perjantai 29. kesäkuuta 2012

KUORIUTUVA KAUNOTAR x 2


Kävimme tänään muutaman tunnin raivaus- ja siivousreissulla kesäkodilla. Hommaahan riittää vaikka kuinka, pihan raivauksesta navetan kattoremonttiin ja aitan kengittämiseen sekä sisätilojen täydelliseen uudistamiseen. Mies riehui ympäriinsä raivaussahan kanssa ja minä raivasin hikipäässä sisätiloja. Pari jätesäkillistä sain täytettyä kaikenlaisella ryjällä, vanhoilla risoilla peitoilla ja kynttilänpätkillä esimerkiksi. Mukavaakin puuhaa kuitenkin riitti.

Olen ollut tietoinen tästä kamarin puolella olevasta pöydästä, mutta en aiemmin ole oikein perehtynyt siihen. Nyt kävin tutkimaan sitä tarkemmin siivouksen lomassa ( jos ja kun siivous  aina välillä kyllästyttää, kaivan silloin kameran esille mikäli ei ole ruoka-aika tai muuta kiinnostavaa projektia kesken ) ja repäisin koeluontoisesti pöydän pinnalle asettua vahakangasta. Kangas ratkesi iloisesti ritisten ja olin oikein tyytyväinen, kun alta pilkotti kaunis vanha puu.  Revin koko kankaan irti, saaliina vain pari ikävää ruosteisen nastan reikää vasemman käden peukalossa. Pöydän sijoituspaikasta ei ole vielä mitään käsitystä, mutta käyttöön tämä tulee varmasti. Tykkään tuosta värityksestä sekä sivussa olevasta isosta laatikosta, jonne voi kätkeä vaikka mitä hauskaa.


Muutama kuva miehen raivausprojektin tuloksista. Kuistin ikkunasta näkee ulos, wohoo ! Saas nähdä, mitä syreenit tuumaavat tästä, ensi vuonna se sitten varmaan selviää.


Kahdessa viimeisessä kuvassa vähän vinkkiä siitä, miltä piha on näyttänyt tähän asti...

22 kommenttia:

 1. Hei,

  Viehättävä torppa! Sireenin raivaus talon seinältä oli varmaankin viisasta, hyväksi talolle, puhumattakaan valosta. Ensi keväänä se yrittää puskea taas ylös, kaiva silloin viimeistään kunnon juuripaakku. Ei haittaa vaikka juuria katkeilee, sillä sireeni on sitkeä. Istuta paakku sopivampaan paikkaan kauemmas seinistä. Vastailen suurenakin asiantuntijana, koska minun kalastajatorpassani kasvaa sireeni samassa kohtaa ja sekin pitäisi siirtää, joskus :)

  Löysin blogisi hiljattain ja olen erittäin kiinnostunut mökkiprojektistanne, koska itse olen samassa tilanteessa, tosin meiltä puuttuu vielä sähkökin ja mökki on saaressa...

  terv. kalastajatorppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kommentoit ! Saarimökissä on varmasti omat haasteensa, jos on tällaisessa vanhassa paikassa yleensäkin. Meillä on sentään sähköt, vaikka liittymä pitää kyllä uusia.

   Mietittiin tuota puskan siirtämistä. Siihen tarvitaan kaivuri, joten se odottaa nyt veden ja viemäröinnin vetämistä. Samalla voi sitten kaivella vähän enemmän tuota pihaa :).

   Poista
 2. Ihana, niin ihana pöytä! Tuollainen kaunotar meillekin kiitos :) Ja mikä idylli tuo paikkanne. Siitä tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on tosiaan ihana, ilahduin kovasti kuoriessani sitä ! Toinen vastaava, mutta pienempi on köökin puolella.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On se ! Kiva nähdä sinuakin pitkästä aikaa ! :)

   Poista
 4. Hurmava kesäkoti...Voi kun tykkään :)

  VastaaPoista
 5. Ihania puuhia siellä! Vaikka se raivaus ja siivous onkin ehkä vähän tympeää, mutta niin palkitsevaa, kun työn jälki on niin selvästi nähtävissä. :) Ja pöytä on itse suloisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ihan tykkään raivaamisesta ja siivoamisestakin, juuri siksi, että työnjälkin näkyy niin hyvin. Olisi vaan aikaa enemmän !

   Poista
 6. Oi vitsi, minä tykkäisin tuollaisesta projektista myös valtavasti! Siitä tulee taatusti ihana :) Tuo pöytä on kaunis. Sitä katsellessa tulee mieleen, miten monta vastaavaa huonekalua jäi aikoinaan mun isovanhempien mökille Ouluun :( Kun ei niitä sieltä millään olisi pois saanut, saatikka minnekään voinut mahduttaa. Vähän harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan harmi. Täältäkin on myyty pois kaikenlaista, mutta onneksi edes jotain on säästynyt.

   Tämä on kiva projekti ! Mun mielestä, miehestä en ole kylläkään ihan varma ;)

   Poista
 7. Todella kaunis pöytä! Meillä olisi edessä pian isovanhempieni mökkien (kyllä, monikossa!) raivausta, sieltäkin varmasti löytyy paljon vastaavia aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkien, okei ! :D Kuulostaa kivalta, vaikka kyllähän sitä hommaakin sitten varmaan on.

   Poista
 8. aivan ihana torppa!! ja pöytä on oikein söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on tosiaan ihana. Mä vaan niin odotan, että päästään tekemään sitä remonttia. Tylsää, että työ haittaa kaikkea kivaa !

   Poista
 9. Upea pöytä! Talo on oikea kaunotar!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pidän kovasti molemmista itsekin. Pöytä oli yllätys, en ollut oikein perhetynyt siihen yhtään.

   Poista
 10. Mahtavaa nähdä kesäkoti nyt kokonaiskuvassa kaikessa kukkeudessaan :), vaikka taisihan se vilahtaa jo aiemminkin josain postauksessasi. Siitä tulee kyllä hieno, mutta vielä tärkeämpää on mielestäni se itse tekemisen ja laittamisen prosessi. Se, että pikku hiljaa keksii aina jotain uutta ja nautiskelee löydöstä kerrallaan. Sitä työtä taitaa kyllä olla loputtomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole jostain syystä kovinkaan montaa kokonaiskuvaa ottanut, mutta nyt nappasin muutaman. Olen ihan samaa mieltä, suunnittelun ja tekemisen prosessi on jopa lopputulosta tärkeämpi. Kiire ei ole, vaikka toisaalta ainakin osittain valmista jo haluaisinkin. Ihan siksi, että voisin viettää tuolla enemmän aikaa fiilistellen. Ja joo, työ ei lopu koskaan. :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !