perjantai 28. kesäkuuta 2013

LATTIA SNEAK PEEK


Tähän postaukseen olisi varmaan taas sopinut otsikoksi  " Mies raatoi, minä join kahvia ja valokuvasin " tai jotain muuta vastaavaa. Ja tottahan se olisikin ollut, sillä lattian hionnan, pesemisen kideosoodalla ja maalaamisen hoiti joku ihan muu kuin minä. Minun hommakseni jäi löytää vanhaan taloon sopiva, hengittävä, kestävä, kiiltävä ja nopeasti kuivuva maali ja tilata sitä. Homma oli lopultakin helpompi kuin mitä muutamasta kymmenestä netin uumenista löytyvästä viestiketjusta olisi voinut päätellä. Ei sitten otettu meille Uulan himmeäpintaista, tuskastuttavan hitaasti kuivuvaa pellavaöljymaalia eikä myöskään mitään hengittämätöntä muovimaalia, vaan Sateenkaari Perinnetaidon lakkaöljymaalia, joka on pellavaöljyvernissan ja luonnonhartsien sekoitus, puolikiiltävä ja sävytettävissä. Maali oli (kuulemma ) helppo maalata ja sen kuivuminen oli nopeaa ( 12 tuntia lupaa valmistaja ). Ensimmäinen kerros maalia ohennettiin tärpätillä ja seuraava kerros maalattiin ohentamattomana. Vain kaksi kerrosta peitti vanhan värin hyvin ja tasoitti aiemmin tehtyjä oksakohtien tasoituskolojakin sopivasti. Väri on valittu Tikkurilan lattiamaalikartasta ja se on  eksoottisesti nimeltään 2115. Sävy on kaunis vaaleanharmaa, ei liian sininen vaan sellainen täydellinen, no, vaaleanharmaa.
 
Seuraavaksi on vuorossa ovien kunnostusta ( minä juon kahvia ja valokuvaan ) ja uuden ruokapöydän tekoa terassille ( ditto ). Kivaa viikonloppua muillekin !
 
 

26 kommenttia:

 1. Tosi hyvä tuli! Kätevä mies on kyllä hieno voimavara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli ! Ja on se. Tosin, välillä tulee pientä sanomista mun kaikista ideoista... ;)

   Poista
 2. Minä näen jo sieluni silmin kaiken valmiina. Torpastanne tulee ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin näen sen valmiina... ja sen tien, joka siihen pisteeseen vie ;D Ihana se on jo nyt ! :)

   Poista
 3. Todella hienolta näyttää vaaleanharmaa ja kuinka paljon valoa jo pelkkä lattian maalaus tuokaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo valoa, paljon. Odotan kovasti tapetointia juuri tuosta syystä !

   Poista
 4. Eli sä toteutat mun lanseeraamaa lyhennettä MSDIFY. Make somebody do it for you.
  Hyvin olet rouva kahvitellut ja kuvannut. Ja loistavasti valittu mies. Onnea siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MSDIFY ! Just näin. Mun ideat on vaan aika rönsyileviä, miehellä on kestämistä.

   Mä olen superhyvä kaffettelija ja kuvailija. Ja mieskin on tosiaan hyvin valittu :)

   Poista
 5. Kaunista!
  Meilläkin on puulattia ja edelliset on sen LAKANNUT...inspistä odotan, että saatais (lue: mieheni sais) sen hiottua ja maalattua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan lakka ! Sen poistaminen ei olekaan mikään pikkujuttu :/

   Poista
 6. Kaunis lattia. Onko juhannusruusu tulossa seinään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On juhannusruusua tulossa seinään. Vaaleansinistä valkoisin kukin.

   Poista
 7. Kuule, sinun hommasi on ollut melkeinpä tärkeämpi kuin se tekeminen, koska osuit noin hyvään valintaan :) Kiitos siis vinkistä, meillä on myös piakkoin lattian maalaus edessä ja tämä kovasti pohdituttaa. Teidän lattiastanne tuli tosi kaunis, joten tässä voisi olla vastaus meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, toivottavasti mies ei näe tätä kommenttia ;)) Mutta joo, maali on hyvä. Kallis, mutta niinhän kaikki kunnollinen on. Pellavaöljymaali olisi varmasti ollut ihan ok, jos vaan olisi ollut aikaa odottaa sen kuivumista ja jos olisi halunnut himmeän pinnan. Yksi negatiivinen asia on kuitenkin pakko mainita, lattia on melko liukas, ainakin uutena.

   Poista
 8. mielenkiinnolla jään odottelemaan, millainen tapetti tulee seinään. Tulee varmasti kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päädyimme siihen vaaleansiniseen juhannusruusuun. Kaunis se ainakin on, mutta olisin kaivannut vähän erikoisempa. Mun kaksi ykkössuosikkia olivat kuitenkin loppu, joten... ei auta. Kiitos ! :)

   Poista
 9. Kaunis! :) Hyviä harmaan sävyjä on todella vaikea löytää. Me etsimme aikanaan harmaata tapettia ja ihan joka ikinen taittoi violettiin, siniseen tai vihreään. Jäi harmaat silloin hankkimatta. Sen sävyn koodi kannattaa pitää tallessa, kun on sellaisen kerran löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja niin on ! Harmaa on jotenkin tosi hankala, se taittaa niin helposti johonkin väärään suuntaan.

   Poista
 10. Kaunis ja aidonoloinen tulos! Eihän lattian kuivumista voi odotella viikkotolkulla, varsin hyvä maalivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen on käytetty paljon kiiltäviä maaleja, tosin ei välttämättä lattiassa, mutta muualla kyllä. Aion hankkia samaa maalia lisää listoihin ja muihin, pellavaöljymaalin kuivumisaika on tosiaan ihan mahdoton, ainakin lattiaa ajatellen.

   Poista
 11. Meillä meni niin, että mies hioi, minä paklasin naulanreiät ja maalasin. Mutta ei se mitään. Rrrakastan lopputulosta ja ehkä pikkuisen sitä lakkaöljymaaliakin... ;D) Kiitos vielä sulle vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä ! Mulle jää aina tylsät hommat, siivoaminen ja muu, jota kukaan ei edes huomaa... Kiva, jos tykkäsit maalista ! Mä aion tilata sitä lisää, pari ovea pitänee maalata, tai ainakin karmit ja ikkunanpuitteita.

   Poista
 12. Täältä minäkin inspiroiduin, kaunista! Kuinka kauan teillä kuivui kerrosten välissä? Maalasimme ensimmäisen kerroksen juuri tällä samalla maalilla viikonloppuna ja toivessa oli maalata seuraavana päivänä toisen kerran, mutta haaveeksi jäi. Nyt jännätään lopullista kuivumisaikaa (ilmankosteuden huidellessa siellä 100 prosentin tienoilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi noloa, mutta en osaa kertoa tarkkaa kuivumisaikaa ! Ihan se 12 h ei tainnut riittää, mutta kyllä tämä maali kuivui suhteellisen nopeasti, päivässä tai kahdessa. :))

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !