sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

HARMAAN SUNNUNTAIN TUNNELMIA
Kuka tunnustaa tilanneensa max. +15 °C ja vesisadetta ? En ainakaan minä ! Sadetta uhmaten lähdimme kuitenkin ajelemaan kesäkodille ( en osaa sanoa Kallismaata mökiksi ) klapihommiin. Opettelin minäkin käyttämään klapikonetta, vaan kirveeseen en saanut koskea. Mies leikki mekaanikkoa ja fiksasi vanhan ruohonleikkurin, josta minä ja lompakkoni iloitsimme kovasti. Lapset nahistelivat ja rakentelivat puunjämistä ( ja niitähän riittää ! ) linnoituksen. Pilvistä oli, vaan siellä satanut ei ennen kuin lähtiessä.  Sattui sopiva keli työleirille sitten kuitenkin. Kotimatkalla vettä tulikin ihan kaatamalla, huoh.

Yhtä tylsä kuin päivän sää ja otsikoiden keksimistaitoni, olen kuvaamaan. Aiheet ovat aina samat. Tosin vähän lisäväriä nykyiseen kuvaamiseeni antaa yksi uudehko ongelma, en osaa nimittäin käyttää uusinta linssiäni tai sitten siinä on jotain hämminkiä.  Sen automaattitarkennus on pielessä, ja muutenkin, kiinteällä kuvaaminen on jotenkin tosi vaikeaa. Ja tajusin taas tänään, että tarvitsen makrolinssin, jotta saisin sellaisia kuvia kuin haluaisin. Ötököistä ja kukkasista. Ehkä vähän hampaistakin. ;)

10 kommenttia:

 1. Mun ongelma kuvaamisessa on se, että mä saan kyllä jalustalla ja paikallaan pysyvistä kohteista kuvia, mutta aina kun alkaa liike niin johan epäonnistuu. Oon pyytänyt mun tutulta kuvausvinkkejä ja saankin niitä varmaan juhannuksena. Mutta älä sä huoli, sun kuvat on aina tosi upeita, nytkin vaikka oo kuvannut harmaata päivää, on tunnelma just oikea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes jaksa olla huolissani kuvien teknisestä tasosta, kunhan vaan yritin sanoa, että nämä on taas näitä, samoja nurkkia, nyt vaan eri päivänä... Mutta kiitos, juuri tuohon tunnelman välittymiseen pyrin. :)

   Poista
 2. Tunustan! Minä tarvisen sadepäiviä, että pysähtyisin ja puutarhani tarvitsee sadetta, että minun ei tarvitse kastella 3000 neliön kasvialaa...Rrrrrrakaastan sadetta ja jos Merille olisi syntynyt sisko, hän olisi ollut Sade.

  Me muuten grillataan ja syödään terassilla sataa tai paistaa. Ulkoilmaihmisiä...

  Ihana tuon oven väri...

  Tekniikasta en tiedä mitään;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa ! Harmittaa vain, etä nämä sateet ovat nyt osuneet juuri viikonlopuille, kun olisi muutakin puuhaa kuin töitä. Ymmärrän hyvin kyllä juuri tuon puolen, 3000 neliön kasteleminen säännöllisesti kuulostaa... hmm, mielenkiintoiselta hommalta ! ;)

   Me grillataan talvellakin, mutta ajatus syömisestä ulkona sateessa ja tuulessa ( tai pakkasessa ;) ) ei houkuttele.

   En ajatellutkaan, että tietäisit ! ;)

   Poista
 3. Teillä on kiva kesäkoti. Minä olen aina haaveillut mökistä tai torpasta tai jostain sellaisesta, joka olisi kuitenkin kaukana kaupungista. Jos vesi olisi lähellä, kaikki olisi täydellistä.

  Makrokuvat ovat kyllä kivoja. Makrolinssin läpi näkee maailmasta jotenkin ihan uusia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä varmaan tulee kiva, sitten joskus. Nyt se on vähän huonossa kunnossa. Mutta paikka on ihana, vanhaa tunnelmaa ei voita mikään. Vesi ei ole ihan lähellä, kymmenen minuutin automatkan päässä kylläkin. Lasten kanssa toisaalta ihan kiva, että ei ole omaa rantaa. Olisin sydän kurkussa koko ajan.

   Makrokuvissa on tosiaan oma viehätyksensä. Näin kesäaikaan aina iskee makrolinssikuume, joka syksyllä sitten taas vaimenee ! :)

   Poista
  2. Petriina, olin pakahtua intoon ja ylpeyteen kun huomasin, että suosikkini EVITA lehti suositteli sun blogia! MAhtavaa! Ihanaa! Onnea!!!!

   Olen lähes sukua julkkikselle siis :)

   Poista
  3. Siis miiitäh !!!! :D Ihan mahtavaa !! Kiitos tiedosta, arvaa kuka ryntää hakemaan ko. lehden heti aamulla ! ;)

   Poista
 4. Etkö sä tiennyt? Ihanaa, sain kertoa siis hyvän uutisen ekana. JEE!
  s.16, alareuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaankaan tiennyt ! Joten kyllä vain, kiitos sinulle ! :D

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !