torstai 27. joulukuuta 2012

JUGEND-RYHTIÄ


Joskus sitä ehtii sitten kuitenkin kaikenlaista, kuten kuvaamaan yhtä tuolia kaikesta hässäkästä huolimatta. Kuten eilen mainitsinkin, ostin nämä ryhdikkäät ja vähän miehekkäätkin tuolit puolisolleni joululahjaksi. Tuoleja on neljä kappaletta, kaikki ikäänsä nähden oikeinkin hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä tuolit on ripoteltu ympäri huushollia, kuten tarkoitus olikin; niiden funktiona on nimittäin toimia yleisistuimina aina tarvittaessa. Keskikerroksesta olohuonetta tukkimasta hävisi kaksi isoa korituolia näiden tuolien alta, korituolit on tarkoitus viedä Kallismaalle kevään koittaessa.  ( Pitää vain hankkia pakettiauto lainaan kaiken kaman sinne roudaamista varten. Tosin en missään nimessä kelpuuta maalle mitään, mitä en periaatteessa katselisi myös kotonani. Korituolit ovat omat mielituolini, mutta ihan liian isot tähän asuntoon, joten ne saavat siirtyä sinne . )

Tykkään erityisesti tuolien värityksestä: mustaa ja ihanan patinoitunutta ruskeaa, ikilemppariani ( ja toivottavasti vähän miehenkin ). Tuoleissa on lisäksi uskomattoman hyvä istua, selkä suoristuu kuin itsestään. Hintaa näillä kaunokaisilla oli reilusti vähemmän kuin esimerkiksi Ikean tuoleilla, uskomatonta, mutta totta.


Muita vanhojen huonekalujen ystäviä ?

22 kommenttia:

 1. Kauniit tuolit, myös tuo profiili on kauniin muotoinen. Ihmettelen usein miten vanhat kunnolliset, kestävät ja kauniit huonekalut ovat halvempia kuin I:n tuotteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tuosta linjakkaasta profiilista. Ja samaa ihmettelen minäkin, en pelkästään Ikean huonekalujen vaan lähes kaikkien muidenkin uusien huonekalujen suhteen. Mutta pidän kyllä joistain Ikeankin tuotteista, kaikkea kun ei saa käytettynä. Paljon käytössä olevia tuoleja en sieltä esimerkiksi hankkisi, mutta esim. tuo yhdessä kuvassa vilahtava tarjoilukärry on superkiva ja varsin vankan ja hyvän oloinen.

   Poista
 2. Tässä yksi vanhojen yksilöiden ystävä. Ryhdikkäät tuolit, ja kauniit! Meillekin suurin osa vanhoista kalusteista on hankittu edullisemmin kuin uusi vastaava ikealainen. Minun silmissä arvo on sitä ikealaista suurempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan vanhoissa kalusteissa mukana historiaa ja paljon käsityötä sekä kunnon materiaaleja, joten ne ansaitsevatkin arvostuksen ihan toisella tapaa kuin esimerkiksi suurin osa halpatuotantona tehdyistä jutuista. Silti, ikealainenkin voi olla kiva ja melko kestäväkin ! Meillä on edelleen joskus opiskelija-aikana hommattuja Ikeasta ostettuja kalusteita, edelleen käytössä ja hyväkuntoisina. Että eivät ne ihan mitään kertakäyttötavaraa ole, kaikki tuotteet ainakaan. :)

   Poista
 3. tykkään etenkin vanhoista kaapeista!! Senkit ja liinavaatekaapit on ihania. Harmi ettei omaan kotiin ole vielä yhtään tosi tosi vanhaa tavaraa eksynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kaapit on ihania ! Iskin tällä tuolikeikalla silmäni yhteen massiiviseen vanhaan kaappiin, joka onneksi ei mahdu meille... hintaa oli nimittän lähemmäs pari tonnia.

   Poista
 4. Todella kauniit tuolit! Osaan kuvitella, miten hyvä niissä on istua! Vaikea kyllä uskoa, että halvemmat kuin uudet...

  Mahtavaa Uutta Vuotta Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat ne, paljon halvemmat kuin esimerkiksi nuo muut ruokapöydän ympärillä olevat tuolit ( Tolixit )... ja tosi hyvässä kunnossa vieläpä !

   Kiitos ja kiitos samoin sinne :)

   Poista
 5. Ovatpas kyllä hienot, ja uskomattoman diilin olet onnistunut saamaan hinnan suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta ei tosiaan ollut paha ollenkaan. Joskus käy tuuri ! :)

   Poista
 6. Meidän ruokapöydän ympärillä on se puusohva, niin siihen kuuluvat tuolit on mun mielestä just tuollaiset!! Tosin maalattu ja päällystetty joskus uusiksi. Täytyykin kohta raahautua katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, raahauduitko ?? Voi että, näihin kuuluva sohva olisi varmaan ihan super... ;)

   Poista
  2. Raahauduin! Meidän tuolit on himpan erilaiset, istuimen ja selkänojan välissä oleva puu on meillä pystypäin, kun teillä poikittain. Miehen ukki on ne jostain pappilasta aikanaan hommannut. Pohjassa on tarkat nimitiedot, kun ovat ollut evakossa mukana!

   Poista
  3. Olisikin kiva tietää tarkempi alkuperä näillekin ! Nämä tuolit ovat ilmeisesti länsinaapurista, mutta yhtään sen enempää en tiedä.

   Poista
 7. Juu, vanhoista huonekaluista tykkään minäkin. Pitäis vaan olla se vanha talo, johon ne sopis paremmin..

  Kaunista tunnelmaa teillä siellä pidellyt jouluna. Seimiastelmasta haaveilen mäkin. Muistin taas asian, kun kaivoin aatonaattona hahmot esiin joulukoritelaatikosta. Ensi jouluksi pitää koettaa muistaa nikkaroida joku pieni majanen..!

  Kyllä vain, samaiset käpyset saivat siis kodin meiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vanhat huonekalut sopivat minne vaan ! :)

   Olen halunnut sellaista vanhanaikaista seimiasetelmaa monta vuotta, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan ( ja meillä on aika paljon joulukoristeita, joten... )

   Voihan kävyt ! Kiva kuitenkin, että ne saivat hyvän kodin muualta !

   Poista
 8. Tuo teidän turkoosi tauluseinä herättää minussa joka kerta ihastusta! Jugend-tuolien patinoitunut nahka on todella kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi seinä on raikas ja sopii taustaksi monelle ! Olemme itsekin tyytyväisiä siihen, että siitä tuli juuri tuon värinen :)

   Tuo nahka on ihan täydellistä. Vielä kun löytäisi sohvan tuollaisesta materiaalista !

   Poista
 9. Hienot löydöt olet tehnyt tuolienkin suhteen!

  Tänään, uuden vuoden kynnyksellä, kuiskasin pienen toiveen:
  "Anna ystävälleni kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!
  Anna tähti oppaaksi eteenpäin johdattamaan,
  kuu tietä valaisemaan ja aurinko lämpöä antamaan.
  Anna iloa päiviin, anna uskoa ihmeisiin,
  anna enkeleitä rinnalle kulkemaan."
  Hyvää uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
 10. Kauniit tuolit! Mieheni verhoili juuri uudelleen ystäväni ikivanhan tuolin, joka näytti tismalleen samanlaiselta kuin nämä! Hän etsi pitkään oikeanlaista nahkaa, ja lopputulos oli hieno. Tuoli oli hajonnut innokkaan/riehakkaan teinin alla kahteen osaan, ja istuien nahka repesi. Mutta tuoli sai siis uuden elämän, nämä vanhat kun pystyy korjaamaan, toisin kuin nykyhuonekalut! Hieno löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas miehesi taitava ! Ja ihan samaa mieltä, ennen tehtiin kunnollista. Tämän päivän rojuja ei juurikaan kannatta korjata, valitettavasti. Kiitos !

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !