauskaa :-D ! Nämä ovat kyllä nätisti tehtyjä. Löysin muuten samaa sarjaa olevan ikimuratin, sellainen meni hankintalistalle.

  VastaaPoista
 18. Täydestä meni kuin väärä raha! Kaunis kimppu eikä ikinä uskoisi tekokukiksi.
  Mullakaan ei ole viherpeukaloa eikä multasormea. Aiemmin rakastin viherkasveja (tai no rakastan vieläkin) ja niitä olikin paljon, mutta sitten tuli burnout ja sen jälkeen en ole saanut mitään kasveja pysymään hengissä. Kaikki kuolevat ennemmin tai myöhemmin, yleensä ennemmin. Viimesyksynä tapoin pullojukan jonka unohdin syyspakkasilla parvekkeelle (se oli ollut minulla jo lähemmäs kymmenen vuotta), tänä keväänä tapoin narsissit kahdessa viikossa. Tai no, on niissä vielä vihreää mutta en tiedä miten pitkään. Taito se kai tämäkin.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !