sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

RENGASTIELLÄ


Teimme eilen ensimmäinen kesäretkemme tähän lähialueelle. Saariston Rengastiehän kulkee Naantalin kautta, joten kotiovelta ei ole kovinkaan pitkä matka päästä tutustumaan palaan kauneinta Suomea. Alkuperäinen ajatuksemme oli ajaa Rymättylään ja ottaa sieltä yhteysaluksella matka Seilin kautta Nauvoon ja takaisin, mutta aikataulumme eivät valitettavasti sopineet yhteen yhteysaluksen aikataulujen kanssa. Ajelimme sitten ensin  Luonnonmaalle uimaan ja siitä jatkoimme matkaamme Merimaskun kautta Askaisiin ja Louhisaaren kartanolinnaan, joka oli varsinainen kohteemme. Näkymät ovat täällä mitä hienoimpia, kauniita merimaisemia, viljavia peltoja ja kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia. Kotimaan matkailu tuntuu vaihteeksi varsin virkistävältä, täälläkin päin maailmaa on aivan upeita kohteita, jotka totisesti ovat käymisen arvoisia. Louhisaaren kartanolinna teki allekirjoittaneeseen niin suuren vaikutuksen, että suunnittelen retkeä sinne syksyllä, sellaiseen aikaan, kun puissa ei enää juurikaan ole lehtiä. Sen on pakko olla sellaisena vuodenaikana vieläkin vaikuttavampi ilmestys. Otin Louhisaaresta läjän kuvia ja lataan ne tänne blogiinkin jossain vaiheessa.

***

Sateinen kesälomasunnuntai. Ei mitään tekemistä, joten siivosin aamutuimaan roskiskaapin ja laitoin siitä nääntyneenä itselleni tomaatti-vuohenjuustomunakkaan, jonka nautin kaikessa rauhassa. Jos tällaiselta näyttää alkuviikkokin ilmojen puolesta, perumme suunnitelman Kemiönsaaren reissusta ja suuntamme Kallismaalle remppahommiin vähän aiottua aikaisemmin. Tarkoitus olisi uusia sähköt ja remontoida tupa tämän kesän aikana. Kuvamateriaalia siitäkin projektista seuraa, kunhan sinne asti ennätetään.

Kivaa sunnuntaita ! 

7 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanalta! Rengastie kuuluu meidänkin kesäsuunnitelmiimme, jos tuo sää jossain vaiheessa edes hitusen paranee, ja kiva nähdä maisemia näin vähän ennakkoon!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä paremmalta näyttää livenä ! Kauniita maisemia löytyy täältä vaikka kuinka. Säästä en viitsi sanoa mitään...

   Poista
 2. Saariston Rengastie täytyy meidänkin ehdottomasti käydä kokemassa joskus. Suomesta löytyy kyllä uskomattomia paikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei tarvitse edes kiertää kokonaan, näkemistä riittää lyhyemmälläkin pätkällä. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Todella toivon et nää sateet loppuisivat pian! Kaikki kivat paikat jää käymättä, vitsit!
   Aivan valtavan ihana kuva vähän aiemmassa postauksessa susta ja sun lapsista! Todella ihana!
   Mä rupean tekemään ihanaa salaattia erilaisilla juustoilla palkinnoksi puutarhatöistä ja säärien epiloinnista:) Auts! nim. Aurinkoa odotellessa

   Poista
  2. No ei ainakaan mihinkään pidemmälle kannata lähteä :/

   Kiitos :) Kerrankin kaikilla oli siedettävä ilme samaan aikaan.

   Epilointi kuulostaa, hmm, aika kivuliaalta. Mä en ehkä pystyis.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !