maanantai 7. toukokuuta 2012

TOUKOKUU
Tein eilen pienen kävelylenkin, kun oli ihan pakko päästä kaikessa rauhassa katselemaan ja ihmettelemään ( koleaa ) toukokuuta, vielä tyhjiä uimarantoja ja terasseja. Täällä kuitenkin valmistaudutaan kesän turistitulvaan kaikessa hiljaisuudessa.  Suurin osa kaupoista ja ravintoloista onkin näköjään avannut jo ovensa, vaikka ihmisiä on vielä niukanlaisesti liikenteessä.  Nyt vain odotellaan lämpimiä säitä ja lomakauden alkamista. Toivotaan hyvää kautta, turistisesonki kun tällaisessa kesäkaupungissa on Suomessa varsin lyhyt. Kaunis, mutta lyhyt.

***

Tämä on muuten äksännes postaus nimellä " Toukokuu ".  Inhoan noiden otsikoiden keksimistä ( enkä siksi yleensä keksikään mitään ). En ole myöskään kovinkaan hyvä kirjoittaja, ja jäänkin aina miettimään ja sorvailemaan lauseita, jos aion oikeasti sanoa jotain ( tai vaikka aikoisin sanoa vain vähän ). Siksi nämä minun juttuni ovat monesti tyyliä monta kuvaa,  " lyhyestä virsi kaunis "  -tyyppisellä  tekstillä varustettuna. Välillä tuntuu siltä, että olisi kiva kirjoittaa pidemmältikin, mutta näin mennään  ( lähinnä aikapulan vuoksi ) siihen asti, kun joko a) voitan jättipotin lotossa ja voin jäädä kokopäivätöistä pois tai b) jään eläkkeelle n.100-vuotiaana. Tällä hetkellä näistä todennäköisemmin toteutuu kohta a),  uskon nimittäin vakaasti siihen, että kaikki eläkejärjestelmät romutetaan tässä 20-30 seuraavan vuoden aikana. Hitsin hyvä syy muuten lenkkeillä, pysyy mieli virkeänä ja paikat kondiksessa vähän vanhempanakin ! ;)


26 kommenttia:

 1. Hieno kuvasarja, todella hieno! Varsinkin kun täällä on vasta hiirenkorvat alulla ja kukkiakin vähänlaisesti. Pidän tosi paljon tavastasi kuvata.

  Minustakin tuntuu aina, että sanoin kaiken sanottavani ensimmäisenä vuonna ja nyt jauhan arkipäiväisyyksiä. Mutta toisten juttuja on silti aina kiva lukea. Varsinkin kun ne ovat erilaisia kuin omat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Täällä on tosiaan melkein kesä jo !

   Mä en tiedä, olenko missään vaiheessa sanonut yhtikäs mitään, just sen vuoksi, että en pidä kirjoittamisesta. Eikä tämä ole muutenkaan oikea foorumi esim. työasioille tai politiikalle.

   Poista
 2. Petriina, sinun kuvasi puhuvat edestäsi potenssiin miljoona.

  VastaaPoista
 3. Ja itseasiassa, vaikka kukaan ei uskoisikaan, niin minäkään en aina keksi mitään sanottavaa. Juuri nyt haluaisin olla hiljaa ja vain pohdiskella 'mun juttuja'...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tosi hyvin ! Ja minäkin siis puhun paljon ( liikaa ) mutta kirjoittaminen tökkii jostain syystä.

   Poista
 4. Upeita kuvia taas! Mun pitäs varmaan mennä johonkin kuvauskouluun, jotta oppisin pari kikkaa lisää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ! Mä kävin tässä keväällä lyhyen kurssin, kannattaa kyllä !

   Poista
 5. Pidän sinun blogista erittäin paljon vaikka en yleensä kommentoi mitään. Eli mielestäni saat jatkaa samalla tavalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että hiljaisemmatkin vieraat välillä kommentoivat :) Pysyy hiukan kärryillä siitä, että ketä täällä oikein käy :)

   Poista
 6. Ihania, kauniita kuvia!
  Mä inhoan kans otsikoiden keksimistä blogiin, enkä tekstienkään kanssa ole kovin kekseliäs. Pitäisi ehkä yrittää enemmän, minun siis. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Munkin varmaan pitäis, mutta omaa tyyliään on vaikea muuttaa. Enkä mä tiedä edes, että pitäisikö sitä muuttaa. Aina voi toki yrittää kehittyä, mutta että väkisin vääntämällä ainakaan minä en onnistu, missään asiassa...

   Poista
 7. Kyllä sinä keksit sanottavaa ja osaat sanoa kaiken vielä hauskasti! :)

  Ihania kuvia, mielettömän tarkkoja, väreissään kirkkaita. Ihailen sinun kuvaussilmääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, kiva kuulla ( vaikka periaattesta haluan inttää vastaan ;) ) !

   Kiitos <3

   Poista
 8. Upeita kuvia - ihania yksityiskohtia - tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Sain muuten kurssilla palautetta siitä, että kuvaan aina ( tai ainakin hyvin usein ) läheltä, pitäisi kuulemma välillä ottaa enemmän perspektiiviä. Kehittämisen paikka siinäkin.

   Poista
 9. Kauniita kuvia! Meillä on luonnossa vielä aika harmaata ja väritöntä, mutta perästä tullaan :)

  VastaaPoista
 10. Yhdyn sanoihisi, en osaa kirjoittaa, enkä varsinkaan keksiä otsikoita!! Mutta sinulla on se hyvä puoli että osaat ottaa hyviä kuvia, kivoista yksityiskohdista. Toisin taas kun minä vaan räpsin enkä edes ajattele mitä näytille laitan... :) Sitä paitsi, hyvinhän tuota kirjottelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikot ovat tosi ärsyttäviä ! Olen huomannut kyllä, että monet eivät nimeäkään postauksiaan mitenkään. Jotenkin houkutteleva ajatus.

   Kiitos :)

   Poista
 11. Sait muuten meiltä haasteen... Voi olla, että olet sen jo tehnyt... En muistanut... ;)

  VastaaPoista
 12. Oikein on toukuinen kuvasarja! Ilmetty mun pappani fillari ja sammaleiset mukulakivet - ihanat otokset!

  Minä noudatan sekalinjaa otsikoiden suhteen: toisinaan otsikko, yleensä ei. Hmmm, onko sekään kovin johdonmukaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos .)

   Sekalinja tai ei linjaa ollenkaan, muiden blogien tyyli ei haittaa yhtään, kunhan sisältö on muuten mieluisa :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !