tiistai 18. kesäkuuta 2013

LOPUTON SUO


Olen syväsiivonnut muutaman päivän ajan tiiviisti. Raivannut ja lajitellut, roskiin, hyväntekeväisyyteen, myyntiin.  Jostain ihmeestä sitä kamaa vaan aina kertyy, vaikka kierrättämistä ja karsimista harrastaisi kuinka. Lasten toppavaatteista, väliakausiasuja ja kenkiä varsinkin tuntuu olevan kasakaupalla. Ja vähän niiden lasten äidin kenkiä ja paitoja myöskin. Olen rajoittanut jo pidemmän aikaa sitä sisääntulopäätä, eli hankkinut uutta vain vähän ( ruohonleikkuria, uppopumppua ja siimaleikkuria ei lasketa tähän).  Olen kiertänyt kirppiksetkin ( melko ) kaukaa, kun niistäkin tuntuu tarttuvan aina mukaan jotain. Yritys hyvä, mutta lopputulos ei vastaa asiaan käytettyä energiamäärää. Alan ymmärtää, että mihin tarvitaan ammattiamisia romunraivaajia.

Mitä lapset sitten ovat tehneet sen ajan, kun minä olen mönkinyt komeroissa ja autotallissa ja laijtellut heidän romppeitaan ? No, levittäneet tsiljardi legopalikkaa ympäri kämppää, jotteivät hommat vaan loppuisi kesken. Olenkin kehitellyt mielessäni legoimurin, joka imaisee ja lajittelee isommatkin rakennuspalikat nätisti yksittäin koukkimisen sijaan. Markkinatkin ovat takuulla valmiina, kaikkien leikki- ja kouluikäisten tulevien insinöörien ja arkkitehtien vanhemmat ostavat legoimurini ilosta kiljuen, sen verran tuskaista puuhaa on noiden nippelien kerääminen mattojen ja huonekalujen alta. Puuh.

Loppuviikko meneekin täällä muissa merkeissä. Hyvää seuraa, grillausta ja rentoa yhdessäoloa on tilattu. Mukavaa juhannuksen odotusta !

22 kommenttia:

 1. samma här...pojan huoneessa on enää 3 kuutiota leegoja ja kirjat, kaikki muu sälä myytiin pois kun ei leiki eikä innostu! Minulla mollyt lähtenyt, astiat lähteny seuraavaksi...less is more, todella niukka linja tavaran suhteen..jos menee niukkuus överiksi tässä siivotessa niin sitä tavaraa on helpompi haalia taas. Lakanat ja pyyhket jo chekattu. Venäjän lastenkodit kiittä (toivottavasti) nyt on sellanen sielujen siivous meneillään että oksat poies!

  Ikä tekee ihimeitä, tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään, että on valinnan varaa, mutta ylimääräisestä pitäisi päästä eroon. Kaikenlaista sitä kertyykin... huoh.

   Poista
 2. Samassa hommassa täälläkin, tosin menossa vasta äidin jäämistön tavaroiden raivaaminen, mutta tarkoitus olisi päästä omankin "mustan aukon" kimppuun ennen talven tuloa. (Legoja keräilin viimeksi pian parikymmentä vuotta sitten. Lapsenlapset odotuttavat itseään...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui mainita, että aivan upeat nuo kuvat. Ihan syötävän hienot!

   Poista
  2. Toisten ihmisten tavaroiden raivaaminen on vielä raskaampaa :/

   "Mustaa aukkoa" meillä ei ole, vaan kaikenlaista vaan sattuu lojumaan siellä täällä. Tosin mä haluaisin edes yhden tyhjän hyllyn vaatehuoneeseen...

   Poista
 3. Mäkin olen joskus suunnitellut tuota lego-imuria ;)

  Onko Parolan asema sulle tuttu (http://parolanasema.blogspot.fi)? Sielläkin paljastetaan hirsiseinää ja muutenkin tehdään kaikkea hienoa, ja uusimmassa postauksessa oli Vihreästä talosta kuvia, joissa taisi olla tuo vaaleansininen Juhannusruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihmettelen, että sellaista vekotinta ei olla jo keksitty !

   On Parolan asema tuttu. Itse asiassa voitin sen Sormustimia ja Sorkkaerautaa kirjan blogiarvonnasta. Ihania kuvia <3

   Kiitos vinkistä, hyvältä näytti tuo Juhannusruusu seinässä !

   Poista
 4. Legoimurin kohdalla mäkin olisin valmis rikkomaan minkä tahansa ostoslakon. Nyt olen tyytynyt vain poimimaan näkyvimmät ja käyttämään sitä tavallista imuria lopputyössä. Niitä tulee joka tapauksessa enemmän sisään, kuin lähtee ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä noukin tunnollisesti pienimmätkin silput :) mutta kieltämättä ihan tavallinenkin imuri voisi olla tosi jees tossa hommassa. Pitää laittaa harkintaan ;)

   Poista
 5. Välillä on hyvä "rämpiä" tuossa loputtomassa suossa...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo. Sitä pitäisi harrastaa vain useammin ! :))

   Poista
 6. Niin mun lempisävyt :) täällä myös on tehty todellista raivausta, josta kyllä koko kroppa iloitsee ja mieli :) oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tuosta väriyhdistelmästä, varsinkin tumman puun kanssa.

   Raivaaminen on hyvästä, mun mielestä rojuterapia on hyvä nimitys sille !

   Poista
 7. Tuttua, vaikka meillä ei noita legoja ole. Mutta tyttölapset ja niiden paperisilput. Miten sitä voikin olla kaikki laatikot täynnä.
  Itse raahasin kirpparille varmaan 4 Ikean kassillista ja monta pussia kierrätykseen ja silti ei näy missään. Huokaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä molemmat lapset leikkivät legoilla. Mutta myös nuo paperisilput ovat tuttu näky...

   Mä mieitn, että olenkohan mä koskaan siinä pisteessä, että mitään poislaitettavaa ei löydy. Epäilen.

   Poista
 8. Ihanaa juhannusta sinne. Sitten voit rentoutua ja nauttia, kun paikat ovat siistit kaappeja myöten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juhannus olikin ihana, vaikka en saanutkaan paikkoja siivottua suunnitelmien mukaan.

   Poista
 9. Loputon suo tosiaankin! Välillä inspaa, välillä ei ja lopputulos on se, että mitään radikaalia en saa aikaan tuon rojuterapian suhteen. Pitäisi olla pakko. Syksyllä toivottavasti varastoremppa etenee, jolloin varastot pitää tyhjentää pihalle. Ja silloin on pakko karsia!

  Leppoisaa juhannusta vanhaan taloon! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä joudun aina kypsyttelemään luopumispäätöksiä, joten mitään kamalan radikaalia en varmasti saa koskaan aikaiseksi. Mutta hyvä, että edes välillä tapahtuu jotain... :)

   Kiitos, se oli juuri sitä !

   Poista
 10. Meillä mies ideoi legotulvan estämiseksi mattoa, jonka päällä legoja voisi levittää ja jonka saisi suljettua säkiksi leikin loputtua. En vaan saanut aloitettua ompelemista ja sitten löytyi kaupasta sellainen laatikko, jonka saa avattua alustaksi. Legot ei juurikaan leviä pois alustalta ja kerääminen sujuu kippaamalla ne takaisin.
  Hyvää juhannusta ja kiitokset kivasta blogista. -MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä itse asiassa on sellainen vanha, Legon oma farkkukankainen säilytyspussukka, jonka voi avata lattialle ja sitten naruista vetää kasaan. Mutta legoja on niin tajuton määrä nykyään, että sillä ei tee mitään... pitää varmaan hankkia vastaava parisängyn lakanan kokoinen säkki. Laatikko kuulostaa hyvältä idealta !

   Kiitos ! :))

   Poista
 11. Palaan kommentteihinne myöhemmin, kiitos :)) Olen pelkän puhelimen varassa ja kommentointi on vähän hankalaa.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !