torstai 24. helmikuuta 2011

NOT TESTED ON ANIMALS, JUST FRIENDS AND FAMILY
Pyrin pikkuhiljaa pois tavallisesta kosmetiikasta ja pesuaineista ja hankin tilalle aina jonkin tuotteen loppuessa luonnonkosmetiikkaa. En välttämättä etsi sertifoituja tuotteita, vaan sellaisia, jotka toimivat. Tilasin tässä jokunen aika sitten ison satsin kosmetiikkaa, tunnetustihan kaikki tuotteet loppuvat samaan aikaan ! Esittelen nyt muutaman hyväksi havaitun tuotteen, vaikka tiedänkin monen karsastavan "mainostamista ". Itse koen tämäntyyliset jutut kuitenkin pelkästään valintoja helpottavina ja harhaostoksia vähentävinä, toivottavasti jollekin on jotain hyötyä vaikkapa tästä postauksesta. ( Saa sitten tulla haukkumaan, kun naama on ruvella ja tukka irtoilee tuppoina ;-) ).


PureNuffStuff :in tuotteita olen esitellyt aiemminkin. Olen vallan ihastunut sarjan kasvovoiteisiin ja vaahtoputsareihin sekä ruusukasvoveteen. Ainakin joistain rasvoista saa tilattua näytekokoja ja osaan tuotteista saa tilauksesta haluamansa tuoksuisena. Tuotteet tehdään yksilöllisesti käsityönä, joten pientä vaihtelua niiden sisällössä on. Postauksen otsikko on muuten suoraan sarjan tuotteiden sisällysluettelon lopusta, se ei oikeasti naurata yhtään mutta on silti hauska.


Kuvittelin, että tämän tukkani kanssa olisi jotenkin hankala siirtyä pois vuosia käyttämistäni Redkenin hiustenhoitotuotteista.  Mutta mitä vielä ! Nämä  Santen ja Laveran tuotteet toimivat mainiosti. Santen Brilliant Care on huippuhyvä hiustenhoitoaine tällaiselle luonnonkiharalle ja käsitellylle tukalle ja Laveran mantelisampoo pesee hiuspohjan hellävaraisesti. Santen hoitoaine ON hoitava, enkä suosittele sitä tavalliselle suomalaiselle hiuslaadulle. Laveran ruusuhoitoainekin on aika hoitava, mutta sellainen tavallisempi tapaus. En aio vaihtaa takaisin Redkeniin tai muuhun vastaavaan näitä kokeiltuani, vaikka omat haasteensa varmasti tuovat sitten ne muotoilutuotteet... vaikea kuvitella, että siloittavia kiiltotippoja saa ilman silikonia !

Vielä muutama sananen luonnonkosmetiikan sertifioinnista. Oma kokemukseni on, ettei sertifikaatti takaa sitä, etteikö tuotteessa voisi olla ei-toivottuja aineita. Ostin Dermosilin vaahtoputsarin ja suihkugeelin työpaikan kimppatilauksella. Kummatkin tuotteet ovat EcoCert-merkittyjä ja molemmissa on kuitenkin natriumlaurylsulfaattia, joka pesee ihon natisevan puhtaaksi ja saa sen kireäksi ja kuivaksi. En tykännyt yhtään ja tunsin oloni suorastaan huijatuksi. Eli INCI:t kannattaa kuitenkin lukaista varmuuden vuoksi.

15 kommenttia:

 1. Ei tämä ole mainostamista, vaan tiedon kulkua;-)

  Olen siirtynyt muutama vuosi sitten helpsoti ärtyvien silmieni takia apteekisarjoihin Vichy ja Louis Widmer ja nyt kaikki sujuu. Siis tämä koskee kasvovettä, silmämeikin poistoa, puhdistusmaitoa, silmänympärysvoidetta, tehovoidetta (täsmäisku!) ja kosteusvoidetta.

  Ihon pesu on melkein sietämätöntä paitsi Louis Widmer geelillä, joka myydään niin pienessä purkissa Suomessa ja usein on vain tuoksutonta. Se on tuote, jota Päämies tuo usein työmatkoiltaan ison putelin. Mieto ja ylellinen tuoksu, ihana tunne iholla jälkeenpäin.

  Tuo mantelishamppoo kuulosti houkuttavalta.

  VastaaPoista
 2. Mulla on selkeästi paljon opittavaa. Mistä oot PureNuffStuffin tuotteita ostanut? Onko hinta nihkeä? Luonnonkosmetiikka houkuttaisi kovasti, mutta tietämättömyys ja hinta usein tulevat esteiksi...

  VastaaPoista
 3. Ovatkohan nuo Purenuffstuffit kuinka hintavia..? Mulla on ollut pitkään käytössä Botanics-merkkinen Bootsin yövoide, jonka olen ostanut Sokoksesta. Se on kerta kaikkiaan parasta tököttiä, mitä olen ikinä naamaani (yöksi) laittanut! Vaikka illalla olisi jotenkin kirjava naama, aamulla ihan tasainen ja rauhoittunut.

  VastaaPoista
 4. Leena: mantelisampoota kannattaa kokeilla, se on ihanan täyteläistä ja pesee sopivasti ainakin tällaisen kuivan hiuspohjan.

  Purnauskis ja Lumikko: eivät ole hintavia mielestäni, mutta oma ongelmansa on se, että niitä ei saa Suomesta vaan ne pitää tilata. Joko firman omilta sivuilta tai sitten esim. tuon firman kautta, jonka linkki on tuossa oikeassa sivupalkissa viimeisenä. Yövoiteen hinta on 8 GBP ( 60 ml ) ja vaahtoputsarin 6,5 GBP , varsin maltillisia hintoja siis.

  Hiustenhoitotuotteet ovat edullisia myös, jotain 10 euron paikkeilla. Niitä saa Suomesta ainakin Ruohonjuuresta.

  VastaaPoista
 5. Ruohonjuureen siis. Tarkoitukseni oli piipahtaa sinne muutenkin. Aion sukeltaa nimittäin raakasuklaan saloihin. Tämän postauksen myötä tulee ainakin tuo hiustenhoito-osasto tutkittua tarkasti läpi.

  VastaaPoista
 6. Mä edustan hyvin epäileväistä koulukuntaa luonnonkosmetiikan suhteen. Mulla on herkkä iho ja mulle on tullut eniten allergiaa esimerkiksi Lumenen huulipunista, joissa kuitenkin pitäisi olla raaka-aineita suoraan luonnosta. En toki edes uskalla arvailla mitä kaikkea epäluonnollista niiden kosmetiikassa on. Myös Body Shopiin olen aina suhtautunut kriittisesti, osa niiden tuotteista musta on ollut aika yhdentekevän toimimattomia.

  Luulen kuitenkin, että kun puhutaan näistä uusista luonnonkosmetiikkamerkeistä, koko perusfilosofia ja valmistusaineet ja -prosessit taitaa olla erilaisia. Kuuntelen kiinnostuneena ja yritän hälventää ennakkoluulojani.

  (Ja täytyy siis sanoa, että olen ennakkoluuloinen lähes kaikkea kosmetiikkaa kohtaan. Minulla oli vuosia kasvoissa pientä ryhelmää lähes koko ajan. Yritin rasvata ja vaihtaa rasvaa ja katsoa syömisiäni jne. Kunnes päädyin hyvälle ihotautilääkärille ja hän sanoi, että se voi olla vaikka sampoosta, sitä kun huuhtelee, sehän valuu aina vähän naamaakin pitkin. Kun vaihdoin sampoomerkkiä, ryhelmä hävisi. Ja itseasiassa syksyllä ostettiin taas yksi puteli vanhaa sampoota ja ryyhkä palasi.)

  anu

  VastaaPoista
 7. Lehtokotilo: kerrothan sitten, millaista suklaasta tuli ! Ruohenjuuressa on paljon kaikkea kivaa, hyvää kahvia, teetä, luomulaatuisia linssejä ja pähkinöitä ymym. Kosmetiikkaakin on tarjolla aika paljon, kannattaa tutustua valikoimiin ajan kanssa.

  Anu: Lumene ja TBS eivät ole luonnonkosmetiikkaa, vaan ihan perussettiä, silikoneja, synteettisiä tensidjä ja öljyjä, säilöntäaineita jne. Mutta ihan mikä tahansa kosmeettinen tuote voi allergisoida tai aiheuttaa muita kuin allergisia iho-oireita, ei luonnonkosmetiikka siinä suhteessa ole mitenkään parempaa. Itselläni taas Cliniquen ym. allergiatestattujen normaalisarjojen tuotteet aiheuttavat iho-ongelmia juuri silikonien ja synteettisten öljyjen vuoksi, en siis ole allerginen niille vaan tuotteet aiheuttavat muita iho-ongelmia. Olen jo pitkään yrittänyt vähentää oman kehoni, kotini ja ympäristöni kemikaalikuormaa ja tämä on yksi keino siihen.

  VastaaPoista
 8. Hei mutta nykyäänhään lähes kaikki kampaamosarjat tuottavat myös green-sarjoja.
  Biolagella taitaa ainakin olla luonnonmukaisia muotoilutuotteita. Noissa on yleensä silikonit korvattu luonnollista alkuperää olevilla biopolymeereillä (mitä ikinä ovatkaan).

  Mulla on tällä hetkellä testissä Goldwellin uusi Dualsenses Green-sarja ja ne on 98%:sti luonnollista alkuperää. Ei väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja, ei parabeeneja, silikoneja eikä mineraaliöljyjä. Katsoin ihan prosyyristani.
  Niistä Real Moisture tuntuu tosi hyvältä juurikin luonnonkiharalle pehkolle. Muotoilua ei vain löydy.

  VastaaPoista
 9. Joo, en siis yritä väittää, että Lumene tai Body Shop olisivat luonnonkosmetiikkaa. Mutta täytyy sanoa, että olen aina yhdistänyt Lumenen huulipunista saamani ryhelmän niihin "luonnonöljyihin", mutta eihän sitä voi todistaa millään, mistä aineosasta ne ihottumat tulee.

  Oikeastaan outoa (jäin nyt jumittamaan Lumeneen, jota en ikinä ole erityisesti suosinut), että kun Lumene tuntuu kuitenkin tuotekehittelyssään satsaavan niihin luonnon omiin aineosiin, niin miksi ne ei tuota myös luonnonkosmetiikkasarjaa? Mutta niillä taitaa olla taustalla niin iso monikansallinen omistaja, että ainoa tavoite on maksimaalinen tuotto?

  Kävin vielä Lumenen nettisivulla ekskursiolla ja ne sanovat itse näin: "Tavoitteemme on, että jokainen tuotteemme sisältää ainakin 80% luonnon raaka-aineita." Ja niillä onkin Nature's Code to Beauty -linja.

  Mutta vielä yksi tyhmä kysymys, mistä voi olla varma, että niissä "oikeissa" luonnonkosmetiikkasarjoissa ei yhtä hyvin olisi 10-20% jotain ei niin luonnollista?

  En mitenkään yritä nyt lytätä luonnontotteita, kunhan kyselen.

  anu

  VastaaPoista
 10. Kävin vähän sivistämässä itseäni jonkun luonnonkosmetiikkajärjestön sivuilla. Löysin myös vastauksen toistaiseksi esittämättömään kysymykseeni, että mitä auringonsuojaa luonnonkosmetiikan käyttäjät suosittelevat lasten herkälle iholle.

  http://www.bottegaverde.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/02072009-148540/Products/103342

  anu

  VastaaPoista
 11. Noiden allergioiden ja muiden juttujen aiheuttajan etsiminen onkin hankalaa hommaa, eipä siihen paljon auta kuin kokeilla, että mikä sopii itselle. Ja Lumenesta: muistaisin, että ovat sanoneet luomukosmetiikkaan ( tai luonnonkosmetiikkaan ) vastauksena jotakuinkin niin, ettei se vain kiinnosta ( ts. merkki myy luonnon raaka-ainella jo valmiiksi ja voitot ovat varmaan aika kivat, kun katselee mitä niiden luonnon raaka-aineiden LISÄKSI ne tuotteet sisältävät.... )

  INCI kertoo sen, mitä tuote sisältää. Pelkkiin sertifikaatteihin ei ole luottamista, ks edellä mitä kerroin Dermosilista... ärsyttävää. Ja en suhtaudu tähänkään asiaan mitenkään fanaattisesti, esim. tuossa Santen hoitoaineessa on joku pehmentävä aine, joka on synteettinen. Mun blogiluettelosta löytyy mm. Fashioned in Finland ja Karkkipäivä, jotka kirjoittelevat paljon luonnonkosmetiikasta. Jos siis asia kiinnostaa enemmän, omat tiedot ovat hatarat. Enkä yhtään ajatellut, että yrittäisit lytätä, saahan sitä kysyä ja kyseenalaistaa :-)

  Nanna: kiva tietää, kiitos. Laitan tuon sampoon ainakin muistilistalle. Nimim. Karvapää

  VastaaPoista
 12. Minusta nämä ovat hyödyllisiä juttuja, ja täältä kommentti-boxista saa vielä lisää vinkkejä ostoslistalle :) Joskus harmittaa, kun esim. vaatteiden yms tuotteiden eettisyys ja ekologisuus on niin vaikeasti selvitettävissä. Tai ehkä minä en ole tarpeeksi valveutunut!

  VastaaPoista
 13. ^Olen ihan samaa mieltä ja luen aina huolella kaikki tämäntyyliset jutut. Tuota vaateasiaa olen myös miettinyt ja näyttäisi siltä, että lähes kaikki ekologiset/eettiset uudet vaatteet ovat sellaisia, jotka eivät muuten miellytä :-/ Toisaalta ostan paljon käytettyä ja kierrätän omistani kaiken ylimääräisen. Näin olen tehnyt jo parikymmentä vuotta ( tästä voi päätellä, että olen jo aika vanha... )

  VastaaPoista
 14. Itse tykkaan jakaa sanaa hyvista tuotteista jos sellaisia satun loytamaan ja tykkaan lukea muiden blogeista samaa. Olen siirtynyt melkein taydellisesti luomukosmetiikkaan viimeisen kahden vuoden aikana. Tykkaan siita etta tuotteen jokainen ainesosa on helposti luettava ja ymmarrettava luonnonaine kuten kasvovoiteeni Bee Yummy Skin Food aineksina:

  Wildflower Honey, Honey Cappings, Bee Pollen, Propolis, St. John’s Wort Oil, Royal Jelly, Purified Water, and Balsam Fir Needles as fragrance

  http://katzandthecity.blogspot.com/2010/12/bee-yummy-skin-food.html

  VastaaPoista
 15. Katz: juuri näin ! Lyhyttä ja selkokieltä, toisin kuin normaalikosmetiikassa. Kasvovoiteesi kuulostaa sellaiselta, jota voisin hyvin kokeilla. Tuskin sitä saa Suomesta kuitenkaan ?

  Tulen myöhemmin tutkimaan blogiasi, nyt töiden kimppuun !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !