maanantai 4. huhtikuuta 2011

HUHTIKUU


Tällaisia kuulumisia täältä. Harmaata, sumuista ja koleaa. Mukava kuvata, kun on pilvistä, mutta tuo tihkusade ja kylmyys tunkeutuvat luihin ja ytimiin saakka. Tunnin lenkin jälkeen tuli niin vilu, että oli pakko ottaa kupillinen teetä lämmikkeeksi. Kai se oikea kevätkin vielä saapuu, vaikka juuri tällä hetkellä ei siltä vaikuta. Yhtään.

***

Arvoisa blogini täyttää perjantaina kokonaista yksi vuotta, jee ! Taidan kuitenkin siirtää aiemmin lupailemani arvonnan hamaan tulevaisuuteen ja valita kriteeriksi jonkin muun merkkipaalun. Nyt on nimittäin niin monessa blogissa arvonta käynnissä, että ajattelin sijoittaa omani sellaiseen ajankohtaan, kun on hiljaisempaa. Vai onkohan tässä asiassa kyllästymisen vaaraa ? Tännekin on tultu mm. hakusanoilla "arvonta" ja "blogiarvonta ", joten kiinnostuneita luulisi riittävän. Toisaalta olen sitä mieltä, että palkinnon pitäisi mennä oikealle lukijalle eikä satunnaiselle kävijälle tai sellaiselle, joka surffailee blogeissa pelkästään jonkun ilmaisen toivossa. Eikö ?

24 kommenttia:

 1. Absolute Photography :)....Great Snaps :) Thumbs up :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia, jälleen kerran! :)

  :)M

  VastaaPoista
 3. ligerworld: thanks :-) That was nice !

  Meeri: kiitos :-) Kiva kun kävit pitkästä aikaa !

  BagMiss: poistin kommenttisi, suo anteeksi ! Laitan sinulle sähköpostia :-)

  VastaaPoista
 4. Ei se mitään! Ymmärrän paremmin kuin hyvin. :) Odotan mailiasi.

  VastaaPoista
 5. Olet saanut upeasti vangittua maahan laskeutuneiden pilvien raskauden. Onneksi jää sulaa ja koivun norkoissa kytee elämä.

  Blogiarvonnat ovat tietenkin aina mukava juttu, mutta itsekin soisin voiton osuvan vakilukijalle. Toisaalta arvonnan houkuttelemana joku uusi ja aktiivinen saattaa löytää blogisi.

  VastaaPoista
 6. BagMiss: laitoin sinulle sähköpostia :-) Kiva, että ymmärsit !

  VastaaPoista
 7. Lehtokotilo: kiitos :-) Jää sulaa hiljalleen, uskottava se kai on. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee. Tuskin heinäkuussa on enää tällaista ?

  Arvonnasta: niin. itse en kehtaa osallistua kuin sellaisiin blogeissa arvontoihin, joissa olen jo lukijana. Tosin olen itsekin jonkun linkin kautta löytänyt kivaan blogiin, josta on tullut vakiopaikkani. Yksi keino olisi varmaan pitää arvonta vain blogiin rekisteröityneille lukijoille. Toisaalta en haluaisi, että kukaan sen vuoksi pelkästään liittyy lukijaksi. Äh. En tiedä.

  VastaaPoista
 8. Hyrrrrr... Tuli ihan vilu pelkistä kuvien katselusta! :) Tulisi jo aurinko ja lämpö.

  VastaaPoista
 9. Huhtikuu tulee oikein konkreettisesti esille kuvissasi. :)

  Mietin aika samaa kuin sinäkin blogiarvonnan suhteen. Nythän omassa blogissani on menossa arvonta (kiitos linkityksestä!) ja ensimmäistä kertaa koskaan pidän arvonnan vain lukijoille tai sellaisille, jotka nyt kirjautuvat. Minun on vaikea "anella" lukijoita, mutta edellisten blogiarvontojen perusteella yllätyin siitä määrästä ja innosta, jolla siihen osallistuivat sellaiset, jotka eivät muuten edes piipahtaisi blogissani. Ja siksi päätin tällä kertaa "palkita" ihania vakiolukijoitani. Vain muutama on tainnut liittyä arvonnan vuoksi, joten ehkä ratkaisu oli ihan ok. Silti - ristiriitaisin miettein olen, mutta antaa mennä nyt näin.

  Minäkään en muuten ilkeä osallistua kuin sellaisten blogien arvontaan, joissa olen lukijana. :)

  VastaaPoista
 10. Itse järjestin aikoinaan arvonnan, jonka säännöissä sanottiin, ettei kukaan nimenomaan saanut liittyä lukijakseni arvonnan takia. Jos olisin saanut lukuisia kommentteja tyyliin: "Eka kertaa täällä. Osallistun arvontaan." olisi Onnetar sattumalta voinut ohittaa tällaisen arpalipukkeen... Teoriassa tietty, koska minähän olen rehellinen ja suoraselkäinen tyyppi. Nih! Onneksi voittaja sattui olemaan vakilukijani, joka ei kuitenkaan ole Lukijalistalla, mutta muutoin kommenttien kautta tutuksi tullut, ja räätälöin palkinnonkin valmiiksi vasta kun tiesin kenelle se menee.

  VastaaPoista
 11. On se kolea tuo ilma, mutta kevät tulee kohisten!! Näin viikonloppuna ensimmäiset laulujoutsenetkin, ihanaa!

  VastaaPoista
 12. Hmm... Vielä pari kuukautta sitten minulla ei ollut Google-tiliä bloggerissa enkä siis ollut minkään blogin rekisteröitynyt lukija, vaikka luin muutamia säännöllisesti ja joihinkin ujosti kommentoinkin... Osallistuin muistaakseni yhteen arvontaan ennen rekisteröitymistä, "yhdellä arvalla". Yhdenkään blogin lukijaksi en ole liittynyt arvonnan takia.

  Ja mitäköhän yritin sanoa :). Nyt kun minullakin on blogi, olen huomannut, kuinka paljon vakilukijat lämmittävät mieltä (kukaan anonyymi ei ole ikinä edes kommentoinut). Lukijaksi liittyminenhän ei maksa mitään eikä edes välttämättä tarkoita että oikeasti seuraisi - mutta bloggaajalle se antaa tunteen, että joku lukee, ja antaa osalle lukijoista kasvot.

  Arpojahan on näissä epävirallisissa arvonnoissa itsevaltias. Joskus kiinnitti huomiota, kun satojen lukijoiden bloggaaja oli voittanut toisen blogin arvonnassa (johon osallisui yli 200) pienen yrityksen tuotteita... Ja samainen bloggaaja arpoi sitten vähän myöhemmin niitä samoja tuotteita omassa arvonnassaan... Mutta aika marginaalista tuo "tuotesijoittelu" niissä blogeissa, joita luen "oikeasti".

  VastaaPoista
 13. Upeita kuvia!

  Minuakin on mietityttänyt blogiarvontojen säännöt viime aikoina. Kaikesta sitä jaksaakin stressata... :) Olen vielä niin uusi tässä, etten tunne kaikkia koukeroita. Minulla on poistoperjantaisin aina sääntönä, että saa yhden arvan lisää, jos on rekisteröitynyt lukijani. Siihen on sitten tarjottu erilaisia vaihtoehtoja, lähtien siitä, että on merkannut blogini kirjanmerkkeihinsä. :) Eikä siinä mitään, en halua nauraa, koska en minäkään vielä vähän aikaa sitten tiennyt, mitä "vakilukija" tarkoittaa, vaan luulin olevani sellainen, kun luin ja kommentoin jotakin blogia jatkuvasti samalla (omalla) nimellä.

  Mutta kun en pysty kontrolloimaan esim. Blogilistan kautta seuraamista, vai pystynkö? En haluaisi olla ikävä pilkun viilaaja ja epäilevä tuomas, mutta kuka tahansa voi väittää seuraavansa blogiani sieltä tai täältä. Asia häiritsee minua, mutta en kai voi tasapuolisuuden nimissä ottaa lukuun kuin ne, jotka näkyvät Bloggerin lukijaraadissa? Voihan äh.

  Ja minuakin harmittaa, jos palkinto menee jollekin satunnaiselle kävijälle, joka ei ehkä edes arvosta saamaansa palkintoa. :) C'est la vie, kai. Kaikkeen ei voi vaikuttaa (jos haluaa olla rehellinen). :)

  VastaaPoista
 14. Onnea jo etukäteen! Olen loppuviikosta (poikkeuksellisesti!) niin kiireinen, etten välttämättä muista silloin onnitella...

  Minusta on kiva ajatella, että kaikki blogini lukijat ovat liittyneet lukijoiksi ihan omasta vapaasta tahdostaan, siis ilman että olisin heitä arvonnalla tai muulla houkutellut. En tarkoita tällä sitä, että paheksuisin muiden arvontakuvioita, mutta itselleni tämä tuntuu jostain syystä tärkeältä.

  Olen myös miettinyt sitä, _miksi_ blogit tahtovat kasvaa ja laajentaa lukijakuntaansa (siihen kai arvontojen yhteydessä pyritään, jos linkitykseen ja lukijaksi liittymiseen kannustetaan lisäarvoilla?). Ei kai kasvu sinänsä voi olla mikään arvo? Onko taustalla haave jostain Indiedaysiin tms. päätymisestä vai vain halu olla suosittu? Vai ihan oikea toive saada mahdollisimman paljon lukijoita omille teksteilleen? Tätä aina joskus pohdin, näiden arvontojen yhteydessä varsinkin.

  Minustakin tuntuisi mukavalta, että omassa arvonnassani voittaisi joku vakilukija. Vakilukijalla tarkoitan henkilöä, joka on "entuudestaan tuttu"; sillä ei ole niin merkitystä, onko hän rekisteröitynyt lukijakseni vai ei.

  Kuten Pienen mökin emäntä totesi, lukijuushan ei aina tarkoita sitä, että oikeasti lukee blogia. Itse asiassa se ei taida tarkoittaa sitä _läheskään_ aina. Itse olen lukijana aika monessa sellaisessa blogissa, joissa en ole aikoihin käynyt. Mutta aika epäkohteliaalta niistä nyt tuntuisi poiskaan lähteä, eikä sillä niin väliäkään tietty.

  Tulipas pitkä sepustus!

  VastaaPoista
 15. Mä ensinnäkin osallistun vain sellaisiin arvontoihin, jonka palkinnon oikeasti haluan. Voitonhimo ei ole niin suuri, että pitäisi osallistua johonkin kenkälankkiaevontaan vain osallistumisen vuoksi. Liityn usein lukijaksi, jos arvonta ja kolme vikaa päivitystä ovat kivoja. En ikinä jaksaisi niitä arpalipukkeiden virittelyjä - yksi siitä, että olen tyttö ja toinen siitä, että käyn blogissa perjantaisin... Yksi per naama. Selvät sävelet.

  Tuumailee, Anu

  VastaaPoista
 16. Upeita kuvia!! Kaunis blogi muutenkin.
  Huomasin että ollaan meidän blogit on samanikäisiä :)) Omani täyttää torstaina vuoden, en ole ainuttakaan arvontaa vielä pitänyt..taidan vielä odotella, katsella kaappeja läpi ja jos jotain kivaa tulisi vastaan niin sitten :D
  Aurinkoa viikkoon!!

  VastaaPoista
 17. Susanna: voin kertoa, että minun tuli KYLMÄ. Mutta nyt paistaa aurinko, jee !

  Katja: niinhän se toivottavasti näkyy :-) Ja ymmärrän hyvin ratkaisusi tuon arvonnan suhteen. Haluan itsekin pitää arpajaiset vain siitä syystä, että haluan ilahduttaa lukijoitani, enkä kalastella lukijoita ( vaikka siis tietenkin olen mielettömän iloinen siitä, jos joku sellaiseksi ryhtyy <3 )

  Mirka: niin sun tyylistä ! ;-) Ja vakilukija voi tosiaan olla muutenkin kuin olemalla tuossa listassa, mutta helpoin tapa se ehkä kuitenkin on.

  Purnauskis: niinhän se tulee ! Nytkin paistaa aurinko.

  Pienen mökin emäntä: olet ihan oikeassa :-) Enkä tiedä yhtään bloggaajaa, joka ei haluaisi vakilukijoita ja kommentteja. Eikä se siis tarkoita välttämättä mitään suurta lukijakuntaa. Itse yritän olla lukijana vain sellaisissa blogeissa, joita oikeastikin seuraan ( yritän kommentoida myös, vaikka mun mielestä just se, että rekisteröityy lukijaksi on myös sellainen kiva informaatio blogin pitäjälle, siitä että kuka niitä juttuja lukee, aina/usein kuitenkaan ei tule kommentoitua )

  Karoliina: olen tullut siihen tulokseen, että ehkä ei tarvitsekaan tuntea mitään koukeroita. Jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee. Itse asiassa olen tässä kehitellyt yhden idean, jonka varmaankin toteutan :-)

  Lumikko: kiitos etukäteisonnitteluista :-)

  VastaaPoista
 18. Jatkuu... Lumikolle vielä tuosta pohdinnasta kasvuhalujen suhteen. Luulen itse, että kaikki mainitsemasi asiat voivat olla syynä, riippuu ihmisestä. Joillekin kasvu voi olla arvo sinänsä tai sitten sen avulla toivotaan sitä muuta, suosion tunnetta tai materiaalista menestystä. Riippunee paljon blogin lähtökohdista. Mutta vielä en ole sellaiseen blogiin törmännyt, jossa ei lukijoita toivotettaisi tervetulleeksi, päinvastoin. Kyllähän meistä jokainen haluaa, että joku ainakin käy ja lukee. Ja kommentoikin, kiitos taas teille kaikille !

  Lukijuudesta vielä: määrittely on tosiaan hankalaa, tai ainakin hankalasti todistettavissa tietyissä tapauksissa.

  Anu: sellaisia kenkälankkiosallistujia kyllä riittää ! Arvonnoista sanoisin, että jokainen tyylillään. Minä tässä pähkäilen sitä omaa tyyliäni ;-)

  Heidi: kiva kun kävit :-) ja kiitos ! Onnea sinne yksivuotiaalle myöskin !

  VastaaPoista
 19. Onnea blogille ja sen viehättävälle ylläpitäjälle!

  Upeita kuvia, tunnelma ylsi ihan iholle asti :)
  Keväässä on ihanaa odotus. Odotuksen aistii aidosti ja voimakkaasti luonnossa.

  VastaaPoista
 20. Valokuvapostauksen teemaan sulle löytyy valokuvahaaste blogistani!

  VastaaPoista
 21. Kauniita kuvia. Ja onnea blogillesi!

  VastaaPoista
 22. Marie Elisabeth: kiitos <3 Luonto on toisaalta mitä viehättävin juuri nyt, joka päivä tapahtuu jotain.

  Purnauskis: kiitos ! Tulen kurkkaukselle :-)

  Taikku: kiitos ja kiitos :-) Mukava, että pistäydyit !

  VastaaPoista
 23. Hienoja kuvia- on se jännää miten harmaus ja synkeyskin voi kuvissa olla kaunista..
  T. Anu

  VastaaPoista
 24. Anu: kiitos :-) Mukava, että kävit.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !