maanantai 22. marraskuuta 2010

MARRASKUU IIMarraskuu ei ehkä ole kaunein kuukausi monenkaan mielestä, mutta minun mielestäni siitä löytyy viehättävää synkkyyttä ja kauniita, harmonisia värejä. Pimeät illat on kuin tehty kynttilänvaloa, lämmintä juotavaa sekä kodikasta tunnelmaa varten.  Pikkujoulukausi täyttää viikonloput juhlilla eivätkä joulukiireet vielä paina päälle. Tässä kun tätä asiaa mietin, niin pidän marraskuusta aina vain enemmän...

Valokuvat olen suurentanut isompaan kokoon sen jälkeen kun ( vihdoin ) sain blogiani muokattua. Mielestäni muutos on parempaan, vai mitä mieltä olette ?

5 kommenttia:

 1. Kauniita marraskuvia. ja isoja kuvia on mukavampi katsoa , tosin varmasti hitaammilla yhteyksillä saattaa jumittaa. Minulla toimii kuitenkin hyvin :)

  VastaaPoista
 2. synkistelyä....näistä kuvista oikein näkee kuinka pimeä marraskuu on. kyllä, isot kuvat ovat ehdottomasti mieleeni!

  VastaaPoista
 3. ^Hih, yritin piristää, mutta se ei tainnut auttaa :-) Kuvat on otettu iltapäivällä, hetkeä ennen kunnon lumimyräkkää.

  Enpä ajatellut tuota, että kuvien suurentamisesta saattaisi olla tuollaista harmia ! Bill Gates II täällä hei...

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi hyvältä, nuo isommat kuvat!

  Ihanasti erottuu nuo lumihiutaleet (vai räntä..?) - aika iso aukko sulla on ollut kun syvyysterävyyttä ei kovin kauas ole, mutta mikähän valotusaika? Sulla taitaa olla kyllä tosi hyvä objektiivi, vai käsitteletkö paljon jälkikäteen?

  VastaaPoista
 5. Tarkistin kuvien tiedot: f4.0 ja suljinaika 1/800 poislukien tuo toiseksi ylin kuva, jonka arvot f7.1 ja suljinaika 1/320 . Näitä kuvia en ole käsitellyt muuten kuin parantamalla valotusta ihan pikkuisen joissain kuvissa. Tarpeen vaatiessa käsittelen kyllä kuvia paljonkin, mutta en aina. Objetiivina mulla on ulkokuvissa yleensä Sigman 70-300 mm APO DG Macro, jonka olen ostanut käytettynä ja johon olen ollut tyytyväinen.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !