lauantai 1. joulukuuta 2012

JOULUNAURIIT


Täällä ainakin yritetään virittäytyä tunnelmaan. On siivottu, valosarjat kaivettu esille, muutama hyasinttikin hankittu, ruokasuunnitelmia tehty. Tytär kylläkin tiedusteli ennen hyasinttien kukkimista, että miksi ihmeessä olen hankkinut nauriita ja laittanut ne vieläpä esille, että se siitä joulutunnelman virittämisestä sillä kertaa. En tiedä, koska bilsan opetus alkaa peruskoulussa, mutta opettajan vuoksi toivon, että sitä opetetaan aikaisintaan kolmannella luokalla... Hassua muuten, että miten mieli muuttuu näinkin pienissä asioissa: olen joskus ajatellut, että hyasintit ja joulutähdet ovat varsinaisia mummokukkia ( muistavathan kaikki sellaiset kiiltävään sellofaaniin pakatut yksittäiset rääpäleet ? ), mutta nykyään voisin kylvää ko. kukkia vaikka koko talon täyteen. Ulkovaloista ja sen sellaisista en ole yhtään innostunut, mutta kyllä sisätiloissa pieni, jouluinen tunnelmavalaistus piristää kummasti ! Kukkia, muutama valosarja ja kynttilä palamassa, paljon vieraita, hyvää ruokaa ja juomaa sekä hiukan lomaa, niistä on joulukuu tehty. Ei pöllömpää, pimeyskin melkein unohtuu.

***

Tyypillisen naisen ( ? ) silmin näin muuten tuossa postikorissa ensin pariskunnan, joka kantaa kamalaa tiskimäärää selkä notkolla. Kunnes jätskiannoksista hoksasin, että tyypit ovatkin iloisina menossa tarjoilemaan herkkuja vieraille ja pitämään samalla itsekin hauskaa.  Liekö tämä selkeä merkki siitä, että pitää vaihtaa asioiden tarkastelukulmaa ja huomioda asioita vähän vähemmän omien ennakko-odotusten kautta ?

10 kommenttia:

 1. Meillä on ehtinyt olla jo jonkin aikaa valosarja niin parvekkeella kuin eteisen peiliäkin reunustamassa. Mä en niinkään liitä tätä jouluun vaan vastaiskuna pimeyteen ja siksi valosarjat saavatkin olla melko varhaisesta syksystä pitkälle kevääseen asti.

  Hyasintteja katselin juuri itsekin kaupassa, mutta koska ollaan puolet joulukuusta poissa kotoa, ei kannata ostaa. Pitäisi kai ostaa jotain leikkokukkia korvikkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valot ovat juurikin vastaisku pimeyteen. Silti aina pitkitän niiden laittamista, jotenkin niistä kumminkin tulee se joulufiilis.

   Nuo hyasintit aukesivat tosi nopsaan, viikossa. Mutta onhan sitä kaikenlaista muutakin kivaa saatavilla. :)

   Poista
 2. Ihanat nauriit! Ja ihana tyttö!

  Viime vuonna löytyi kaupasta ensimmäisen kerran hyasintti ennen joulua. Ai että mä olin onnellinen! Siitä tulee niin kovin kotoisa olo. Joulutähdet on esillä aina suurina ryppäinä, sellaisia yksittäisiä ei juuri näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin noita nauriita kyllä. Hassu lapsi.

   Ai, miksi ihmeessä hyasintteja ei ole siellä ennen joulua ? Joulutähdet ovat hienoja.

   Poista
 3. Lasten oivallukset on mitä parhaimpia...meillä koppimatoja ja luupäitä paljon;)
  Katsoin kans postikorttia et just joo kiva tiskivuori...johtuiskohan ihan vaan siitä että me naiset yleinsä ollaan enemmmän tekemisissä noiden kippojen ja kuppien kans?:)
  Illanjatkoja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koppimato ?!

   Voi olla, joo. Tai ainakin ajatellaan sitä vaivaa, joka hauskasta koituu sitten jälkeenpäin.

   Samoin !

   Poista
 4. Mulla ei ole vielä yhtään joulunaurista... mutta voisin kyllä kotini myös niihin hukuttaa ja pariin muuhunkin joulukukkaan. Täällä on vähän ripotellut joulua sinne tänne tänään. Juu tuo tiskivuori ja raataminen tuli ensimmäiseksi mieleen, mutta onneksi se on vähän toisin :) Ihanaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukukat ovat kivoja. Niitä ja kynttilöitä, se oikeastaan riittää.

   ;) Just näin. Ja samoin sinne !

   Poista
 5. Ihana postaus, hurmaavat asetelmat! Iloista joulukuuta!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !