lauantai 16. helmikuuta 2013

UNELIAS


Pikkukaupungin lisäksi talviunta nukkuu joku muukin. Iltaisin on pakko mennä nukkumaan yhdeksän maissa, jotta aamulla jaksaisi nousta edes jotakuinkin ajoissa. Onneksi ensi viikko on lomaa, hiihtosellaista. Ajattelin tankata raitista ilmaa ja liikuntaa, mutta muutama projektikin pitäisi saattaa päätökseeen. Tänään mm. alkoi sadan tavaran hävityskampanja ja samalla vaatehuoneen syväsiivous. Kirpparille lähti neljä ikea-kassillista kamaa ja varmaan sama määrä lisää odottaa alakerrassa. Muuten ei ole tapahtunut yhtään mitään, vaikka tekemistä tosiaan riittäisi. Orastavaa kevätväsymystä, oletan.  Talvi on ollut ihan kamalan pitkä, se on syönyt voimavaroja kovasti. Vuoden alussa jälleen aloitettu liikunta on kyllä piristänyt, pitäisi vaan malttaa levätä välillä, jotta sitten taas jaksaisi. Sama juttu monen muunkin asian kanssa, kamera esimerkiksi lepäilee edelleen kaikessa rauhassa, odottaen aikaa parempaa.  Nämäkin kuvat ovat  samalta reissulta kuin ne edellistä edellisen viikonlopun parhaat. Huomenna yritän taas ryhdistäytyä, niin kaunista täällä on talvellakin.

18 kommenttia:

 1. Vähän samansuuntaisessa talvihorroksessa täälläkin. Kun on väsynyt, arki muuttuu äkkiä oravanpyöräksi ja asiat alkaa kasaantumaan...Kuulostaa hyvältä ja rennolta nuo sinun lomasuunnitelmat :) Täällä lomaillaan vasta viikon päästä, siihen asti on vaan jaksettava. Rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiat tosiaan tuppaavat kasaantumaan. Paljon on sellaista kuin pitäisi ehtiä ja jaksaa, mutta vuorokaudessa on vain rajallinen määrä tunteja... huoh. Valoisaan aikaan vuorokausi jostain syystä tuntuu niin paljon pidemmältä, sitä odotellessa.

   Lomasuunnitelmien toteuttaminen alkoi tänään: kasin aikaan aamulla puolentoista tunnin lenkkin meren jäällä, jees !

   Poista
 2. Ihania kuvia!

  Pihalla on tällä hetkellä harmaata. Minäkin kaipaisin aurinkoa ja energiaa! Ihana olisi päästä vanhoja nurkkia kuvailemaan, mutta ei onnistu ihan heti.

  Mukavaa hiihtolomaa. Täällä sellainen myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :))

   Täälläkin on harmaata, aurinko ei ole näyttäytynyt vähään aikaan ollenkaan. Kallismaalle on mullakin ikävä, toivon, että päästään edes käymään ennen toukokuuta...

   Kiitos samoin sinne !

   Poista
 3. Uni painaa silmää täälläkin jo aikaisin illasta. Vauhti vain hyytyy yhdeksän aikaan vähintään sohvaperunaksi,toisinaan jopa sänkyyn asti. Hiihtolomasiivous täälläkin alkamassa ja kirpparirumba odottaa, mietin vain paikkaa, mihin veisin.. Nyt on Turussakin jo hieman valinnanvaraa, muta lieko se vanha Manhattan edelleen vilkkain...? Kevättä odottelen minäkin, ainoa asia siinä joka ahistaa on ikkunanpesu ;) Kahden päivän joka keväinen projekti, ääks ja kääks.-huoh, en jattele sitä vielä! Ihanaa lomaa!- Milana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manhattan on varmaan vilkkain edelleen, mutta jonot sinne ovat ihan kamalan pitkät. Siitä Länsikeskuksen kirpparista meillä on hyvät kokemukset, mutta sinnekin varmaan joutuu jonottamaan pitkään ?!

   Ikkunoiden peseminen on ihan järkyttävää hommaa, olenkin ovelasti ulkoistanut sen miehelle ! ;))

   Poista
 4. Mulla on yleensä myös talviantipatiat, mutta tänä talvena aika on tuntunut menevän kiitettävän nopeasti. Ihanaa kun päivän valoisa aika pitenee jo viitisen minuuttia joka päivä. Pian on kevät, jihuu! Ajatella, tämän kuun lopussa aurinko noousee jo puoli kahdeksalta aamulla ja painuu mailleen vasta kuuden tienoilla! Ensi kuussa päästään jo kukonlaulun aikaan auringon kanssa ja vasta iltauutisten aikaan se painuu mailleen.

  Sopisi lumen jo sulaa. Ihan turhaan tuolla pihoilla kvään tiellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ollut niin paljon kiinnostavaa puuhaa, että aika on suorastaan rienetänyt ! :))

   Tuota minäkin hoen, ihan kohta pääsen töihin valoisaan aikaan ja illalla lenkille ennen hämärää. Jees !

   Poista
 5. Ihanaa, syväsiivous. Täälläkin on orastavaa sellaista havaittavissa. Toivottavasti yltyisi aivan mahdottomaksi. On ollut kyllä melko väsyttävää. Olen yrittänyt tehdä kaikkeni energiatason nousemisen eteen... hiukkasen siinä onnistunutkin. Ehkäpä tuleva viikko tekee hyvää sielläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syväsiivous on mun kehittelemä termi, joka tarkoittaa joka kolon tonkimista ja tutkimista ja raivausta. Ihan mahdottomaksi en ole heittäytynyt, vaikka varmaan pitäisi. Kamaa nimittäin on, vaikka mielestäni heittelen koko ajan kaikkea kiertoon, kirppikselle, hyväntekeväisyyteen, kavereille. Olen myös rajoittanut ostamista, mutta toki sitä aina tarttuu jotain mukaan, varsinkin kirppiksiltä. Huoh.

   Yritän syödä hyvin, liikkua vähän ja nukkua tarpeeksi ja ulkoillakin. Silti, välillä olen ihan tööt. Olen nukkunut monta vuotta huonosti, se ehkä painaa siellä taustalla.

   Poista
 6. Tää on ollut kyllä väsyttävä ja pitkä talvi. Kevätaurinko on enemmän kuin toivottu näky, vaikka se vaatiikin pölyrättiin tarttumista.. Sadan tavaran hävitysprojekti pitäis tehdä täälläkin. Tai ehkä viidensadan, jopa. Lastenvaatteita ei voi laskea edes näihin. Just laitoin molemmilta pojilta pieniä pois ja hurja kasa tuli kiertoon lähtevää vaatetta.

  Kauniita kuvia, jotenkin rauhallisen levollisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut pitkä ja väsyttävä, kyllä. Ja pölyrättiin pitäisi tarttua minunkin, aurinkoa tai ei.

   No, varmaan se viisisataa olisi parempi määrä meillekin. Autotallissa on vaikka mitä, vanhat ruokapöydän tuolit ja lastenrattaat esim. Pitäisi ryhdistäytyä. Facebookissa on muuten sellainen ryhmä kuin " Tavara päivässä vähemmän " tjsp. jos kaipaat vertaistukea !

   Kiitos :))

   Poista
 7. Kauniita, herkkiä kuvia. Tykkään kovasti tuosta ylimmästä ikkunakuvasta.

  Meillä myös ensi viikko talvilomaa ja samaisia ajatuksia on itselläkin eli ainakin oman makuuhuoneen sisustusta ajattelin muokkailla ja kirppislaatikoiden täyttöä eli kaappien siivoilua myös.

  Aivan ihanaa ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :))

   Just sopivaa lomapuuhaa, sisustaminen ja kaappien siivous. Se on kivaa silloin kun sitä saa tehdä kaikessa rauhassa.

   Kiitos ja kiitos samoin sinne !

   Poista
 8. Kevättä täälläkin ootellaan, ja mökkikautta♥ Mutta toisaalta on talvessakin puolensa, kesästäkin nauttii sit enemmän pitkän pimeen kauden jälkeen.

  Kauniit kauniit kuvat jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkikauden alkamista odotellaan täälläkin :)) Ja ihan totta, pitäisi muistaa tuokin puoli !

   Kiitos :))

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !