torstai 13. kesäkuuta 2013

AAMULLA KELLO KUUSI


Valo on ihana asia iltaisin, mutta melkein vielä parempi asia se on aamuisin. Kupillinen kahvia ja hetki aamuauringossa parvekkeella omissa ajatuksissa, sen miellyttävämpää tapaa aloittaa päivä kaupungissa en keksi. Aamutuimaan voi toki käydä myös lenkillä, asia joka sekin on kokeiltu ja hyväksi havaittu . Mutta jos valita saa, niin ennemmin se kahvi ja ajatusten lepuutus istuen, tosin huomenaamulla olisi tarkoitus rykäistä lenkkipolulle jo kuuden maissa. Saas nähdä, käynnistyykö kone ihan niin aikaisin. Kupillinen kahvia pitää ainakin saada alle, joko parvekkeella kukista ja auringosta nauttien tai sateen sattuessa seisaaltaan keittiössä ryystettynä. Aamustani ilman kupillista kuumaa ei tule nimittäin yhtään mitään. Muita kahvin orjia ?

24 kommenttia:

 1. Ihanalta kuullostaa, mutta tuo kellon aika...pitäisiköhän laittaa huomen aamuksi kello soimaan ja kokeilla...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs kellonajassa on vikana ? ;)) Ei vaan, ihan kuudelta en ollut lenkkipolulla minäkään, lähemmäksi puoli seitsemää meni lähtö. Mutta tuli kuitenkin juostua !

   Poista
 2. Minä tulen koko ajan yhä enemmän ja enmmän ilta- ja yöihmiseksi. Onneksi meillä on vihdoinkin mahdollisuus yhteisiin hitaisiin aamuihin Hesarin ja Robertsin suklaakahvin kera. Huhtitoukokuulla lähden mieluusti matkalle, että saan lämpimät, pimeät illat. Kun palaan alkan odotella Suomen samettisia heinäkuun iltoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en jaksa enkä viitsi valvoa yhtään... vanhemmiten alan varmaankin herätä viiden maissa aamulla. ;)

   Poista
 3. i.h.a.n.a.t kuvat, valo & tunnelma. Kahvia juu, ja paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Mä olen yrittänyt kahvilakkoa, mutta sain siitä vain kamalan päänsäryn. Ei onnistu.

   Poista
 4. Niin tuttu tunne tuo kupillinen kahvia kaikessa rauhassa, itsekseen. Mikään ei suorastaan voita rauhaisaa aamua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaisa aamu = paras aamu. Kahvia ja jotain lukemista, perfect.

   Poista
 5. I wish! Toivottavasti vielä jonain päivänä. Tätä nykyä ennätän hädin tuskin unten maille, kun virkuimmat jo heräilevät. Kadehdin aamuihmisiä, ainakin kesä(aamu)isin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäaamut ovat kieltämättä ehkä ihaninta. Se lenkkeilykään ei oikeasti tunnu yhtään pahalle aamutuimaan, kun on niin kaunista.

   Poista
 6. Siis kyllä! Päivä ei vaan käynnisty ilman kahvia. Joskus oon yrittänyt teetä, mutta ei se ole yhtään sama juttu. Tuossa taannoin oli tosi kiireinen päivä aamusta alkaen ja ihmettelin iltapäivällä, että mistähän johtuu tosi kummallinen olo, päänsärky jne. Sitten hoksasin, että olin unohtanut aamukahvin!! Millainen uupelo voi unohtaa juoda aamulla kahvin?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ei todellakaan ole sama juttu, ei yhtään. Mä yritin tässä jokin aika sitten siirtyä aamuteehen, mutta siitä ei tullut mitään. Karmea päänsärky vain. Mutta koskaan en ole UNOHTANUT juoda kahvia, ei tulisi kuulonkaan ;D

   Poista
 7. Kahvia pari kuppia, kyllä kiitos. Tykkään kyllä teestäkin, mutta enemmän illalla.

  Kauniit kuvat♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään teestä ja juonkin sitä lähes joka päivä, mutta aamujuomaksi siitä ei ole.

   Kiitos :))

   Poista
 8. Joo, kahvi maistuu! Herään aina arkisin ennen muuta perhettä ja hiljaiset aamuhetket ovat ihania. Sitten se tunne kun avaa oven ulos, nuuskaisen ilmaa ja totean: aaah kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sama juttu, herään aina ensimmäisenä ja nautin hetken hiljaisuudesta ennen kuin muut tulevat alas.

   Kesäinen, raikas aamuilma on kieltämättä ihaninta !

   Poista
 9. Kyllä, aamukahvia kolpakollinen on saatava ja mieluiten ilman seuraa ja jatkuvaa puhetulvaa. Tämän mahdollistaa ainoastaan tuo taikalaatikko eli tv, jonka eteen lapset aamulla istuttaa syömään omaa aamiaistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Ja onneksi on tosiaan TV hätätilanteita varten ! ;)

   Poista
 10. Juu täällä ei myöskään päivät lähde liikkeelle ilman aamukahvia. Kahvi on asia, mitä pitää saada nauttia aamuisin ensimmäisenä ja rauhassa.

  VastaaPoista
 11. Kyllä aamukahvi pitää saada heti ylösnousun jälkeen. Kerran oli sähköt poissa ja iski vallan paniikki, kun ei kahvia saanut keitetyksi. Pakko keittää takassa isännän vanhassa pakissa kahvia. Sain ainakin kahvin makuista lientä itselleni:D Rauhassa juotu aamukahvi on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhea tilanne, sähkökatko aamukahviaikaan ! Mutta hyvin selvisit :DD

   Poista
 12. Vannon kahvin nimeen! Juon sitä missä vaan, koska vaan. Ei päivää ilman kahvia. En edes halua kokeilla sellaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata kokeillakaan, ellei ole pakko ! Mun vähän olisi pakko ainakin yrittää elää ilman, maha ei tykkää hyvää... mutta en pysty. Tai ainakin monen päivän päänsärky on tiedossa, jos yritän olla ilman...

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !