perjantai 15. huhtikuuta 2011

VALOKUVAHAASTESain Purnauskis-blogista valokuvahaasteen, jossa pitää esitellä neljännestä valokuvakansiosta sen neljäs kuva ja selittää se. Neljännessä kansiossa on valokuvia vuoden 2008 joulusta ja tämä kuva on otettu joulupäivän kävelyreissulla kotikaupungistani. Silloin ei ollut ihan niin talvista kuin viime jouluna, kaunista kuitenkin mielestäni. Kuvasin vielä tuolloin Olympuksen superzoom-kameralla, johon olin ihan tyytyväinen. Täytyy kuitenkin sanoa, että sen tilalle  ostamani järjestelmäkamera on ollut yksi parhaita hankintojani ikinä. Kameratonta elämää en ole viettänyt oikeastaan koskaan, sain ensimmäisen kamerani muistaakseni toisella luokalla ollessani syntymäpäivälahjaksi. Sillä otetut vanhat kuvat ovat aarteitani, vaikka aika lailla olisi tarkennuksessa ja rajauksissa ollut parantamisen varaa... Vanhojen valokuvien menetys olisi aikamoinen onnettomuus, jota en tohdi edes ajatella. Katselen vanhoja kuvia mielelläni, vaikka omat kuvani ovat sikin sokin vanhoissa kenkälaatikoissa. Edes koneella olevat kuvat eivät ole kovin hyvässä järjestyksessä. Kuvien järkkäily kuuluu sarjaan tehtäviä, jotka voidaan suorittaa silloin, kun ei ole muuta tekemistä. Sellaista hetkeä ei ole vielä tullut !

Haaste menee eteenpäin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita valokuvauksesta edes jollain tasolla !

6 kommenttia:

 1. Kaunis kuva, tiedän tarkan paikan, mistä se on otettu. ;) En taida kuitenkaan osallistua haasteeseen - kamerani on todella surkea...

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuva!

  En voi osallistua näihin, vaikak harrastan kuvausta, omistan ison puutarhan ja asun rannoilla, sillä minulla ei ole mitään kansioita. Kaikki kuvat ovat miten sattuu. Tuhansia, tuhansia kuvia...

  VastaaPoista
 3. BagMiss: kiitos :-) Lenkkeilen tuosta aika usein, maisemat ovat niin kauniit.

  Riesu: kiitos :-)

  Leena : kiitos :-) iPhoto on onneksi niin viisas, että se tekee kansion aina jokaiselle päivälle erikseen. Muuten kuvat olisivatkin ihan miten sattuu... Pitäisi vaan raakata heti suosiolla huonolaatuiset kuvat pois ja nimetä kansio.

  VastaaPoista
 4. iPhoto?, en ole kuullutkaan. Nyt taidan lisätä vähän Päämiehen paineita. Jos on systeemi, joka ne järjestää, tahtoo sellaisen!

  VastaaPoista
 5. Leena: iPhoto on Applen kuvankäsittelyohjelma :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !