maanantai 2. heinäkuuta 2012

NAANTALIN TÄRPITAina välillä tulee kyselyitä siitä, mitä Naantalissa tehdä tai missä syödä. Kaikki toki tietävät kylpylän ja Muumimaailman, mutta muitakin käymisen arvoisia paikkoja tästä Suomen kauneimmasta tuppukylästä löytyy. Ihan pelkästään vanhakaupunki venesatamineen ja kirkkopuistoineen on käymisen arvoinen, vaikka ihan päiväseltään. Yöpymistä jossain pienessä B&B-paikassa kannattaa harkita, jo ihan tunnelman vuoksi. 

Joitain omia kestosuosikkipaikkojani olen luetellut tässä:

Living Deauville on kaunis sisustusliike, jonka omistajattaret Nina ja Suvi ovat asiakaspalvelun aatelia. Kauppa on täynnä ihania sisustustarvikkeita huonekaluista koriste-esineisiin. Myös koruja ja vanhanajan makeisia on myynnissä. Liike löytyy Henrikinkadulta. Pikku-Pariisista saattaa tehdä kaikenlaisia second hand -löytöjä, valikoima toki vaihetelee kausittain. 

Ruokapaikoista ehdoton on Ravintola Uusi Kilta , jonka isolla ja mukavalla terassilla viihtyy tunnin jos toisenkin. Palvelu on hyvää ja lista monipuolinen. Uuden Killan vieressä on Valborg, joka tarjoaa pizzaa ja sen sellaista, kauniissa miljöössä. Mannerheiminkadulla sijaitsee puolestaan Cafe Antonius josta saa aivan ihania leivonnaisia ja perinteistä kahvia plyysisohville tarjoiltuna. Aatoksen unelmaa kannattaa ainakin kokeilla ;)

Iltapaikoista, hmm, ei ole paljonkaan kerrottavaa. Kaivohuoneella esiintyy kesäisin moni Suomen suosituimmista artisteista, perinteinen Merisali taas tarjoaa terassitunnelmaa merellisessä hengessä. Molemmat rakennukset ovat vanhoja ja kauniita sekä sijainniltaan aivan erinomaisia näköalojen puolesta.

Jos pitää kaikesta vanhasta ja kauniista ja sattuu vieläpä usein kulkemaan kameran kanssa suosittelen kunnon kävelyretkeä vanhassakaupungissa. Sen ehtii kiertämään parissa tunnissa varsin perusteellisesti, vaikka muutaman kuvankin ottaisi välillä. Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota hauskasti koristeltuihin ikkunoihin, joissa riittää katseltavaa laivoista ja veneistä Harry Potter - henkisiin luomuksiin.

Mukavaa Naantalia ! Naantalin Matkailun sivuilla voi tutustua esimerkiksi majoituspaikkoihin tarkemmin.  ( Itse harkitsisin majoitusvaihtoehdoksi vaikkapa tätä ).

11 kommenttia:

 1. Oi, muistuttaa niin Vanhaa Raumaa, jota oikein rakastan. Tiedätkö, en ole ikinä ollut Naantalissa ja kun R. kuuli sen, hän totesi, että se on ensimmäinen kotimaanmatkakohteemme, kun tästä starttaamme.

  Saanko linkittää tämän postauksen yhdellä kuvallasi Kotimaan matkavinkkeihini? Otan sen vielä juttuunkin ennen kuin jään lomalle ja palkissa se jo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kyllä sinun pitää käydä Naantalissa ainakin kerran ! R:lle terveisiä ! :)

   Toki saat linkittää, ilman muuta. :)

   Poista
 2. Naantali on ihana ♥ Kaksi kesää sitten muumireissulla yövyttiin yhdessä Lintulan pikkukodissa. Ihan siinä sataman tuntumassa, vanha talo ja söpö kuin mikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantali on tosiaan ♥ . B&B-paikat ovat kivoja, harmi vain, että asutaan liian lähellä niitä, jotta niissä tulisi yövyttyä ;)

   Poista
 3. Heips, pitääpä tulla pyörimään nurkille;) Se toinen jutska on kohta valamis, kattelen hetken ja mietin teenkö muutoksia...mua jännittää tuo oma työjuttu niin etten saa nukutuksi joten vähän viivästyy, mutta ymmärrät varmaankin...päivän jatkoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule vaan !

   Ei mitään hätää, ymmärrän tosi hyvin ! Teet sitten kun ehdit. :)

   Poista
 4. hahaa terveisiä, juuri eilen tuli käytyä muumimaailmassa :D pistän juuri blogiin kuvia.. :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavaa neuvontapalvelua täällä! Aina parasta on paikallisten vinkit - turistinähtävyydet ja yleiset suosikit löytää itsekin! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvontapalvelu kiittää ! Toivottavasti näistä on jotain iloa jollekin :)

   Poista
 6. Tottakai käyn. On vain ollut aina niin paljon muuta, mutta taivaanrannalla kajottavaa 'aika vain meille'.

  Vien tämän sinne sitten. Kiitos!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !