maanantai 24. kesäkuuta 2013

OLI JUHANNUS

Ensimmäinen maalaisjuhannus on onnellisesti takana. Samoin ensimmäiset metsämansikat on poimittu ja syöty, samoin kesän ensimmäinen mansikkakakku on nautittu, kuten myös siiklit, graavit siiat ja sillit. Sinne valon ja vihreyden keskelle olisin mielelläni taas jäänyt, mutta arki ja velvollisuudet kutsuivat vielä. Loman alkuun on vielä muutama viikko, mutta onneksi on edes sellainen työ, että viikonloput ovat pääsääntöisesti siitä vapaat ja matka kesäkodille on melko lyhyt, joten sinne voi ajaa käymään vaikka vain yhdeksi yöksi tai muutamaksi tunniksi. Täällä siis odotellaan lähinnä seuraavaa perjantaita ja toivotaan kovasti, että ei sataisi ainakaan ihan kaatamalla. Pihahommia nimittäin riittää hetkeksi, navettarempan jäljiltä tanner on kuin pommin jäljiltä. Päreitä ja kattohuovan palasia on pitkin poikin ja kaikenlaisia juuria töröttää siellä täällä. Myös kompostin valmistaminen on akuuttien asioiden listalla, paikka on katsottuna sille valmiiksi ja materiaalia siihen laitettavaksi on jo vaikka kuinka. Olenkohan jo maininnut, että lista tehtävistä asioista on loputon, sekä pihalla että rakennusten osalta ?

Lapset poimivat molemmat oman juhannuskimpun tyynynsä alle tätinsä opastuksella. Toinen muksuista näki unta pinkeistä avaruuskoirista ja toinen Taikaviitasta. Mielenkiinnolla odotan, että tuleman pitää jonkun vuoden kuluttua ! :D

6 kommenttia:

 1. Mainioita unia! Meillä etenkin tyttö olisi ollut ikionnellinen pinkeistä avaruuskoirista - avaruus ja koirat ovat olleet kovasti suosiossa viime aikoina. Meilläkin tehtiin taikoja, mutta kumpikaan lapsi ei kuulemma nähnyt unia. Se harmitti hieman. :)

  Toivotaan, että perjantai tulee taas nopsasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkit avaruuskoirat naurattivat kyllä ! Avaruuskeskusteluita meilläkin käydään, kun aika usein luetaan sitä Kunnaksen Avaruuskirjaa.

   Niin toivotaan ! ;)

   Poista
 2. Hei,

  Kalastajatorpalla ei tehty juhannustaikoja, mutta kokkoa poltettiin (taas). Koko alkukesän olemme polttaneet milloin mitäkin. Saunan remontista ja vajan siivouksesta tuli uskomaton määrä roskaa. Sauna oli viimeksi remontoitu 50 vuotta sitten ja vaja lienee lähes satavuotias.

  Löysimme vajasta rojun alta suuren vihreän puulaatikon venäläisin tekstein. Oli jännittävää avata se -tyhjä, vain hieman pakkausolkea...

  Oletteko te pitäneet mökissänne talvella peruslämpöä tai aiotteko tulevaisuudessa tehdä niin?

  terv. kalastajatorppa

  P.S. Joudun vierailemaan torstaina työpaikallasi lapsen kanssa, ehkä nähdään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella tuota ryjän määrää... meillä oli iso jätelava viime kesänä Kallismaalla, ja se tuli ihan täyteen. Uusi kaatopaikkakuorma odottaa jo. Huoh.

   Ollaan pidetty peruslämpöä yllä, meillä on ollut ilmalämpöpumppu käytössä. Nyt se tosin sanoi sopimuksen irti emmekä halua uutta vehjettä tupaa rumentamaan. Joitain irtopattereita pitäisi varmaan hankkia.

   Hihii, moikkaamaan sitten vain ! ;))

   Poista
 3. Teillä on ollut ihana juhannus, todella kaunis paikka!

  Sinulle olisi blogissani hieman erilainen haaste. Osallistu ihmeessä, jos satut innostumaan aiheesta :)
  http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/06/thankfulness-jar-haaste-ja-elaman.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja kiitos haasteesta. Olen vähän huono vastaamaan niihin: Aikomus on aina hyvä, muttamutta. Yritän ! :))

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !