torstai 10. toukokuuta 2012

HYVÄ MIELI


Sain haasteen, jossa pitää kertoa kymmenen hyvän mielen asiaa, jotka ilahduttavat ja antavat voimaa arjen keskellä. Kiitokset BagMiss-blogin blogittarille tästä hyvän mielen haasteesta ! Jätän monen muun tapaan tarkoituksella kaikki perheeseen ja ystäviin liittyvät asiat tästä pois, ne kun ovat itsestäänselviä hyvän mielen asioita varmaan ( toivottavasti ainakin ) lähes kaikille.  Minulle ainakin .  <3

1) Hyvä lukukokemus. Tekstin ei tarvitse olla kaunis, hyväntuulinen, raikas, ilahduttava tai hauska. Hyvä mieli tulee siitä, että lukeminen vie menessään, liikuttaa, laittaa ajattelemaan. Viimeisimpänä esimerkkinä hyvästä lukukokemuksesta on Sofi Oksasen Puhdistus. Kirja jäi mieleen ja on varmasti mielessä vielä pitkään. Sen lukeneet tietävät miksi.

2)  Kirjastossa ajan kanssa käyminen. Tunnelma ja kirjalöydöt. Suomalainen kirjastosysteemi ylipäätään. Ihan mieletön asia.

3)  Hyvä ruoka, parempi mieli. Vielä parempi mieli, jos ruoka on jonkun muun laittamaa. Eikä minun tarvitse osallistua edes jälkipyykkiin.

4)  Puhtaat, rapeat lakanat.

5)  Kirpputoreilla kiertely. Kirppislöydöt, niiden arvaamattomuus.

6)  Nukkuminen. Hyvät yöunet ovat oikeaa arjen luksusta. Varmaan jokainen pienen ( tai vähän isomman ) lapsen vanhempi ainakin allekirjoittaa tämän.

7)  Sellaisen kuvan ottaminen, johon tallentuu haluttu tunnelma tai onnistuu teknisesti hyvin ( omasta mielestäni siis ;) )

8)  Luonnon kauneus. Erityisesti meri, kukat, lehtipuut.

9) Rauhalliset aamuhetket.  Se, että joku on keittänyt aamukahvin valmiiksi.

10) Te. Jokainen lukija, käynti ja kommentti ilahduttaa suunnattomasti. Kiitos.

Ja eteenpäin laitan tämän kotimaisille kirjabloggareille ! Olette lukijan iso ilo !


16 kommenttia:

 1. Allekirjoitan nuo kaikki! (Paitsi sen 9:n kahviosion... En juo kahvia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi taas on omien aamuhetkieni pakollinen elementti, mistään ei tule mitään ilman sitä ! :)

   Poista
 2. Kivoja hyvän mielen tuottajia. Minä en lue oikeastaan ollenkaan kirjoja, ruokaa olisi ihana saada jonkun muun laittamana. Ja voi, kuinka inhoan tuota ruuanlaiton jälkipyykkiä, sen kun joku edes joskus hoitaisi puolestani! Oi, rakastan puhtaisiin lakanoihin nukahtamista, niiden tuoksua ja tuota rapeutta. Aamukahvin joudun keittämään aina itse, oma syy, kun herään noin viiden maissa. Hih, tämmöiset asiat tulivat ekaksi mieleen, kun lueskelin sinua ilahduttavia asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heräätpäs sinä aikaisin ! Itsekin keitän yleensä ne kahvit, herään yleensä aina myös ensimmäisenä ...

   Mies laittaa monesti ruoat ja oikein hyvää laittaakin, mutta keittiö on hänen jäljiltään aika usein, no, pommin jäljiltä ;)

   Poista
 3. Paljon hyvän mielen juttuja, mutta puhtaat lakanat erityisesti mainintansa ansainnut!

  T: Rillo eli Eeva =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaat lakanat ovat ihan parasta ! Harmi vaan, että lakanoiden vaihtaminen on niin ärsyttävää, sitä ei viitsi ihan joka päivä tehdä ! ;)

   Poista
 4. Ou jee, nukkuminen!! Kivoja onnellisuusasioita sinulla. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaan, ou jee ! Nukkuminen on niin ihanaa, valitettavasti vain aika harvinaista herkkua meikäläiselle ! :)

   Poista
 5. Lisäisin tällä hetkellä tuohon hyvää listaan lämpimän kaurapussin, joka ihanasti hoitaa niin kipeytyneitä hartioitani:) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaurapussi voisi olla omassakin listassani, samoin kipukoukku :)

   Mukavaa viikonloppua sinne myös !

   Poista
 6. Voi, oletpa ihana! Olen ihan samaa mieltä, että suomalainen kirjastojärjestelmä on yliveto verrattuna minkään muun maan systeemiin. Suomessa kirjastot onkin ihan perustuslaissa määritelty sivistyksellisten perusoikeuksien takaaja. :) Ja sinulla on ihania kirjoja pinossasi, tuosta Watersista olen melkein kateellinen. Sen haluaisin itsekin lukea, koska Vieras kartanossa kolahti kovaa.

  Ja puhtaat lakanat, nukkuminen, luonnon kauneus, onnistunut valokuva ja rauhalliset aamuhetket ovat niin tärkeitä ja ihania asioita kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yövartio oli hyvä, mutta Vieras kartanossa oli huikea ! Toivon saavani käsiini Silmänkääntäjän, pitääkin muistaa katsoa ensi kerralla, joko se olisi hyllyssä.

   Kuvat ovat vanhoja, kaikki nuo on luettu poislukien Haahtela. Palautin sen avaamattomana takaisin, mutta lupaan lukea häneltä jotain jossain vaiheessa !

   Ite oot ! <3

   Poista
 7. Onpa muuten kaunis kuvasarja -siinä kiteytyy hyvin tuo hyvä fiilis! Allekirjoitan kaikki hyvän mielen listastasi, varsinkin ne puhtaat ja rapsakat lakanat. Myös aamukahvi hyvässä seurassa hölöttäen on yksi suosikeista. Valokuvaus on minulle vähän tuntematon alue, mutta toki iloitsen kun saan iPhonella jonkun herkun kuva. Eli tosiaan tällä tasolla liikutaan! :-)

  Perhe ja ystävät ovat yleensä mukana näissä hyvän mielen asioissa, mutta kuten itse tuossa kirjoititkin, niin myös itselleni se on itsestäänselvyys. Minulla on fantastinen perhe ja ystävät. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä onkin ihaninta, kun aamukahvilla on hyvää seuraa :) Ja ne lakanat, aijai ! Ei kai sen välilä, millä kuvan saa tallennettua, kunhan se vaan on itselle tarpeeksi hyvä :)

   Minulla myös, olen onnekas !

   Poista
 8. Ihanat kuvat ja ihanat asiat! Olet asioiden ytimessä :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !