lauantai 1. kesäkuuta 2013

REMPPAREALITYA


Se pitkään puhuttu ja pähkäilty navettaremontti on alkanut. Se tarkoittaa siis sitä, että Kallismaan pihalle on kaivettu vallihautaa x metriä ja että ne 104 myyränkoloa ovat ihan pikkuruinen kasa multaa verrattuna kekoihin, joita tanner on täynnä tällä hetkellä. Navetta siis nostetaan, suoristetaan, salaojitetaan ja sille tehdään kokonaan uusi vesikatto. Homma on alkanut tämän viikon maanantaina maankaivuulla ja betonianturoiden valulla. Kauhistelin alussa remppakustannuksia, mutta nyt kun näin, että miten paljon hommia on jo tehty ja miten paljon niitä on vielä tekemättä, kuluihin uppoava summa ei enää tunnu niin älyttömältä. Terassin perustuksetkin tulevat tehtyä samalla.

Kuvista varmaan näkee hyvin, että miten välttämätön remontti on. Katto on ihan laho ja koko tölli oli aivan vinksallaan ja painunut. Harkitsimme myös navetan ( osittaista ) purkamista, mutta paikan kokonaisuuden ja pihan vuoksi päätimme kuitenkin säästää sen kokonaisena. Onneksi olen löytänyt asiantuntevan remppamiehen, jolla on hyvä näkemys asioista ja lisäksi vielä harvinainen kyky pysyä aikataulussa. Mielenkiinnolla odotan, että mitä remppa tekee pihapiirin koko ilmeelle. Ei se ainakaan huononna sitä, vaikka tämän hetken tilanne näyttääkin aika mielenkiintoiselta. Navetta  ikään kuin leijuu ilmassa multakasojen ympäröimänä.

Muutakin remppaa on tehty. Mies on ahkeroinut vuorokauden verran ( minä tietysti vain join kahvia ja otin valokuvia ) lattioiden kimpussa. Loputkin korvikelattiat on purettu ja sekä tupa että porstua ovat saaneet uutta maalia pintaan. Ensi viikolla homma toivottavasti jatkuu samoissa merkeissä. Lattiamaalin kuivumisen odottaminen on nimittäin ehkä ärsyttävintä, mitä vastaan on tullut toistaiseksi. 

18 kommenttia:

 1. Toi vaihe on ärsy, mutta sitten kun se on valmis, niin odotus on palkittu! Ja onneksi ette ole homman keskellä kokoajan. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin ! Eikä tämä vaihe kestä ikuisuutta, ainakaan tällä erää eikä noita kasoja tarvitse ( tai saa ) katsella kovinkaan monena päivänä. Kiitos ! :)

   Poista
 2. Yhdyn edellisen kommentiin. Lopputulos on varmasti palkittu. Ihailen tekijöitä, itse taidan kulua niihin suunnittejoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos varmasti palkitsee vaivannäön. Tosin, tähän navettahommaan meidän ei tarvitse sotkeutua, kunhan vain maksamme laskun :) Ja minäkin ennemmin suunnittelen kuin teen.... ;)

   Poista
 3. Tsemppiä remonttiin. Lopussa kiitos seisoo ja muita kliseitä, jotka ei varmaan lohduta, mutta ovat totta kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa, lohduttavat ne :) Ja tämäkin proggis on melko nopeasti ohi, juhannukseen mennessä pitäisi olla valmista.

   Poista
 4. Blogissasi on mukavaa, että otat esille välillä tuon raadollisen rahan. Välillä näitä vanhantalonremontointiblogeja lukiessa tuntuu siltä, että kaikki ovat miljönäärejä, kun eivät ikinä puhu rahasta. Sen verran omakotitalossa (keskivanhassa) asuneena tiedän, että ihan kaikki maksaa ihan mahdottomasti (enkä tarkoita nyt tapettirullia tai rustiikkisia ruukkuja, vaan juuri tuollaista kunnollista korjaamista). Jos taas tekee itse, niin oikeasti tarvitaan ihan mahdotonta sitoutumista ja ajankäyttöä, mihin harvalla työssäkäyvällä on mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mä en ainakaan ole miljonääri, vaan ihan tavallinen työssäkäyvä ihminen, jolle tällaiset jutut ovat isoja satsauksia :) Koko kesäkotiprojekti on iso satsaus sekä ajallisesti että taloudellisesti, joten tarkkaan pitää miettiä, että mitä tehdään ja koska. Ja ne tapettirullat ja maalitkin ovat muuten ihan hemmetin kalliita, ainakin jos haluaa kunnollisia materiaaleja :/ Itse tehdään se mitään osataan ja ehditään, mutta ammattiapua on pakko käyttää melko monessa kohtaa, vaikka työn teettäminen Suomessa on ihan pöyristyttävän kallista tietyillä aloilla. Onneksi sentään putkimiestä ei tarvita nyt eikä tulevaisuudessa ! ;))

   Poista
 5. SIitä tulee ihana...vaikka nyt ei siltä näyttäiskään...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt on vähän vähemmän ihanan näköistä tällä hetkellä... :))

   Poista
 6. Hyvä te! Mitäs meinaatte tuonne navettaan sijoittaa eli mitä sisäosille tapahtuu? Piha vaikuttaa varmaan lohduttomalta tällä hetkellä, mutta kyllä se siitä!

  Remppaintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navetalla ei ole muuta käyttöä kuin toimia varasto- ja puuhatilana, toistaiseksi. Sisätiloille ei lähitulevaisuudessa tapahdu muuta kuin siivoaminen, mutta mietintämyssyn alla on sekin asia.

   Kiitos !

   Poista
 7. Luotettava ja osaava tekijä on oikea aarre. Hienoa, että säilytitte navetan, varmasti myöhemmin olette tyytyväisiä päätökseenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan oikea aarre. Varsinkin rakennusalalla sellaiset ovat aika vähissä. :/

   Kyllä navetan säästäminen oli oikea päätös, tiedän sen jo nyt. Se vain kuuluu pihapiiriin, niin yksinkertaista se on. Vaikka kieltämättä olisi ollut mukavaa, jos sen korjaamisessa olisimme päässeet vähän vähemmällä... ;)

   Poista
 8. Hei!
  Mä oon lukenu koko sun blogin alusta asti, mutta se jäi hämäräksi että mistä ootte Kallismaan löytäneet? Sen käsityksen sain että ois sun suvulla ollut. Vähän vaan kiinnostaa ;)

  Oisko mahdollista saaha autoa navettaan? Ettei turhaan "rumenna" maalaismaisemaa ;) Siinä olis navetalle sitten sitä käyttöäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto ei taida navettaan mahtua millään. Tai siis, toki se mahtuisi siellä olemaan, mutta se ei mahdu ovesta sisään :D

   Sait ihan oikean käsityksen :) Kallismaa on ollut minun suvussani tod.näk. noin 1700-luvun lopulta lähtien, mutta se on ollut tyhjillään pitkään ja päässyt melko huonoon kuntoon siksi.

   Poista
 9. Onneksi päädyuitte säästämään navetan, koska se on varmasti olennainen osa - kuten sanoit. Hurjalta näyttää kyllä koko remontti, mutta lopputulos on varmasti ihana!
  Aikaansaava ja rehellinen työmies on kultakimpale, pitäkee siitä kiinni :)
  TSEMPPII!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Piha olisi tullut tosi kaljuksi, jos se olisi purettu, vaikka osittainkin. Ja nuo hyvät työmiehet ovat tosiaan kiven alla.

   Kiitos ! :))

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !