keskiviikko 9. toukokuuta 2012

RAKKAIN ESINE


Kääk. Ei kai sellaista voi nimetä, yhtä ainoaa siis ? Edes sisustuskuvahaastetta varten ? Lähes kaikki esineet, joita meillä kotona on, ovat minulle tärkeitä tavalla tai toisella. No, okei, miehen urheiluvarusteet, lasten fillarit ja lelut sekä jotkut taloustavarat ja siivouskaapin sisältö eivät sitä ole, mutta muuten. Ihan mahdoton tehtävä. Siksipä valitsisin kaksi sellaista esinettä ( kai huonekaluja voi sanoa esineiksi ? ) , jotka edustavat minulle tärkeitä asioita: jatkuvuutta ja muistoja. Toinen on isoäitini vanha sänky, jonka tyttäremme sai jokunen vuosi sitten omakseen. Toinen on isäni vanha keinutuoli, jossa olemme lapsena siskoni kanssa istuneet mummulassa aina siihen asti, kunnes kasvoimme tuolista ulos. Nyt se on pojan huoneessa, käytössä ja hyvässä tallessa.

Olisin tosiaan voinut tätä kohtaa varten kuvata ja luetteloida aikamoisen monta juttua kotoamme. Äidiltä perittyjä tauluja ja astioita, häälahjaksi saamamme lipasto, sisareni lahjoittama vanha kakkukupu, vanha talonpoikaisarkku, tietyt kirjat ... ihan loputon lista.
14 kommenttia:

 1. Aika buenot esineet -kiikkustuoli vetää sanattomaksi, on se sen verran hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiikkustuoli on tosiaan ihana ! Ja sänkykyin toki. Mua vaan laiskotti, enkä jaksanut ottaa parempia kuvia. Nämä ovat vanhoja.

   Poista
 2. Suloista!

  Minulla olisi kovaa ja valkoista eli Franckin Lokerovati;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin laittaa googleen, en yhtään tiedä millainen vati on kyseessä !

   Poista
 3. Mä haluan ton kiikkustuolin! Se todellakin vetää sanattomaksi. Paitsi, että mulle jäi nyt just soimaan päähän se "kiikkustuolin minäkin tahdon, minäkin tahdon, minäkin tahdon.." -laulurenkutus. No mutta tahdon silti!

  Ja hei, tällä kertaa ei tullut mitään ruokahimotuksia täältä - mä säästyn iltasyöpöttelyltä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sun iltasyömiset on mun vika ? :D

   Toi on oikeasti ihana. Aarre.

   Poista
 4. Tiedätkö, meilläkin on tuollainen oravakiikkutuoli, lasten mummin vanha :) Se punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nähnyt samanlaisen malliltaan, mutta yksivärisen valkoisen ! Pitäisi vähän yrittää selvittää, että kuka näitä on valmistanut ( ja minkä mallin mukaan ).

   Poista
 5. Ihanat esineet! Ihastuin niiden lisäksi tilkkupeittoon. Mulla on jemmassa jo kankaat tyttöjen tilkkupeittoja varten, kiva nähdä miten suikaleet toimii neliöiden sijaan. Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suikalepeitto on varmasti helpompi toteuttaa : )

   Kiitos :)

   Poista
 6. Teillä on tuo värimaailma mitä mainioin! Tulee mahtavan näköisiä valokuvia :)

  VastaaPoista
 7. Suloisia kuvia ja miten ihania tapetteja seinillä! Oi, että! :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !